Inlägg från: Love5 |Visa alla inlägg
  • Love5

    Bf november 2019

    Hoppar in här, har plussat i torsdags och har bf runt den 9/11. Har tre stora barn sedan tidigare, denna är min tredje graviditet inom ett halvår, fick tyvärr missfall i september och december. Medicinerar denna gång för att lugna ner immunförsvaret som verkar bli överaktivt vid graviditet. Är så klart rädd för att få ett till missfall, men känner mig ändå tryggare nu när jag är under behandling.

  • Love5
    liranlaran skrev 2019-03-02 20:08:20 följande:

    Grattis! Skönt att vara under behandling. Blir det fler ultraljud osv under graviditeten också? :)


    Tackar! Antar att det blir besök hos specialmödravården om jag går så långt denna gång, och då brukar det bli fler ultraljud också. Tänker vänta med att skriva in mig på mödravården til ca v 8, då jag passerat perioden för de tidigare missfallen. Bokar ev in ett VUL privat nån gång kring v 7-8.
  • Love5
    druvan52 skrev 2019-03-07 08:19:56 följande:

    Jag plussade för någon vecka sedan, BF 10 november. Har dock inga som helst symtom, idag vecka 4+4 och det hade jag vid den här tiden med förra, men kan ju såklart variera. Ska på tidigt ultraljud 28 mars.


    Har också BF den 10/11, och känner inte av graviditeten så mycket alls. Har fått två missfall i höstas (vecka 7-8) och tyckte att jag hade mer symptom då. Men minns inte när jag fick t ex ömma bröst, är ju inte så långt gången än. Har också bokat in mig på tidigt ultraljud, den 26/3.
  • Love5

    Precis som många andra så har jag väldigt lite symptom jämfört med de två graviditeter som slutade i missfall i höst/vinter i v 7 och 8. Var ju så nyligen att jag kan inte låta bli att jämföra. Känns lite oroande, men samtidigt skönt att höra att jag är inte ensam om det.

  • Love5
    Smillis skrev 2019-03-12 20:42:28 följande:

    Är det någon annan som provar att ta en massa mediciner den här gången så vi kan klaga ihop? Får inte en blund och ligger vaken varje natt av prednisolonen och blåmärken och ont i magen varje dag jag måste ta den blodförtunnande sprutan :(


    Haha, vi verkar ha samma behandling! Prednisolon, Fragmin, Trombyl och Lutinus kör jag med. Har vaknat 02:20 i natt och inte kunnat somna om. Så ja, vi kan klaga ihop.
  • Love5
    Smillis skrev 2019-03-13 11:01:13 följande:

    Jag äter samma mediciner men med andra namn för jag bor utomlands pluss metformin och massa vitaminer, har också köpt en sån där pillerburk som gamla brukar ha bara för att komma ihåg allt :D

    Hur tar du Fragmin? Jag är jätte spruträdd så hittills har min man hjälpt mig eller en kompis, men nu är båda bortresta panik!!! Brukar ta sprutan vid 7-8 på kvällen och har sån ångest för i kväll :(

    Har du också blivit rekommenderad Intralipid dropp? Jag försöker köpa men har inte hittat ännu, hoppas det går bra ändå!


    Fragmin har funkat ok för mig att ta, men har haft svårt att få nålen genom det yttersta hudlagret, måste trycka till ordentligt. Går lite lättare när jag lutar nålen lite istället för att trycka rakt ner. Hoppas att du lyckas ta den ikväll! Glömde nämna IL-dropp, har tagit det två gånger, vid ägglossning i förra cykeln och när jag plussade för två veckor sedan. Tar ett nytt igen om en vecka.
  • Love5
    Smillis skrev 2019-03-13 22:37:10 följande:

    Jag lyckades!! Så stolt trodde jag skulle svimma när jag såg nålen, så töntig jag vet men sen gick det bra :) Tog en isklamp och kylde ner magen så jag inte hade känsel och lyssnade på Spotify på hösta volym för att bli distraherad haha. Har väldigt lite fett på magen så satt liksom framåt lutad för att få en valk och sen lutade jag mig över sprutan så jag inte behövde trycka så hårt, då gick det av sig självt. Om inte fragmin nålen är större än min, kanske det funkar för dig också?

    Har du fått all hjälp med medicineringen i Sverige eller utomlands? Verkar inte vara så vanligt att dom tar en på allvar i Sverige verkar det som.


