• Silverkula

    Ska jag bli äggdonator? För och nackdelar...?

    Jag är strax över 30 och funderar på att donera ägg. Egentlig anledning till att jag funderar på det är jag inte helt säker på, men jag vet att mina barn är det absolut bästa som hänt mej, och jag vet hur stark en barnlängtan kan vara, även om jag själv haft turen att slippa ofrivillig barnlöshet.

    Fördelarna är såklart många. Inte för mej som donator, men för andra personer som kanske just nu kämpar, och kanske väntar på just mitt ägg.

    Nackdelarna jag funderar över är den kontroll jag inte skulle ha över mina gener. Tänk så kommer det en person med mina gener om 20 år och berättar att hen vuxit upp med föräldrar som misshandlat hen. Eller vuxit upp med ett hem med alkohol, droger eller annat. Även om de vuxna kontrolleras noga inför en insättning vet man ju inte vad som händer i framtiden. Och då ska mina gener vara inblandade och må dåligt. Jag är så känslig så jag vet att jag skulle fundera över det, och inte minst må uselt om det skulle inträffa. Även om risken såklart är liten. En annan nackdel är att min man är skeptisk. Han säger såklart att jag får men tycker det skulle kännas konstigt om barnen har genetiska halvsyskon någonstans där ute.

    Vad jag vet känner jag ingen som genomgått en Ägg donation, vaken som givare eller mottagare, så jag har ingen kring mej som jag kan fråga. Ni som donerat eller funderar på det. Hur gick/går tankarna hos er?

Svar på tråden Ska jag bli äggdonator? För och nackdelar...?