Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Är det så känsligt att familjer har olika ekonomier?

    Sveriges likformighet; alla ska stöpas i samma form och avviker man det minsta anses man konstig eller avvikande.

    Det borde vara normalt att några barn kanske bjuder på glass i skolan, har fodelsekalas, etc, andra gor det inte, anledningarna kan vara många och inga alls. Att detta ens ska vara något att uppmärksamma och föräldrar skapat till ett problem istället för att bara lätt avfärda med att alla gör olika är ju vansinnigt.

  • Tow2Mater
    Anonym (Linn) skrev 2019-02-26 00:29:29 följande:
    Tycker du verkligen att alla i detta land stöps i samma form? Jag ser rätt mycket olika människor hela tiden. Men visst, du har faktiskt rätt..
      i högstadiet var väl den tiden då man var som mest samstöpta, alla hade liknande kläder från samma märken, 97-98% var födda i Sverige, man gick upp tidigt på helgen och spelade match i sin respektive sport. I nian var vi några "rebeller" som tröttnade och heller hängde med äldre killar och blev salongsberusade. För trots att vi gick i en av Sveriges mest framgångsrika kommunala skolor i en ort som många gånger röstats fram som Sveriges bästa kommun att bo i (nej inte någon sthlmsförort, mycket längre söderut och vackrare stränder), så blev vi uttråkade av att alla var likadana. Under den tiden var det knappast lätt att komma ut som homosexuell eller trans eller med väldigt udda kläder eller blått hår och jag gissar att det är vad du anser vara hemskt? Så visst håller jag med dej!

    Men annars, menar du typ att vi borde riva Djursholm och Danderyd för att de likriktar eleverna för mycket? Det vore nog en toppenidé, för elever i dessa områden tenderar att följa flocken i större grad.
    Kanske borde riva Husby och Tensta också så att inte folk blir för likriktade?

    Eller för att stödja din idé om minskad likriktning, blanda om folk hur som helst! Hälften av eleverna i Rinkebyskolan får åka till Djursholm och gå i skola och hälften av Danderydseleverna får åka till Husby för att gå i skola? Dessa elever kan nog lära varandra rätt mycket så att inte allt blir så himla likriktat

    Du kan väl börja med dina egna barn och placera dem så långt ifrån ert bostadsområde som möjligt? Givetvis ett område som är så olikt ert som möjligt.

    Hade inte det varit en toppenidé för att minska den hemska likriktningen i Sverige och hindra att alla blir stöpta i samma form?
    Och vissa kan tydligen inte ens se bortom fjollträsket... börja där kanske.
  • Tow2Mater
    Anonym (Peter) skrev 2019-02-26 09:38:47 följande:
    Dagis? Var detta mycket länge sen? Hos oss bjöd förskolan på fika (även glass) ett par ggr om året, men det hade varit ohållbart (oavsett vem som betalade) att fika varje gång ett barn fyllde år.
    Stolt Farsa skrev 2019-02-24 22:36:55 följande:

    - att barnen helst inte ska säga vad de gjort på sommarlovet för att andra barn kanske bara har fått hänga i parken.




    Men nu är ju hela poängen att alla tydligen inte har råd, inte vill, inte kan, eller av andra anledniggar inte bjuder - så att det blir varje gång ett barn fyller år stämmer ju inte; speciellt om alla kunde sluta husha upp det hela så folk som inte vill inte känner sig tvingade att bjuda.
Svar på tråden Är det så känsligt att familjer har olika ekonomier?