• Anonym (Pp)

    Finns det nån som inte gillar sitt bonusbarn?

    Anonym (ung) skrev 2019-02-27 15:46:11 följande:

    Ungefär så känner jag för min pappas fru. Först tyckte jag om henne men nu går hon mig bara på nerverna. Lägger sig i en massa och ska ha åsikter om sånt hon inte har med att göra. 

    Rätt jobbigt också att hon tror att hon ska vara nåt slags extramormor till mina barn fast jag egentligen inte har lust att ha henne i mitt liv alls. 

    Vet inte hur jag ska prata med min pappa om det, att jag vill träffa honom utan att frun följer med alltid när vi ses. Tror du att man kan börja gilla papps fru igen? Orka ha henne med när vi ses och låta henne träffa ungarna? Har verkligen sjukt svårt för henne nu och vill inte ens vara i närheten av henne. Jag bryr mig inte ens om vad hon säger utan låter henne babbla på utan att jag lyssnar.


    Jag är s k bonusmamma (kallar mig aldrig för det, är varken bonus eller nån jävla morsa till hans barn). Om du är ute efter att provocera så är du fel ute för de flesta "bonusmammor" som skriver här gör det för att ventilera en frustration över en situation de inte vet hur de ska hantera.

    Jag känner med dig och det du skriver, du upplever också en frustration men just det att du valde den här tråden att skriva i gör att jag misstänker att du egentligen inte söker en lösning på dina problem utan är ute efter att demonstrera att "ni bonusbarn" minsann inte älskar oss "bonusmammor" heller.

    Mitt råd till dig är att be din pappa om att han hälsar på dig ensam nästa gång. Bor han långt bort? Med vilken frekvens sker besöken? Börja med att be om "nästa gång". Sen tar du det därifrån. När ni är ensamma får ni större möjlighet att prata. Får du mer tid själv för pappa med dina barn så kanske det inte blir lika irriterande om hans fru är med ibland.

    Det är din pappas ansvar att se till att det funkar mellan er två. Många föräldrar gör misstaget att tro att det hänger på patrnern och barnet att skapa sig en relation själva, vilket innebär att det i huvudsak blir partnerns ansvar eftersom barnet ju bara är ett barn. Nu är ni två vuxna individer men ert intresse för varandra finns ju rent krasst enbart på grund av din far.

    Jag ser inget konstigt i att du vill se din pappa umgås med sina barnbarn utan sin fru. Det borde inte vara orimligt att önska.
  • Anonym (Pp)
    Anonym (Fd) skrev 2019-03-01 21:20:16 följande:

    Du ska och behöver inte skämmas. Du är inte ensam. Det är en väldigt onaturlig situation med andras barn. Det går igen genom historien. Har pratat med styvmammor och de flesta tycker det är jobbigt men detta är tyvärr fortfarande något man inte talar så öppet om. Och gör man det kan man få många påhopp från .människor som aldrig varit i en styvfamilj

    Jag var en av dem som hade synpunkter på detta när jag själv aldrig hade levt med andras barn.

    Nä vi borde införa styvföräldrarnas dag. Vi gör vårat bästa så det så.


    Stort av dig att berätta det. Hur blev det för dig, du måste ju ha gått in i det med väldigt höga krav på dig själv?

    Jag hade aldrig tänkt på hur det skulle vara när jag gick in i min relation men ganska snart kände jag de där orimliga kraven på mig. Hade varit så skönt om man hade haft en coach som kunde hjälpa en med vad man får och inte får säga, får och inte får säga. Någon som varit med om det själv och som vet att det inte spelar nån roll hur försiktig och snäll man är, du blir ändå syndabocken för allt så det är lika bra att sätta sina gränser och säga vad man tycker och tänker utan omsvep för man mår bara sämre av att hålla allt inombords.
  • Anonym (Pp)

    "Får och inte får säga, får och inte får göra" menade jag att skriva.

  • Anonym (Pp)
    tankfull skrev 2019-03-03 00:08:56 följande:

    Det är nog få människor som får höra att personen de fallit för har barn och tänker: Yes! Vilken BONUS!!!


    Jag såg det faktiskt som en bonus. Men jag var naiv. Jag visste ingenting.
  • Anonym (Pp)
    JennyJizz skrev 2019-03-03 07:05:27 följande:

    Gillar egentligen inte överhuvudtaget begreppet "bonusbarn". Låter så billigt på något vis, som en bonus man får i ett dataspel eller ekonomisk vinst.

    Men nej, jag gillar inte min nuvarande mans son. Han har inte fått någon uppfostran, är bortskämd och allmänt stökig och respektlös och ska bara ha och ha.

    Jag och min man är för närvarande särbos, bl.a. pga att vi då och då ska kunna vara för oss själva medan den andre har barnen hos sig, en praktisk lösning tycker jag, Men jag har nu ställt ultimatum på mannen att antingen ser han till att uppfostra sin son eller så får han inte vara hos mig mer. Orkar verkligen inte med honom (sonen). Så tjatar han och frågar saker hela tiden. Ibland ställer han frågor man inte kan svara på konkret,  och när man inte kan ge ett klart svar blir han arg och sur och tycker att man är dum.

