• Anonym (Jag)

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    nnnnnnnn skrev 2019-02-21 11:15:35 följande:

    Varför det?

    Känns ju helt orimligt!

    Är inte han en del av er familj?

    Som ska vara en del av din och barnens vardag?

    Som ska ha rätt att vara hemma ALLA sina FP-dagar med barnen? För att lära känna dem på djupet + förstå vilka uppgifter det finns i hemmet? (Och om han var FL med barnen, varför hade ni olika ansvarsområden för dej och han? Det du gjorde när du var FL borde han göra när han var FL).


    ?Ska ha rätt?? Du tror inte arr folk gör vad som passar deras liv bäst? Nej han har inte varit föräldraledig, men visst tusan är han en del av familjen ändå.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-21 11:26:36 följande:

    Du ska göra två rättter eftersom du är anställd av din man som hemmafru. Han betalar din lön så att säga.

    Jag undrar fortfarande vad du gör på dina 8 timmar. Du har till skillnad från hemmafruarna på 50-talet (som ändå blev uttråkade) tillgång till en massa moderna hushållsredskap och du behöver varken mala köttfärsen själv eller plocka och ta ur kycklingen innan du lagar till den. Så vad gör du som tar sån tid? Barnen är ju  i skolan.


    Anställd!? Herregud vilket larv.
  • Anonym (Jag)
    Milyana skrev 2019-02-21 11:29:04 följande:

    Det beror väl på vad ni själva har bestämt, egentligen. Antar att ni har som vana eller regel att du ska stå för mer av hemarbetet om han jobbar och försörjer familjen?

    Du kan såklart alltid prata och omförhandla med din man, och det tycker jag att du ska göra om du inte trivs som det är nu..MEN vad ska du då bidra med? Kan väl tycka att man kan laga mat och göra te till sin man som tack för att han tar hand om en ekonomiskt, men det är ju upp till er två.


    Jag är inte skyldig honom något tack, lika lite som han är skyldig mig det. Vi är ett team och båda är lika beronde av varandra för att familjen ska fungera.

    Jag kan göra teet ibland, men på senaste tiden har han velat ha den varje kväll och blir sur när jag frågar om han inte kan lära sig att göra det själv.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Xenia) skrev 2019-02-21 10:16:18 följande:

    Hur många timmar jobbar han? Hur mycket tid lägger du på sysslor relaterade till barn och hus? Har ni lika mycket pengar att röra er med och att du utöver det har ett pensionssparande likvärdigt som om du jobbade?

    Om er ekonomi är lika är det rimligt att du lägger ned ska tid som han jobbar, även på hans specialmat.

    Men lägger du ned mer jobb än honom eller inte har samma ekonomi kan han gott sköta det själv.

    Du ska inte förlora på detta vare sig ekonomiskt eller tidsmässigt. Du ligger redan i underläge som får stort hål i ditt CV.


    På sistone alldeles för mycket, han har blivit som besatt av jobbet och han jobbar ofta från tidig morgon till efter barnen lagt sig.

    Jag har inte lika mycket som han att röra mig med, men de pengarna ska heller inte gå till annat än det jag själv vill ha, skulle jag behöva något dyrare är det såklart inga problem. Har ett separat hushållskonto där mat och dyl betalas ifrån, det mesta av lönen går in på sparkontot. Jag har även eget sparkonto och pensionssparande.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-21 11:34:10 följande:

    Ja det är du ju. Han försörjer ju dig. Du får dina pengar av honom. Då kan man se det som att du är anställd som hemmafru.


    Tänker inte besvara fler av dylika kommentarer.
  • Anonym (Jag)
    Milyana skrev 2019-02-21 12:04:30 följande:

    Ja, men om ni som du säger ÄR ett team som tillsammans ska ta hand om familjen så är ni ju också skyldiga varandra att utföra era delar av arbetet. Du svarade inte på vad du bidrar med, man kan gissa mer av hushållet och barnen. Jag kan tycka att det även bör inkludera att ta hand om din man och nej, du lär inte vara klar efter 8 timmar som på en vanlig arbetsplats för det verkar orimligt att du hemma jobbar 8 timmar i sträck såtillvida att ni inte har en bebis hemma.

    Förstår ju att du säkert har fullt upp på morgonen, när barnen kommer hem och sen till middagen men vad gör du däremellan? Tror knappast att du städar/lagar mat/tvättar oavbrutet när du är hemma. Därför är det väl rimligt att du tar större delen av ansvaret för maten även när din man är hemma, han har jobbat oavbrutet och det har inte du.

