Inlägg från: Smillis |Visa alla inlägg
  • Smillis

    Bf november 2019

    Love5 skrev 2019-03-14 05:10:49 följande:

    Skönt att du lyckades ta sprutan själv! Nu vet du att det finns en plan B om du inte har hjälp i närheten :)

    Googlade mig fram till mottagningen jag behandlas på i Sthlm. Det gjordes ingen större utredning, bara ett blodprov som visade obalanser i immunförsvaret. Hade säkert kunnat få behandlingen bara utifrån min historia också, för att kunna stötta upp en graviditet. Började behandlingen när jag plussade, rekommendationen är annars att börja redan vid cykelstart. Fick typiska immunsymptom vid denna graviditet också, ont i halsen vid ägglossning och plus, och en vecka efter. Nu har jag inte känt något speciellt, BF den 10/11 så är i v 6 nu.


    Vill du dela vilken mottagning i fall jag behöver hjälp i framtiden? Är också från Stockholm :)

    Har aldrig gjort nån utredning bara blodprovet från Grekland så det var så jag fick veta vilka mediciner jag ska ta.

    Hade massa problem med olika sjukdomar förra graviditeten och kände att kroppen inte pallade typ så tänkte att jag inte har något att förlora på att testa i alla fall. Känns mycket bättre den här gången inga problem och ingen sjukdomskänsla :)
  • Smillis
    Malin Annie Carolina skrev 2019-03-14 12:02:50 följande:

    Hej :)

    Plussade i söndags och efter att ha känt mig gravid sen dess avtog dom känslorna helt igår em (handlade egentligen inte om några symptom utan mer en tydlig känsla av att vara gravid/inte var det längre). Har inte börjat blöda än men jag har haft ett missfall tidigare där jag hade exakt samma känsla och den kvällen började jag blöda. 

    Känner fortfarande lite molvärk i magen från och till men upplever att den är mer menslik. jag förstår ju att ingen kan svara på om det Är ett missfall eller inte men behövde bara skriva av mig lite och känner någon igen sig så är det ju alltid skönt. Att gå och vänta på att börja blöda är ganska jobbigt...Man vill ju att MF isf ska sätta igång så att man kan gå vidare och köra igång igen. 


    Vet inte hur enkelt det är men kan du ta HCG prover någonstans för att se om det stiger eller minskar? Det har jag gjort varje gång jag vart orolig.
  • Smillis

    Jag igen sorry!! Trodde inte jag skulle få några mat cravings alls men idag är det bara potatis som gäller tydligen

    Potatismos med senap och ketchup till middag och pringles chips till efterrätt, mums :D

  • Smillis
    Isavanna1 skrev 2019-03-16 09:10:33 följande:

    Jag har haft två ma och ett mf under förra året så jag blev utredd för det. Dom misstänker att jag har för höga sköldskörtelnivåer så jag äter levaxin för att kanske få behålla en graviditet. Så det är den läkaren som gör ul i början och sen tar bm över. 


    Vad hade du för värden när du fick veta att du låg högt? Jag hade inte så höga men äter också levaxin för att hålla tsh runt 1. Tog prov igår och hade 1.22 så tror det fungerar bra.
  • Smillis

    Hej alla nya!! kul att ni hittat hit

    Vad vanligt det verkar vara med missfall och framförallt MA, hade aldrig hört talas om det innan det hände mig. Undrar varför det talas så lite om det?

  • Smillis
    cesse26 skrev 2019-03-15 18:58:22 följande:

    Idag ringde jag barnmorskan och fick tid den 4/4. Hon ville även att jag skulle fundera på om ville ta kubb. Vilket vi än väljer så kommer vi få ett ultraljud. Hur ska ni göra ska ni göra kubb?


    Vet inte om kub finns där jag bor men skulle nog vilja om det gick, vilket jobbigt val! Vi har inte alls pratat om vad vi ska göra om nått är fel och försöker typ att inte tänka på det.
  • Smillis
    Isavanna1 skrev 2019-03-16 10:41:13 följande:

    Låg inte jätte högt men tror det var på 2,7 eller 2,8. Sist innan jag blev gravid eller visste det så låg det på 1,9. Här säger dem att det är önskvärt under 2,5.


    Jag låg också på 2,9 men alla läkare jag träffade tyckte det var perfekt och sa att jag inte skulle tänka på det.. Men vågade inte bli gravid igen innan vi utesluter precis allt så började medicinera själv. Nu äter jag 50mcg varranan dag och verkar fungera bra :)
  • Smillis

    Är det någon som vet om det är vanligt att symptom kommer och går? Först var jag orolig för att inte hade några symptom sen blev jag illamående tors-fre men nu inget igen?

    Blir galen av mitt översnalyserande men känner ju igen att det inte är ett bra tecken när symptom försvinner :/

  • Smillis
    Isavanna1 skrev 2019-03-16 13:36:51 följande:

    Vem överanalyserar INTE? Jag tänker samma som du. En del av mig vill köpa nytt gravtest med veckoindikator men en annan är livrädd för det. Bara 6 dagar till ul och då kommer jag förhoppningsvis få veta på riktigt. Tror nog att man kan må olika från dag till dag helt generellt. Men skulle allt försvinna helt och hållet hade jag nog blivit riktigt orolig. Håller mina tummar för dig.


    Noll symptom i dag och brösten har gått tillbaka till vanlig storlek nu under kvällen!! Panik! Hur sjutton håller man modet uppe?
  • Smillis
    Isavanna1 skrev 2019-03-16 18:36:17 följande:

    Jag vet inte! Man bara gör det för att man vill och önskar att allt ät okej. Håller alla tummar som finns för dig. När har du ul?


    Idag kan jag känna ett väldigt lätt illamående om det inte är inbillning? Så känns lite bättre än i går iaf då alla symptomen var borta. Kan gå när jag vill, vi har dropp in men är rädd för att gå förtidigt och inte se nått hjärta så kan inte bestämma mig? Har sagt den 20/3 men kanske går redan i morgon om jag inte orkar vänta längre
Svar på tråden Bf november 2019