Inlägg från: Anonym (Xenia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Xenia)

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Hur många timmar jobbar han? Hur mycket tid lägger du på sysslor relaterade till barn och hus? Har ni lika mycket pengar att röra er med och att du utöver det har ett pensionssparande likvärdigt som om du jobbade?

    Om er ekonomi är lika är det rimligt att du lägger ned ska tid som han jobbar, även på hans specialmat.

    Men lägger du ned mer jobb än honom eller inte har samma ekonomi kan han gott sköta det själv.

    Du ska inte förlora på detta vare sig ekonomiskt eller tidsmässigt. Du ligger redan i underläge som får stort hål i ditt CV.

  • Anonym (Xenia)
    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 12:24:24 följande:

    Ärligt talat så vinner han mer på det här upplägget än vad jag gör, han kommer INTE ändra sig i första taget. Flera av hans vänner har flera gånger uttryckt avundsjuka över hur bra han har det.

    Jag sköter allt med hushåll och barn och för att uppfylla hans standard av hur det ska se ut hemma så är det dagligen städ och fix hemma.

    Jag TAR HAND om allt hans, men jag börjar tröttna på allt extra han kräver. Jag är less på att väga varenda liten grönsak för att se till att han får i sig det han ska ha, varken mer eller mindre och jag är trött på att behöva koka hans sabla te precis när jag tror att jag kan få sätta mig ner.


    Jag förstår att det känns jobbigt. Börjar det inte bli dags att börja tänka på hur upplägget påverkar barnen? Vill du verkligen att de ska ha så här lite kontakt med sin pappa? Måste han jobba så länge att de hinner läsa sig? Är det en ekonomisk fråga, är det då inte bättre att han jobbar mindre och får superbra mer tid med dem så skaffar du ett deltidsjobb kvällstid istället?

    Och vill du verkligen ge signalerna till barnen att mannen jobbar hela dagarna och kvinnan servar honom?
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man