Inlägg från: Anonym (.. .) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.. .)

    Är det så känsligt att familjer har olika ekonomier?

    Hur gör man då när alla samlat ihop pengar till läraren utom familjen Andersson som inte har råd. Ska det stå glad sommar önskar alla utom fam Andersson på alla kort. Och dom alltid ska vara klassens snackis att som vanligt så har ju Andersson inte lagt några pengar.

    Eller Olle som varje födelsedag är så ledsen att han aldrig får fira på förskolan och ha kalas som alla kompisar får.

    Är det då inte bättre att ha sitt kalas hemma och uppskatta läraren på andra sätt så ingen behöver känns sig utanför och mindre värd

  • Anonym (.. .)
    gbgumman skrev 2019-02-25 05:34:24 följande:

    Lätt man skriver glad sommar från klass Xx


    Du tänker att alla då i klassen tycker att det är helt okej att Andersson aldrig betalar för sig men alltid ändå får vara med på presenten?
  • Anonym (.. .)
    Bibbidi skrev 2019-02-25 19:00:43 följande:

    Men, det är väl självklart??


    Jag tror inte detta är så självklart för alla. Utan jag tror att det lätt blir skitsnack bakom ryggen på familjen och att det skulle sticka lite extra i ögonen om just den familjen unnar sig något men minsann inte har råd att lägga 100kr till frökens present.
  • Anonym (.. .)
    PH76 skrev 2019-02-25 21:38:56 följande:

    Det kanske sticker i dina ögon men inte för gemene man, ingen har ens frågat mig vem som betalt och inte betalt, och ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg vilja tre det var som inte betalde senast. Det är inte så att någon följer upp på det.


    Var någonstans ifrån får du att det skulle sticka i mina ögon eller att jag skulle tycka att det skulle vara orättvist att en inte betalar? Det hade ju lika gärna kunnat vara jag som är den som får skit för att jag aldrig kan betala eller hur? För min egen åsikt om det Eller vilken erfarenhet jag har i frågan har jag aldrig berättat!

    Jag jobbar dock i skolan och vet att föräldrar har det jobbigt med andra föräldrar för mindre saker än att alla inte upprepade ggr har råd eller kanske inte vill bidra med pengar...
Svar på tråden Är det så känsligt att familjer har olika ekonomier?