    Visst kan du väl vägra göra te, det är väl inte hela världen. Fråga dig själv bara vad du skulle göra om han plötsligt vägrade göra sin del. Han kanske inte känner för att betala din del av räkningarna en dag och jag kan lova dig att det blir större konsekvenser av det.


    Ärligt talat så vinner han mer på det här upplägget än vad jag gör, han kommer INTE ändra sig i första taget. Flera av hans vänner har flera gånger uttryckt avundsjuka över hur bra han har det.

    Jag sköter allt med hushåll och barn och för att uppfylla hans standard av hur det ska se ut hemma så är det dagligen städ och fix hemma.

    Jag TAR HAND om allt hans, men jag börjar tröttna på allt extra han kräver. Jag är less på att väga varenda liten grönsak för att se till att han får i sig det han ska ha, varken mer eller mindre och jag är trött på att behöva koka hans sabla te precis när jag tror att jag kan få sätta mig ner.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Xenia) skrev 2019-02-21 12:31:27 följande:

    Jag förstår att det känns jobbigt. Börjar det inte bli dags att börja tänka på hur upplägget påverkar barnen? Vill du verkligen att de ska ha så här lite kontakt med sin pappa? Måste han jobba så länge att de hinner läsa sig? Är det en ekonomisk fråga, är det då inte bättre att han jobbar mindre och får superbra mer tid med dem så skaffar du ett deltidsjobb kvällstid istället?

    Och vill du verkligen ge signalerna till barnen att mannen jobbar hela dagarna och kvinnan servar honom?


    Det är inte en ekonomisk fråga, han jobbar så mycket för att han vill det. Jag har som sagt pluggat i perioder, men han anpassar sig inte efter det, så det blir bara mer jobb för mig.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (K) skrev 2019-02-21 12:31:25 följande:

    Och din man har all rätt i världen att bestämma över sig själv.

    Och hans pengar.

    Och han har också rätt att ändra sig och sluta försörja dig om du inte längre vill sköta hushållet.


    Våra pengar. Han kommer inte ändra sig och jag sköter ju hushållet, förstår inte vad du fått annat ifrån.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Gå vidare) skrev 2019-02-21 13:07:01 följande:

    Självklart vinner han mer än dig! Du och barnen är de stora förlorarna. Om du vägrar göra din del så förändras han liv inte mycket. Han kommer ha mer pengar över ( även om han anställer någon till städningen) och hans liv fortsätter. Kanske hittar han en ny fru som dessutom tjänar bra.

    Om han vägrar göra sin del så rasar er värld. Du kommer få svårt att få en bostad och jobb. Du kommer få ta hand om barnen då pappan knappt känner dom. Ni hamnar i relativ fattigdom.

    Hans vänner uttrycker nog avund för att släta över sitt medlidande för din man. Jag känner ingen välutbildad man under 50 som inte vill ha halva föräldraledigheten och en välutbildad och jämlik kvinna. Det är status att kunna vara föräldraledig, ha tid med familjen och en framgångsrik partner.

    Ert förhållande rasar. Han undviker att spendera tid med dig, är missnöjd med det du gör och du har tröttnat. Du orkar inte jobba, inte plugga och inte ens brygga te. Du måste ta i tu med ditt psykiska mående så du kan ta hand om dina barn när ni separerar.


    Åh nej, det är verkligen inget tal om medlidande, en av dem blev överlycklig när hans fru ville vara hemma. Hon klarade bara av det några månader dock.

    Jag orkar visst brygga hans jäkla te, det är inte det det handlar om, utan jag ser inte VARFÖR jag ska passa upp på honom 24/7 och göra saker han borde vara fullt kapabel att göra själv.

    Inte undviker han mig heller, på helgerna vill han alltid hitta på massa och blir sur om inte jag vill göra något.

    Jag skulle gärna plugga, men så länge han inte är villig att tänka om och bidra till allt annat som inte rör ekonomin så kommer jag inte orka, jag har som sagt försökt. Jag gick in i väggen för ett antal år sen och är sen dess väldigt stresskänslig, ska jag kunna fokusera på något mer så MÅSTE han hjälpa till hemma och det gör han inte.
  • Anonym (Jag)
    TwoThousand skrev 2019-02-21 13:21:43 följande:

    Ser inga tecken på att ingått äktenskap tillsammans, ni är bara vänner för varandra om du hade missat det tidigare.


    Vad får dig att tänka så?
  • Anonym (Jag)
    TwoThousand skrev 2019-02-21 13:36:34 följande:

    Ingår man äktenskapet blir två personer till en ända person tillsammans!

