Inlägg från: nnnnnnnn |Visa alla inlägg
  • nnnnnnnn

    Är det så känsligt att familjer har olika ekonomier?

    Fast hur kul är det för barnen som bor i de fattiga familjerna om alla andra bjuder på glass, men när det är din födelsedag så blir det inget... Det blir ju ännu mer utpekande än att man inte bjuder in till barnkalas.
    Sen tycker inte jag att glass mm hör hemma på skolan eller förskolan.

    Hur kul är det att sitta och höra att den och den har flugit till andra länder, gått på nöjesparker och sovit på hotell, när du själv har varit hemma, kanske inte ens kommit ut till en park? Måste man berätta om vad man gjort på sommarlovet? Kan man inte prata om annat?

    Sen tycker jag inte att man behöver samla in till present till lärarna. På barnens skola finns en föräldraförening som det är frivilligt att betala medlemsavgift till. De gör saker för barnen tex köper nya fotbollar + ger personalen (All personal, inte bara klasslärarna) en blomma/liten present vid jul och sommarlov.
    Det blir inte lika utpekande som om Kalles mamma ska swishas och sen får Kalle fråga alla som inte swishat om de ska betala eller ej...

    Så vill någon slå på stort, så gör det! Bjud hela klassen på ett stort kalas hemma eller på lekland eller vad ni vill.
    Bjud in till poolparty eller strand/parklek under sommarlovet, så alla barnen i klassen har hittat på något kul under lovet.
    Skänk en slant till skolan, öronmärk det att det ska gå till något till hela personalen.

    Det skulle säkert vara väldigt uppskattat! Och inte pekat ut andra, eftersom inget barn skulle behöva stå och skämmas för att de inte har råd att bjuda på glass i skolan eller behöva berätta att de suttit inne hela sommaren.

Svar på tråden Är det så känsligt att familjer har olika ekonomier?