• Ess

    Finns det nån som inte gillar sitt bonusbarn?

    Anonym (ung) skrev 2019-02-27 15:46:11 följande:
    Vet inte hur jag ska prata med min pappa om det, att jag vill träffa honom utan att frun följer med alltid när vi ses. 
    Anonym (KA) skrev 2019-02-27 11:46:20 följande:

    Finns det något man kan göra så man kanske börjar gilla barnet igen? Har verkligen sjukt svårt för henne nu och vill inte ens vara i närheten utav henne. Jag bryr mig inte ens om vad hon säger/berätta.


    Tror du att man kan börja gilla papps fru igen? Orka ha henne med när vi ses och låta henne träffa ungarna? Har verkligen sjukt svårt för henne nu och vill inte ens vara i närheten av henne. Jag bryr mig inte ens om vad hon säger utan låter henne babbla på utan att jag lyssnar.
    Har relationen strandat en gång så tror jag det är svårt. Det är ju vissa drag man tycker illa om, och de kommer nog aldrig att försvinna.
  • Ess
    möjligt skrev 2019-02-27 21:09:00 följande:

    Det finns väl en anledning att talesättet:

    Egna barn

    Andras ungar

    Uppkom?

    Barn kan vara sjukt dryga, när de är ens egna så är där massa mekanismer i oss som knyter an, inte minst likheterna, och då får man automatiskt en mycket mycket högre toleranströskel. Trots den högre toleranströskeln så tror jag alla föräldrar många gånger önskat sin avkomma dit pepparn växer. Catch 22 här blir ju att som bonusförälder får du mer eller mindre aldrig liv att uttrycka (känna) de känslorna och kombinerat med en mycket lägre toleranströskel så är det ju inte särskilt förvånande att det ofta blir pannkaka av allt ihop


    Man älskar sina egna barn även om man har lust att strypa dem ibland. Men när någon annans unge bär sig åt så Går det ganska hårt åt tycka om kontot. Ganska snabbt är det tomt och man börjar tycka mer och mer illa om ungen varje gång den öppnar truten.
  • Ess
    möjligt skrev 2019-02-27 21:57:22 följande:
    Vilket är exakt min poäng
    Ändå finns det folk på forumet som är snabba med att direkt skriva, tycker du hans barn är jobbiga så skaffa aldrig egna osv.
    De som skriver så är så otroligt korkade så det finna inte världskartan. För vad de än tycker om saken så spelar ens egna barn i en helt annan division.
  • Ess
    Anonym (Natalie) skrev 2019-02-28 23:19:31 följande:
    Anonym (Äkta) skrev 2019-02-28 19:41:23 följande:
    Håller med! Kärleken till mina egna barn är gränslös och ovillkorlig. Jag skulle utan att blinka offrar mitt eget liv för att rädda dem. Det är först när man har egna barn som man förstår skillnaden mellan mina barn och andras ungar.
    Jag kommer aldrig få egna ungar, tyvärr, så jag är extremt tacksam över min bonusdotter.

    Då tycker jag att det är en hemskt okänslig kommentar av din mamma som borde känna till läget.
  • Ess
    JennyJizz skrev 2019-03-03 07:05:27 följande:

    Gillar egentligen inte överhuvudtaget begreppet "bonusbarn". Låter så billigt på något vis, som en bonus man får i ett dataspel eller ekonomisk vinst.

    Men nej, jag gillar inte min nuvarande mans son. Han har inte fått någon uppfostran, är bortskämd och allmänt stökig och respektlös och ska bara ha och ha.

    Jag och min man är för närvarande särbos, bl.a. pga att vi då och då ska kunna vara för oss själva medan den andre har barnen hos sig, en praktisk lösning tycker jag, Men jag har nu ställt ultimatum på mannen att antingen ser han till att uppfostra sin son eller så får han inte vara hos mig mer. Orkar verkligen inte med honom (sonen). Så tjatar han och frågar saker hela tiden. Ibland ställer han frågor man inte kan svara på konkret,  och när man inte kan ge ett klart svar blir han arg och sur och tycker att man är dum.