    Ni verkar mer vara flickvän och pojkvän.. helt okända för varandra på sätt och vis!


    Man är två personer även i ett äktenskap, att tro att man blir en låter som nyförälskat dravel för mig. Vi är allt annat än okända för varandra.
  • Anonym (Jag)
    TwoThousand skrev 2019-02-21 13:52:14 följande:

    Jaha, ja du får ursäkta mig men det lät som om ni var främlingar för varandra på sättet då allt som kryddar upp förhållandet är baserat på enstaka nämnbara saker!

    Har ni åkt utomlands tillsammans kommit ifrån vardagen ihop på sistone kan pigga upp ett förhållande rejält och finna en ny flamma på så sätt!

    Det blir vackert i framtiden, det kan du inte se tyvärr.

    Tror inte du är rätt person att tala.. det är du som tror vi var från djurriket så du måste ha varit en åsna då?

     

     


    Vad i hela friden har du fått det ifrån?
  • Anonym (Jag)
    Anonym (working girl) skrev 2019-02-21 15:38:12 följande:

    Jag och min man jobbar båda heltid och ingen av oss lägger jättemycket tid på hushållet. Så jag tror att ni klarar det också även om han inte "hjälper till" jättemycket (men en del av jobbet måste han förstås göra). Det handlar bara om att sänka kraven på hur ett hushåll ska skötas. Lägg fokus på det viktigaste: laga maten, diska, tvätta kläderna, håll toaletten ren, renbädda ibland. Resten får ha lägre prio, damm i hörnen, smutsiga fönster och obytta gardiner far ingen illa av.

    Lycka till!


    Du missade att det inte är jag som satt standarden på hur det ska se ut hemma, utan han. Han går inte med på någon ?lägre prio?.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (V) skrev 2019-02-21 20:52:33 följande:

    Och du har inget att säga till om det?


    Det har jag gjort många gånger, men hans gnäll över det tar mer energi än att bara göra det.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-24 07:33:37 följande:

    Hon ser dem inte heller som jämlika eftersom hon själv ville vara hemmafru.


    Eller så är vår syn på jämlikhet en annan än din?
  • Anonym (Jag)
    Anonym (hmm....) skrev 2019-02-24 11:38:21 följande:

    Du går hemma och slappar flera timmar per dag medans han jobbar hårt för att försörja dig. Självklart ska du laga hans mat och hans förbannade te om det är så viktigt för honom.

    Du lever ett lyxliv pga honom, visa LITE tacksamhet!


    Lever inget lyxliv.
  • Anonym (Jag)
    Pope Joan II skrev 2019-02-24 11:25:30 följande:

    Men gränsen går vid te i flera steg? 


    Det har blivit en principsak, jag är trött på att passa upp på honom. Jag är inte hemma för att ta hand om honom. Jag kan göra sånt ibland för att jag VILL, men gillar inte när det blir ett krav.
  • Anonym (Jag)
    Pope Joan II skrev 2019-02-24 11:54:30 följande:

    Då verkar det vara så att ni inte har samma syn på vare sig jämlikhet eller på vad din roll som hemmafru ska innehålla. Ni bör väl försöka hitta en samsyn vad gäller det. Varför har ni inte redan gjort det? Det är ju ingen ny ordning att du är hemmavarande? Är det teet i flera steg som är nytillkommet? Du var nöjd innan det?


    Eller så har den här detaljen inte med de frågorna att göra öht?
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-25 07:46:04 följande:

    Verkligen! Om hon levt som man gjorde på 40- och 50-talen, utan en massa moderniteter, och om hon haft flera barn som var hemma om dagarna - då hade hon haft lite mer att göra. Nu har hon inte det. Jag fattar faktiskt inte vad man kan göra som tar sån tid. Inte ägnar jag mig åt hemmet i 8 timmar effektiv tid när jag är hemma.


    Barnen är hemma från 14-15 och alla lov, som nu.

    Att du inte förstår får stå för dig, jag tänker inte redovisa hur mina dagar ser ut.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (hmm....) skrev 2019-02-25 10:12:34 följande:

    Han jobbar minst 8 Tim om dagen men det låter som ännu mer, kanske runt 12 timmar. Hur mycket "jobbar" ts på dagarna? Max 2 skulle jag gissa, därefter är hon helt LEDIG men betald ledighet!


    Han tar så många raster som han vill, drar tex till gymmet två-tre timmar per dag. Han jobbar hemifrån, så det styr han själv.

    Hur blir jag betald för mitt arbete menar du? Han tjänar stora summor på sitt.
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man