    Skönt att du lyckades ta sprutan själv! Nu vet du att det finns en plan B om du inte har hjälp i närheten :)

    Googlade mig fram till mottagningen jag behandlas på i Sthlm. Det gjordes ingen större utredning, bara ett blodprov som visade obalanser i immunförsvaret. Hade säkert kunnat få behandlingen bara utifrån min historia också, för att kunna stötta upp en graviditet. Började behandlingen när jag plussade, rekommendationen är annars att börja redan vid cykelstart. Fick typiska immunsymptom vid denna graviditet också, ont i halsen vid ägglossning och plus, och en vecka efter. Nu har jag inte känt något speciellt, BF den 10/11 så är i v 6 nu.
  • Love5
    Smillis skrev 2019-03-14 19:07:26 följande:

    Vill du dela vilken mottagning i fall jag behöver hjälp i framtiden? Är också från Stockholm :)

    Har aldrig gjort nån utredning bara blodprovet från Grekland så det var så jag fick veta vilka mediciner jag ska ta.

    Hade massa problem med olika sjukdomar förra graviditeten och kände att kroppen inte pallade typ så tänkte att jag inte har något att förlora på att testa i alla fall. Känns mycket bättre den här gången inga problem och ingen sjukdomskänsla :)


    Skickade namnet på ett privatmeddelande, hojta till om du inte kommer åt det :) Skönt att det känns mer stabilt för dig nu, nu måste det gå vägen!
  • Love5
    Lala90 skrev 2019-03-16 16:51:29 följande:

    Nu vågar jag mig på att hoppa in här.. väntar första barnet efter ett års försök <3 håller tummarna att vi äntligen får vår lilla gos kring bf 8/11.

    Jag har inga symtom alls vilket skrämmer mig verkligen (förlåt ni som har det jobbigt om jag låter bortskämd nu, det är inte med flit!).. tidigt UL inbokat 25/3, hoppas att ett tickande hjärta syns då och att man kan börja tro lite mer på detta.

    Nu till denna rookies stora pinsamma fråga:

    - i vilken vecka och dag är jag i?

    Alla appar och bm säger olika och jag blir desto mer osäker. Jag har en regelbunden mens på 28-29 dagar och sista mensens första dag var 1/2. Återigen, pinsam fråga ändå men är det någon jag litar på kring detta så är det en flitig FL:are.. haha


    Ger mig på en gissning. Jag hade också senaste mens den 1/2, har en 30-dagarscykel och bf 10/11, är idag i v 5+6. Tror att du är idag på v 6+0 eller 6+1. Och då säger man i v 7 då den sjunde graviditetsveckan har startar.

    Jag har också så pass lite symptom att det gör mig lite orolig, skönt att ha ett tidigt UL bokat :)
  • Love5
    Smillis skrev 2019-03-18 21:29:43 följande:

    Var precis på mitt första UL och fick se ett litet pumpande hjärta är så himla lycklig!!! är tydligen i vecka 6+5 så antar att det är en liten alla hjärtans dag bäbis, väldigt klyschigt haha fick tid om två veckor igen för att se hur det utvecklar sig. Första målet är att passera vecka 10 i alla fall :)


    Underbart! Va glad jag blir, vet att du har varit orolig
  • Love5

    Vårt VUL i tisdags gick tyvärr inte som vi hade hoppats på :( På ultraljudet syntes en hinnsäck men inget foster/embryo. Dessutom tyckte läkaren att det inte gick att utesluta en mola. Har blivit skrapad idag och mår helt ok. Någon mola tror läkarna inte längre att det handlar om, vilket känns skönt. Detta var vårt tredje missfall inom ett halvår, som det känns just nu kommer vi inte att göra några fler försök. Har tre större barn, och är så otroligt tacksam att vi har fått dem <3

  • Love5
    Ilseli skrev 2019-03-29 22:29:45 följande:

    Nej vad tråkigt :( Misstänkte du något eller kände du dig fortfarande gravid? 

    kram kram <3 


    Kände mig absolut gravid, men hade inte exakt likadana känningar som vid de två senaste graviditeterna. hCGt togs senast inför operationen och låg på 16100, så jag hade ju helt klart graviditetshormoner i kroppen ända till slutet. Hade inga blödningar, det hade jag de gångerna jag fick missfall så på något sätt kändes det bättre och tryggare denna gång. De tidigare gångerna märkte jag att symtomen minskade i samband med de första blödningarna, denna gång var det inget sånt, ?graviditeten? slutade ju inte av sig självt. Livmodern fortsatte att växa, hinnsäcken likaså.
Svar på tråden Bf november 2019