• qaswas122

    Letrozol - följas åt?

    Vilken bra tråd!

    Jag har precis genomgått min första kur mer letrozol, enkel dos. Tyvärr verkar det som om min kropp inte reagerat över huvud taget. Han ordinerade samlag varannan dag, och att ta gravtest ändå om tre veckor, och vid negativt resultat börja om med provera.

    Någon som vet varför jag måste vänta i tre veckor innan jag börjar om processen? Vad jag kunde förstå på honom hade inte något ägg mognat alls..

  • qaswas122
    Clemmentina skrev 2019-08-27 19:59:31 följande:
    Märkligt och vad tråkigt. Gjorde du ett vul nu och fick veta det? Kanske kunde han inte helt hundraprocentigt utesluta att äl inte har varit och vill ta det säkra före det osäkra.
    Japp, gjorde vul där han inte kunde se något moget ägg. Han nämnde något om att han kunde se lite vätska, som kunde tyda på ägg äl varit eller att en cysta spruckit. Dock verkade det inte vara någon teori han trodde på, men en möjlighet.. Och isåfall måste ju äl ha skett under tiden jag fortfarande blödde. Jaja, nya tag om tre veckor! Trodde dock inte jag skulle bli så besviken som jag faktiskt blev.
  • qaswas122

    Tog gravtest idag som visade negativt, och troligen ingen ÄL då gynekologen inte trodde något ägg skulle mogna. Så idag började jag på kur 2, och tar första provera-tabletten idag och 10 dagar framöver. :( Sedan blir det dubbeldos nästa gång med letrozol, dag 3-7.

    Någon här som inte reagerat på enkel dos letrozol, men på dubbel? 

  • qaswas122

    Idag är jag på CD 13, min andra omgång letrozol. Första gången enkeldos och ingen ÄL. Nu dubbeldos, och ska på ultraljud imorgon för att se hur det går med ÄL. 

    Men!! Glad Jag har bra känsla denna gång, men försöker att inte få förhoppningar. Förra omgången var kroppen precis som vanligt, och fick ju inte ÄL. Kanske lite för mycket info, men igår hade jag konstiga, nästan lite gula flytningar. Idag däremot är de genomskinliga och elastiska, precis som man hör att det ofta är vid ÄL. Hoppas! Hjärta

  • qaswas122

    Stort tack! Jag försöker att inte ta ut något i förväg, men det känns som om ägglossning är på g. Glad Och även om jag inte skulle bli gravid första gången jag får ÄL så skulle det kännas tryggt och lugnande att åtminstone veta att jag kan få ÄL!

  • qaswas122
    AnnaLinnea87 skrev 2019-10-09 11:15:53 följande:

    Nu har vi kommit tillbaka från VUL och hade en äggblåsa på 15 mm och hinna på 9,7 mm (cd 11) så fick rådet att börja med LH-test imorgon och om jag inte har fått något positivt test fram till måndag så bokade de in ett nytt VUL. Har även gått igenom Otrivellsprutan om vi får positivt test och min sambo fick prov-sticka mig med en tom spruta. Så skönt att de visade detta på plats då jag är otroligt spruträdd.

    Även om det "bara" var en äggblåsa som växt och att den "bara" var 15 mm så känns det skönt att se att behandlingen börjar ta sig. Man får fira de små segrarna på vägen, annars skulle man bli helt sönder stressad. Glad


    Meeen det låter ju jättebra! Vad kul Tyst Bad ni om att få Otrivellesprutan? Min gyn har inte nämnt det. Får inte heller ta ägglossningstest då han säger att jag har den typen av pcos som ofta ger falska utslag. Rynkar på näsan
  • qaswas122

    Är såååå glad efter dagens VUL! Första enkeldosen reagerade jag ju inte alls, men nu (dubbeldos) har jag fått en äggblåsa på 16 mm cd14. Min gyn trodde jag skulle ägglossa inom 4-5 dagar. Han tyckte det var lite sent, men sa även att alla får ÄL olika. Nu håller vi tummarna!

  • qaswas122
    Vicktoria88 skrev 2019-10-13 12:32:05 följande:

    Hjälp, behöver råd! :)

    Skulle börja på ny kur Primolut Nor idag för att sedan ta dubbeldos Letrozol, tog ett grav test imorse (babyplans tidiga) för att vara på den säkra sidan, så blir det (till min stora förvåning!) en liten rosa kant längst ned på teststrecket men inte så att hela strecket är ifyllt - mer som en skugga längre upp. Någon som fått nått liknande? Testade även igår och det var helt blankt! Jag fick äl flytningar på cd 21 och 22 (dock neg äl test) men vi passade ju ändå på ifall att. På cd 37 (alltså 15 dgr efter äl flytningar) fick jag sjukt ont i magen på kvällen som höll i sig kanske 30 min och sen gick över, tänker nu att kan det ha varit ett ägg som fäste? eller är det alldeles för långt efter äl flytningar? och när tror ni det skulle kunna visa sig på ett grav test isåfall? Kanske bäst att vänta några dagar till innan man börjar med Primolut? Hur hade ni gjort? :)


    Jag tror att jag också hade avvaktat ett par dagar och sedan tagit ett nytt gravtest! Jag har troligen ÄL idag (cd18), men hade äl-flytningar på cd13. :)
  • qaswas122

    Vad tror ni? I onsdags visade ultraljudet en äggblåsa på 16mm, gyn trodde att jag skulle ha ägglossning om 4-5 dagar, så då bör det ju ha skett nu. Vi har haft sex varje dag. Känner inte heller något tryck/obehag nere till höger på magen, vilket jag tidigare gjorde. Då borde äl ha skett nu, antar jag? Brukar alla era symtom försvinna hastigt efter äl? 

    Det är ju så lätt att försöka "känna efter", trots att man inte vet vad man letar efter eller om det ens går att känna något. Så jobbigt, längtar redan tills att få ta gravtest, men har låga förhoppningar och är ändå inställd på att det inte blir någonting. Hur går man tiden att gå?! Rynkar på näsan

Svar på tråden Letrozol - följas åt?