Inlägg från: Smillis |Visa alla inlägg
  • Smillis

    Bf november 2019

    Hej Alla!! Har tvekat ganska länge om jag verkligen ska skriva här eller inte men gör det ändå :) sist fick jag ett MA efter att ha gått med i Plussgruppen och berättat för vänner och familj så det var inte så kul och vill helst slippa gå igenom det igen..

    Jag plussade nu igen den 28/2, på pricken samma dag som jag plussade förra året också 28/2 -18 men fick missfall då i April och inte blivit gravid sen dess trots ägglossnings stimulerande och injektioner.

    Den här graviditeten är verkligen ett mirakel för jag var säker på att inte jag kunde bli gravid den här månaden iom att vi hade paus med ägglossnings medicinen plus att jag inte haft några äggblåsor på ultraljuden. Vi åt också antibiotika och använde kondom, men verkar som att vi slarvade!!

    Det är dock helt omöjligt att säga när jag blev gravid iom att uträkningarna inte fungerar då jag har PCOS så är så nyfiken!!

    Har heller inga symptom förutom större ömma bröst och ligger vaken hela nätterna men det kan också vara för medicinerna jag äter? Får massa stöd mediciner så hoppas jag får behålla den här graviditeten < 3

    Vad få som verkar ha symptom här, är det för tidigt kanske? Vad tror ni?

  • Smillis
    Bunsy skrev 2019-03-11 14:52:38 följande:

    Åh, vad jag håller tummarna för dig! Kan inte föreställa mig hur du har det, men jag hoppas innerligt att det går vägen <3


    Hej Bunsey, tack för stödet! Hoppas vi kan följas åt hela vägen < 3
  • Smillis
    Suko12 skrev 2019-03-10 21:31:29 följande:

    Jag kommer inte berätta förrän efter v.12. Berättat ganska tidigt i mina två tidigare graviditeter men dom har ju slutat tråkigt så har varit jättejobbigt att behöva berätta för allihopa att det inte gått vägen sen, så jag är för rädd för att göra om det... Speciellt när vi hann se hjärtslag i v.8 precis innan mitt MA, och då ska till och med riskerna för missfall minska..  Så min bästa vän och såklart min sambo är dom som redan vet eftersom jag sen ifall det inte går vägen kan ha någon att prata med. Gå ut med graviditeten till resterande och köpa grejer kommer jag först våga göra efter RUL :)


    Hej Suko, känner igen mig vi fick också se hjärtslag i vecka 8 sist men fick MA i vecka 9 bara några dagar efter.. innan fick jag bara ett tidigt missfall. Håller verkligen tummarna för oss den här gången! Försöker verkligen att tänka positivt men har gått och blivit livrädd för ett sent missfall då jag fick reda på via mensblodtestet i Grekland att jag har Ureaplasma som inte visat på vanliga test och då kan man få sena missfall också :( kommer nog inte våga vara glad tills jag fött! Vilken vecka är du i nu?
  • Smillis
    Suko12 skrev 2019-03-12 14:57:57 följande:

    Hej!

    Så tråkigt att du varit med om samma. Mitt MA var bland det värsta jag varit med om. Efter att ha fått se ett hjärta slå så trodde jag aldrig att det skulle kunna ske nåmer. Blev så chockad när vi for tillbaka tre veckor senare... Jag tror inte heller att jag kommer kunna vara lugn och glad förrän lillen ligger på mitt bröst. Jag är rädd hela tiden, får känslan att jag får missfall hela tiden. Dessutom när jag nu vet att man kan fortsätta ha symtom och känna sig gravid fast det inte lever i en. Det är det värsta att man aldrig kommer kunna vara säker. Skulle vela ha ultraljud varje vecka...

    Jag är i vecka 6 (5+0) idag. Hoppas verkligen vi båda får känna lyckan i November!! <3 


    För mig vart det jätte konstigt sist tror jag kanske blev traumatiserad för allt gick så snabbt. En kväll precis bara nån dag efter ultraljudet då vi sätt hjärtat slå fick jag sån stark magkänsla att barnet inte levde så gick på ett snabbt drop in ultraljud bara för att bevisa för mig själv att allt var bra så jag kunde slappna av men då fanns inget hjärta längre, men barnet var lika stort som den skulle så antar att jag verkligen kände när den dog :(
  • Smillis
    Love5 skrev 2019-03-12 16:01:22 följande:

    Precis som många andra så har jag väldigt lite symptom jämfört med de två graviditeter som slutade i missfall i höst/vinter i v 7 och 8. Var ju så nyligen att jag kan inte låta bli att jämföra. Känns lite oroande, men samtidigt skönt att höra att jag är inte ensam om det.


