Inlägg från: cesse26 |Visa alla inlägg
  • cesse26
    liranlaran skrev 2019-03-07 14:48:32 följande:

    Kul att det är fler som plussar! Grattis!!

    5+0 idag och tiden bara sniglar sig framåt..Tycker inte att jag känner några symtom och det känns superläskigt!


    Håller med vet liksom inget så här tidigt. Är nog denna period som är så seg. Magen växer inte känner inga direkt symtom och inga sparkar. Längtar till sparkar och när man kan börja med inköpen:)
  • cesse26

    Har läst att det är vanligast att illamåendet oftast börjar i v 7. Stämmer från förra graviditeten.

  • cesse26
    bligravid123 skrev 2019-03-13 06:59:08 följande:

    Tog ett test igen imorse o ääääääääntligen är strecket klart o starkare!

    Men ännu inga symtom.....läste någonstans att symtomen kommer vecka 7-kan det stämma?

    Hur mår ni vackra gravida människor?!


    Ja det stämmer. Finns även dom som inte mår illa m.m

    Förra gången kom det c:a i vecka 7 visste inte att jag var gravid den gången. Tog ett test och visa såklart positivt så stämmer ganska bra.
  • cesse26

    Idag ringde jag barnmorskan och fick tid den 4/4. Hon ville även att jag skulle fundera på om ville ta kubb. Vilket vi än väljer så kommer vi få ett ultraljud. Hur ska ni göra ska ni göra kubb?

  • cesse26
    jeja52 skrev 2019-03-15 20:49:48 följande:

    Jag vill gärna göra ul/kub eftersom vi har viss risk för en gen som ger någon typ av extrem dvärgväxt med ca 0% överlevnad pga underutvecklade lungor och hjärta. Visar sig denna gen så måste vi avbryta eftersom det inte finns någon reell chans för överlevnad eller livskvalitet.

    I övrigt vill vi såklart ha en frisk bebis, men vi har inte diskuterat vad vi har för åtgärder vid kromosomskador.

    Vill gärna göra ul/Kub även för att bekräfta antal foster. Jag åt letrozole vilket kan ge en förhöjd risk för flerbörd.


    Jag förstår, jag fundera på att skippa det då vi inte gjort det med dom andra barnen .Käänns som man bara skulle vara nervös för att vänta på provsvar och tänkt om inte testet visar bra men inte dåligt. Vi kommer i af bli erbjuda ultraljud ändå i ungefär samma vecka då det är ganska nytt i Skåne.

    Tycker dock alla gör rätt vad dom än beslutar sig för.
  • cesse26

    Har börjat må väldigt dåligted illamående och fryser hela tiden så jag känner mig sjuk. Illamåendet tar över mitt mående och mår kasst, bara tanken på äta en del saker får mig att må illa. Mår illa 24/7 och är väldigt jobbigt. Kräktes idag efter en busstur. Tur att dagarna passerar :s

    Sist jag mådde så illa var när vi vänta sonen med tjejerna släppte illamåendet under dagen.

  • cesse26

    Var på kk i tisdags p.g.a en blödning. Hade väldigt många blödningar i förra gravidteteten där fostret inte verka vilja växa som det skulle. Alla trodde att det inte skulle sluta väl men nästa vecka hade det växt aom det skulle. Nu är hon 3 år. På mitt vul nu kunde hon se en frisk graviditet allt var som det skulle. Hjärtat pulserade hon sa ungefär så här att man kan inte se att hjärtat slår utan är celler som pulserar. På ultraljudet fick hon det till6+1 vilket stämmer exakt. Dock ser man inte så mkt på ultraljudet ser ut som en liten böna och det var gulesäcken.

    Riktigt duktig och försiktig var hon.

  • cesse26
    FruW85 skrev 2019-03-25 13:57:58 följande:

    Hur har ni det med illamåendet? För mig är det inte SÅ farligt, men har så svårt för matos och saknar helt matlust. När jag väl äter något så är det däremot oftast otroligt gott, helt ologiskt. Har suttit i ett par timmar och laddat för att fixa lunch, men det tar totalt stopp..Tröttheten hjälper ju inte heller till..vill helst av allt bara gå och lägga mig och sova... =/


    Har det riktigt jobbigt med illamående släpper inte under dagen. Blir nästan värre ibland när jag äter. Svårt för olika lukter också. Väldigt trött också fungerar inte alls. Varje dag får jag kämpa mig igenom.
  • cesse26

    Har också gjort kub och fick göra nipt jag hamna i mellangruppen på 1:671. Hoppas på svar snart då det var över 9 dagar sedan jag tog blodproverna.

  • cesse26
    Detvarkatten skrev 2019-05-15 18:28:23 följande:

    Jag har fått känningar av urinvägsinfektion. Det kom under dagen. Kissar var 10e minut och det svider lite lite. Får ringa barnmorskan i morgon om det inte går över. Har fått liknande känningar innan och sen går det över under natten eller dagen. Märkligt. Någon som känner igen det?

    Det ska tydligen inte vara bra att gå med urinvägsinfektion som gravid så man ska gå till barnmorskan och ta prover och få behandling.

    Är i v 15.


    Hade urinvägsinflammation i början av graviditet och bra att söka vård. Jag har den typen så jag jag måste även ta antibiotika vid förlossning annars kan bebis få lunginflammation. Bra att dom har koll på vilka bakterier det är.
Svar på tråden Bf november 2019