    När vi går i affärer tjatar han alltid på oss att vi ska köpa saker åt honom, ofta dyra leksaker och godis. När vi vägrar kan han sätta sig eller lägga sig på golvet och tjura och inte röra sig ur fläcken, bara för att vi ska bli mer medgörliga. Ofta har vi fått köpa något, (inte alltid det han ville ha men något billigare eller ngt alternativ) bara för att han ska sluta tjura och tjata. Hans mamma är boven i dramat då hon skämt bort honom till max. Han har så mycket leksaker så de knappt får plats i hans rum, 3 olika TV-spelskonsoler och ny smartphone. Han har lyckats ha sönder 2 st, men hans mamma köper alltid nytt åt honom, nästan oavsett vad det kostar. Han är utfryst i skolan pga att han är som han är, och har bara (vad jag vet) en enda vän som är ungefär likadan som han själv och som är diagnosticerad AD/HD.


    Jag vet inte hur många gånger jag läst att mamman skämmer bort. Hon är väl lika trött som pappan och lika vilsen som han. Hon löser det på sitt sätt, bra eller dåligt, bara det att hon gör inte som ni gör.

    Förresten förstår jag inte varför du säger "vi"? Låt pappan sköta det där själv så kommer du må mycket bättre. Jag har också en "bonus" och jag har också stört mig på uppfostran men sen jag fick barn själv så tror jag inte det är så enkelt. Lägg därtill att dela uppfostran med någon du inte gillar och vara ensam förälder varannan vecka.

    Jag tror ni gör varandra en björntjänst genom att ni ser er som att "ni" gör si och så för pojken. Låt pappan stå för allt själv. Gå därifrån när du inte orkar mer och gör nåt roligt på egen hand. Vi föräldrar står ut med våra egna jobbiga barn och löser våra problem bäst om vi inte har en missnöjd publik. Och du slipper störa dig så mycket. Stanna bara så länge ni har kul, gå när det börjar strula. Har du det valet så bara gå. Tids nog har du kanske egna barn att hantera så njut av friheten att gå medan du kan. Spara energin till dina egna barn.
  • Anonym (Pp)
    Anonym (Lilly) skrev 2019-04-04 08:50:37 följande:

    Ja jag har ju själv barn och vill ha en erfaren partner helst med barn. Tyvärr insåg jag att jag inte gillar mitt styvbarn. Tycker heller inte att familjen är splittrad, styvbarnet är hos oss varannan helg tack och lov. Jag visar ju inte styvbarnet eller någon annan att han inte är omtyckt av mig, jag är en normal människa och förälder som visar respekt.

    Du däremot kan ändra din mentala inställning och sluta vara en dömande skit. Har du inte det här problemet som vi andra har så fattar jag inte ens varför du ska hit och lämna dryga kommentarer. Ingen av oss som inte gillar vårat styvbarn är onda människor


    Går jag till mig själv så tänker jag mycket på hur det blir när barnet blir äldre, rent av vuxen. Det fanns inga problem i början, inget som gick att inse då, sen kom de mer och mer. Nu en tonåring med vad det nu innebär. Hur ser du på framtiden? Tror du det blir bättre?
  • Anonym (Pp)
    Anonym (utkastad) skrev 2019-04-04 21:58:44 följande:

    Vår styvpappa gillade aldrig oss. Jag blev utkastad, syrran flyttade frivilligt, och lillbrorsan trakasserades år efter år.


    Tror du att han skrev till ett forum och pratade om vilka problem han upplevde med att ha bonusbarn?
  • Anonym (Pp)
    Anonym (Aldrig mer styvungar) skrev 2019-04-05 05:13:50 följande:

    Mina fd styvungar... skona mig!

    Den yngsta var väl eg inget större fel på, det var en snäll pojke. När systrarna inte var med.

    Mellanungen, jag avskyr henne. På riktigt. Det hon gjorde förlåter jag aldrig. (Hon gjorde det senare, i vuxen ålder.)

    Den äldsta... sitter själv i samma båt nu. Men struliga styvungar och en äldre man som styvfar åt sina småknattar.

    Jag själv har två numera vuxna barn och även barnbarn, och lever med en barnlös man. 

    Aldrig mer att jag skulle utsätta mig för styvlivet. Då lever jag hellre själv.


    Hur kan hon ha styvungar, sitta i samma båt, och ha en styvfar till sina knattar? Blev det lite fel där?

    Du verkar lite äldre, var det länge sen? Kan du se om styvlivet förändrats över tid? Om du kan se att det fungerar på ett annat sätt idag?

    Jag hade velat läsa en längre version av din historia i typ allers villen dag som helst :)
Svar på tråden Finns det nån som inte gillar sitt bonusbarn?