    Vad skumt att så få av oss verkar ha symptom den här gången??? Hade mycket mer symptom vid mina förra missfall men det kanske bara är tur att det inte är på samma sätt den här gången!! Vi får tänka så :)
  • Smillis

    Är det någon annan som provar att ta en massa mediciner den här gången så vi kan klaga ihop? Får inte en blund och ligger vaken varje natt av prednisolonen och blåmärken och ont i magen varje dag jag måste ta den blodförtunnande sprutan :(

  • Smillis
    Love5 skrev 2019-03-12 20:57:07 följande:

    Haha, vi verkar ha samma behandling! Prednisolon, Fragmin, Trombyl och Lutinus kör jag med. Har vaknat 02:20 i natt och inte kunnat somna om. Så ja, vi kan klaga ihop.


    Jag äter samma mediciner men med andra namn för jag bor utomlands pluss metformin och massa vitaminer, har också köpt en sån där pillerburk som gamla brukar ha bara för att komma ihåg allt :D

    Hur tar du Fragmin? Jag är jätte spruträdd så hittills har min man hjälpt mig eller en kompis, men nu är båda bortresta panik!!! Brukar ta sprutan vid 7-8 på kvällen och har sån ångest för i kväll :(

    Har du också blivit rekommenderad Intralipid dropp? Jag försöker köpa men har inte hittat ännu, hoppas det går bra ändå!
  • Smillis
    Suko12 skrev 2019-03-13 11:48:49 följande:

    Jag har ju inte haft nästan några symtom alls fram tills för någon dag sen när jag  spydde. Har inte spytt sen dess men mår illa varje dag nu, mest på morgonen och kvällen och när jag blir lite hungrig. Försöker hela tiden hitta andra anledningar till varför jag mår illa, för att jag inte kan tro att jag har symtom. Men antar att detta är det klassiska gravidillamåendet som kommit :)Jag är glad att jag känner någonting såklart, känns som att jag inte oroar mig lika mycket då. Men fan ska aldrig mer klaga när jag mår bra och inte känner någonting alls, för detta illamående är ingenting att leka med :D


    Om jag inte inbillar mig så tror jag kanske att jag börjar må illa. Har smygit sig på sen efter middagen, riktigt obehagligt men samtidigt så efterlängtat! Trodde aldrig jag skulle bli så glad av att må illa :D
  • Smillis
    Love5 skrev 2019-03-13 19:16:13 följande:

    Fragmin har funkat ok för mig att ta, men har haft svårt att få nålen genom det yttersta hudlagret, måste trycka till ordentligt. Går lite lättare när jag lutar nålen lite istället för att trycka rakt ner. Hoppas att du lyckas ta den ikväll! Glömde nämna IL-dropp, har tagit det två gånger, vid ägglossning i förra cykeln och när jag plussade för två veckor sedan. Tar ett nytt igen om en vecka.


    Jag lyckades!! Så stolt trodde jag skulle svimma när jag såg nålen, så töntig jag vet men sen gick det bra :) Tog en isklamp och kylde ner magen så jag inte hade känsel och lyssnade på Spotify på hösta volym för att bli distraherad haha. Har väldigt lite fett på magen så satt liksom framåt lutad för att få en valk och sen lutade jag mig över sprutan så jag inte behövde trycka så hårt, då gick det av sig självt. Om inte fragmin nålen är större än min, kanske det funkar för dig också?

    Har du fått all hjälp med medicineringen i Sverige eller utomlands? Verkar inte vara så vanligt att dom tar en på allvar i Sverige verkar det som.
  • Smillis
    jeja52 skrev 2019-03-13 18:56:09 följande:

    Jag är så uppsvälld att några av mina byxor inte passar längre - köpte gravidbyxor igår. Så sköna!

    Annars känns det en del i livmodern (mensvärk) och i brösten. Idag började lite lätt illamående också. Inte spy-känsla bara lite lätt obehag.


    Vad kul!! Vilken vecka är du i? Har ännu inte fått prova att ha på mig gravidbyxor men har ett par som jag köpte i vecka 9 sist men fick ju missfall innan jag hann ha på mig dom tyvärr.
Svar på tråden Bf november 2019