• Anonym (V)

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 10:11:53 följande:
    Nej, jag är inte hans hushållerska, jag är hans fru. Han bestämmer inte över mig.
    Det låter som du revolterar :). Bra så. Det är ingen självklarhet att laga extramat (typ som att sköta en elitidrottsman) eller laga krångliga tee-sorter. Har du skämt bort honom med att göra precis all matlagning så kan han visst ändra sig. Allting behöver inte vara för evigt. Du får helt enkelt säga nej. Att fixa två maträtter, en till dig och barnen och en annan till din man blir massor med extraarbete.

    Jag känner igen beteendet från s.k. "elitmotionärer" som tror att de själva och deras träning är världens jävla mittpunkt. Så länge du gör extramaten och lagar hans tee kommer han bara glida vidare. Är gränsen passerad för dig så är den, säg åt honom att fixa det själv.
  • Anonym (V)
    Anonym (Hemmafru med twist) skrev 2019-02-21 12:50:43 följande:

    Passa upp på? Nej knappast. Mitt "bidrag" till relationen är att jag är söt, trevlig och håller honom mer än sexuellt tillfredställd. Håller mig snygg och vänstrar inte. Han jobbar, försörjer, skämmer bort mig och sköter dessutom hushållet. Jag hjälper till ibland, men bara när jag vill själv. Passar mig utmärkt. Det är ju ändå 2019, man måste inte ha barn och sköta hemmet för att vara hemmafru.


    Intressant. Vad gör du på dagarna? Varför överväger ni inte ett hembiträde? Så slipper han både jobba och göra hemarbetet?
  • Anonym (V)
    TwoThousand skrev 2019-02-21 13:36:34 följande:

    Ingår man äktenskapet blir två personer till en ända person tillsammans!

    Ni verkar mer vara flickvän och pojkvän.. helt okända för varandra på sätt och vis!


    Ta inte i så du spricker. Din världsbild av äktenskapet riskerar att krackelera.
  • Anonym (V)
    TwoThousand skrev 2019-02-21 13:52:14 följande:

    Jaha, ja du får ursäkta mig men det lät som om ni var främlingar för varandra på sättet då allt som kryddar upp förhållandet är baserat på enstaka nämnbara saker!


    Har ni åkt utomlands tillsammans kommit ifrån vardagen ihop på sistone kan pigga upp ett förhållande rejält och finna en ny flamma på så sätt!


    fornminne skrev 2019-02-21 13:43:02 följande:

    Så hur många år till tänker du offra på honom?

    Det blir vackert i framtiden, det kan du inte se tyvärr.


    Tror inte du är rätt person att tala.. det är du som tror vi var från djurriket så du måste ha varit en åsna då?


     


     


    Du låter som  du är med i sekt :). Riktigt underhållande faktistk. Lite weard dock.
  • Anonym (V)
    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 20:48:27 följande:

    Du missade att det inte är jag som satt standarden på hur det ska se ut hemma, utan han. Han går inte med på någon ?lägre prio?.


    Och du har inget att säga till om det?
  • Anonym (V)
    Anonym (Icke) skrev 2019-02-25 10:01:10 följande:
    Å andra sidan arbetar jag minst åtta timmar om dagen och orkar ändå koka mitt eget te. Jag skulle skämmas att kräva att min partner gjorde det åt mig. Oavsett vad han har sysslat med under dagen. 
    Ja men faktiskt! Min partner har delvis pensionerat sig och har ocenar med tid jämfört med mig. Men att komma hem och kräva att han ska koka mitt jävla tee enligt en komplicerad modell. No way. Låter helt skevt.
  • Anonym (V)

    De hemmafruar jag känner har en enkel syn på värdet av arbete. Att om man inte jobbar, betalar man inte inkomstskatt. Det är den enda slutsatsen.

    Som att värdet av det som utförs på arbetsplatserna inte räknas. Undersköterskan som vårdar och tröstar då jag är sjuk tillför mer värde än bara att betala inkomstskatt. Jag jobbar på en privat firma som utvecklar IT-system och e-tjänster för myndigheter. Som underlättar för medborgare och företag. Skulle vi vara hemmafruar/män istället skulle vi vara 20 år bakåt i tiden. Omvärlden står aldrig still. Deras syn på samhället är helt frankt egocentrerade och inskränkt. Dessutom klagar de på att entrén till simhallen är för hög, trots att hela hallen är otroligt dyr för kommunen och avgiften hårt subventionerad.