    När vi går i affärer tjatar han alltid på oss att vi ska köpa saker åt honom, ofta dyra leksaker och godis. När vi vägrar kan han sätta sig eller lägga sig på golvet och tjura och inte röra sig ur fläcken, bara för att vi ska bli mer medgörliga. Ofta har vi fått köpa något, (inte alltid det han ville ha men något billigare eller ngt alternativ) bara för att han ska sluta tjura och tjata. Hans mamma är boven i dramat då hon skämt bort honom till max. Han har så mycket leksaker så de knappt får plats i hans rum, 3 olika TV-spelskonsoler och ny smartphone. Han har lyckats ha sönder 2 st, men hans mamma köper alltid nytt åt honom, nästan oavsett vad det kostar. Han är utfryst i skolan pga att han är som han är, och har bara (vad jag vet) en enda vän som är ungefär likadan som han själv och som är diagnosticerad AD/HD.


    Vad gör han om ni vuxna gör likadant, sätter er eller lägger er på golvet och skriker i kapp med honom?
  • Ess
    Anonym (Jj) skrev 2019-04-04 22:31:56 följande:

    Jag har valt att leva ensam sen separationen för flera år sedan medans mitt ex träffat en ny kvinna gift sig och fått fler barn. Något jag är glad över då mitt barn fått syskon. 

    Med det sagt så vet jag inte hur det är att leva i en familj med bonusbarn men kan tänka mig att det är stundtals jobbigt. Men vill ändå ge perspektiv från barnets håll. 

    Mitt barn har levt med sin bonusmamma i många år och han var så liten när de flyttade ihop att han inte minns något annan. De har aldrig haft en nära relation. Barnet har alltid bott varannan vecka och de senaste åren så pratar numer tonåringen och "bonusmamman" inte ens med varandra mer än ett hej och hej då. 

    Det är otroligt sorgligt och säkerligen jobbigt inte bara för mitt barn utan även för henne. Men jag tycker att man som vuxen har ett ansvar att inte så tydligt visa att man inte är en del av familjen genom att inte ens försöka föra ett samtal vid middagsbordet. 


    Men vad ska man egentligen prata om?

    Jag har det precis likadant, vi har inget alls gemensamt och har aldrig haft heller, så när vädret är avslutat så sprider det sig en pinsam tystnad.
  • Ess
    Anonym (Jj) skrev 2019-04-05 22:13:13 följande:
    Man behöver väl inte ha så mycket gemensamt för att prata med varandra. Hur har du haft det i skolan, hur gick träningen, hade du och syskonet roligt när ni gjorde ditten eller datten. 
    Bor man under samma tak bör man kunna behandla varandra med respekt iaf istället för att låtsas att barnet inte existerar. 
    De hade inga intressen och jag vet inte vad de gjorde hos sin mamma, det var inget man frågade om. Så nej, det går inte att småprata med alla. Inte ens nu som vuxna har vi något att prata om.
  • Ess
    Anonym (Jj) skrev 2019-04-06 10:07:57 följande:
    Skulle du göra samma sak på en liten arbetsplats på fyra fem personer? Att välja att inte prata med en av personerna utan istället ignorera personen? 

    Låter mest som att du bestämt dig för att du inte vill prata och då gör du inte det. 

    Jag känner iaf att det är helt galet att man som vuxen människa och när ens barn är syskon att man minst pratar med alla som bor i hemmet inkluderat bonusbarnet. 
    Där har man jobbet gemensam så det är en helt annan sak. Sedan har man inte lika mycket gemensamt med alla där heller, så vissa hälsar man mest på och kanske kommenterar vädret och någon annan pratar man mycket med. Det är inget som är speciellt ovanligt att inte alla pratar lika mycket med alla.

    Jag har/hade helt enkelt inget gemensamt att prata om med totalcurlade nästan vuxna människor. Inte nu som vuxna heller, hur mår du, och vackert väder är inget man kan sitta och upprepa en hel kväll.

    Sen är de inte syskon, de är halvsyskon som inte bott tillsammans. Det skiljer så mycket i ålder att umgänget avslutades efter andra barnet, och vi har tätt mellan dem så de var bara små under sista umgänges perioden.
Svar på tråden Finns det nån som inte gillar sitt bonusbarn?