Inlägg från: Anonym (nej nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nej nej)

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Teet får han väl för sjutton göra själv? 

    Om den ena är hemma och den andra arbetar så visst, man gör olika saker, men inte när båda är hemma! Efter arbetstid + på helger osv, så är ni båda hemma och då kan ni verkligen göra saker hemma båda två. Det är väl rimligt att du sköter tvätt och städ, lagar mat när han arbetar. Det är ditt arbete och om du anpassar det efter hans arbetsider så innebär det att ni har X antal timmar hemma då ingen arbetar. De timmarna kan han inte sitta och rulla tummarna och tex glo på när du kokar te? 

    Jag skulle aldrig gå med på att ha det så. Problemet här är väl inte just teet men ett tydligt symtom på er relation, nämligen att han ser sig själv som "försörjaren" = viktigare än du. Du är "hushållerskan" som inte förväntas klaga eftersom den snälle försörjaren drar hem pengar. Balansen har blivit alladle satt ur spel och han tror han kan beordra dig till vad som helst "för du är ju hemma hela tiden". 

    Du är inte servitris på restaurang! Ni ska vara jämställda som människor, ha samma värde, förväntas älska varann, respektera varann, uppmuntra varann till att bli det bästa man kan bli - även om ni har olika ysslor om dagarna. Status räknas uppenbarligen bara i pengar i hans ögon. 

  • Anonym (nej nej)
    Anonym (Ja) skrev 2019-02-21 10:10:23 följande:
    Ja, din uppgift att göra sånt som han vill i hemmet.

    Förstår inte riktigt varför du frågar men ändå kritiserar när folk inte håller med dig.
    Det är inte någons uppgift att göra något i ett hem för att den andra vill det. Rätt säker på att du själv inte vill leva så att du får order av den som påstås älska dig och bara ska utföra precis allt. 
  • Anonym (nej nej)
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-21 11:28:50 följande:
    Som hemmafru är du ju faktiskt hushållerska.
    Det betyder knappast att man ska lyda order! Man vill ha ett jämställt förhållande, dvs hur man ser varann, Nu ser TS man henne mer och mer enbart som en hushållerska och inte som en människa med ett värde som är lika som hans eget. 
  • Anonym (nej nej)
    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 13:58:03 följande:
    Vad i hela friden har du fått det ifrån?
    om du söker på Two thousands andra inlägg på forumet så fattar du, kanske (typ i religionsmappen) 
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man