    Jag tror inte för en sekund att alla hemmafruar är som de här, det finns säkert alla sorter. Så ni som är klokare än så behöver inte flyga i taket :)

  • Anonym (V)
    Anonym (Cec hemmafru) skrev 2019-02-27 16:38:42 följande:

    Åter igen, nej. En hustru och moder(särskilt i kombination) är en helt unik person. Det säger allt om hur kvinnofientlig senaste årtiondenas feminism varit när det inte är självklart.


    Om TS ruttnar ur på sin man och allt tekokande och vill skiljas. Vad ska hon göra då tycker du?
  • Anonym (V)
    Anonym (Cec hemmafru) skrev 2019-02-27 18:08:22 följande:

    Först och främst med alla medel göra situationen bättre utan skilsmässa. Sedan, du vet att man kan skilja sig va? Du vet att man kan börja arbeta igen va(även utan att skilja sig såklart)? Du vet att många hemmavarande tidigare har arbetat och besitter kompetens. Som grannfrun som började jobba som sjuksköterska igen när baren vuxit upp. Hon fick jobb på en vecka.


    En sjuksköterska har flerårig eftergymnasial utbildning i ett bristyrke. Då är det enkelt. Det är stor konkurrens även på de enkla jobben om man inte har kontakter. Demografin har ändrats snabbt i i Sverige de senaste åren.
  • Anonym (V)
    Solarn skrev 2019-03-03 19:33:45 följande:

    Antar att det är kört för ts att slippa göra teet, det måste väl ingå i en hustrus omvårdnad och ingen, inte ens mannen själv, kan göra det lika bra?


    Min man jobbar i den egna firman max 20 dagar om året. Resten av året är han hemma och sköter hemmet. Jag jobbar heltid och har lång pendling.

    Menar du på fullt allvar att han men någon sorts automatik skulle koka tee bättre än mig? För att han är hemma? Eller vad menar du?

    Vi pratar om att koka tee. Inte utveckla en månlandare. Jag hävdar med bestämdhet att två förvärvsarbetande kan visa vara dra omtanke på hundra olika sätt. Vissa hemmafruars tro att de är superior på omvårdnad är löjlig. Som något högre stående väsen som endast de förstår vad som krävs. Och ja, jag är fullt kapabel att koka mitt eget tee, och konstruera avancerade saker i tillägg.
  • Anonym (V)
    nihka skrev 2019-03-11 17:48:47 följande:

    Men som du lever nu är du ekonomiskt beroende av din partner. Du pratar om att anpassa dig om din partners inkomst försvann så du då skulle bli ekonomiskt oberoende, men du är det inte nu. Det är också bara att konstatera fakta.

    Det var ett allmänt konstaterande och inte särskilt riktat mot dig.


    Om min inkomst är 200.000 kr/månad och min mans är 100.000kr/månad, så menar du att han är ekonomiskt beroende av mig?
  • Anonym (V)
    nihka skrev 2019-03-16 11:38:40 följande:

    Fast det är ju väldigt få som kan det egentligen. Samhället och vårt regelsystem kickar ju in där. Det handlar om sådant som underhåll, bostadsbidrag och subventionerade avgifter till förskola och fritids. Utan detta skulle det vara fler förvärvsarbetande som inte skulle klara en separation ekonomiskt.

    Man skulle lika gärna kunna buffra för hemmafruar/män, men det är inget jag förespråkar. Reagerar bara lite på en del förvärvsarbetande personers nesliga syn på familjer som väljer annorlunda än dem och hur de därför automatiskt skulle "belasta" samhället medan de själva anser sig vara ekonomiskt oberoende.


    Både hemmafruar och förvärvsarbetande är beroende av samhällets tjänster och subventioner.
  • Anonym (V)
    Akidoki skrev 2019-03-17 15:21:40 följande:

    Inte minst den med högre inkomst som gör otaliga avdrag av olika slag. Denna är alltså beroende av ekonomiskt stöd från samhället eftersom den inte kunnat leva exakt likadant utan alla bidrag.. förlåt, avdrag.


    Vilka otaliga bidrag menar du? Rut- och rot är de enda ja spontant kan komma på. Förutom rent skattefusk då som kreti och pleti oavsett inkomst verkar försöka sig på om de får chansen med felaktiga reseavdrag m.m.
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man