Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?

    Det är ju knepigt när det gäller de som har barn. Om barnen är svenska medborgare borde man ta hem dem. Samtidigt ska inte barn behöva vara utan föräldrar så då kommer de med på köpet. Å andra sidan om de gör de bör de ju förlora vårdnaden om sina barn eftersom de låtit barnen vara med i en terrororganisation så barnen mister sina föräldrar oavsett - och då borde man alltså kunna ta hem barnen (och omprogramera dem) och låta föräldrarna vara kvar i det liv de valt - eller i konsekvenserna av det liv de valt.

  • K Kalle
    OlgaElvira skrev 2019-02-25 18:53:07 följande:
    Skönt att det finns fler än jag som tycker att vi ska ta hand om vår egen skit och inte lämpa över det i knät på kurderna, det ha nog med att försöka bygga upp sitt land. I princip tycker jag att brott ska utredas och påföljd fastställas i det land där brottet begåtts. Men när det inte finns en fungerande rättsstat så ska brottslingar inte gå fria. De är svenska medborgare, vårt ansvar. De bör för övrigt prövas för brott mot mänskligheten vid ICC i Haag.
    Det är inte vår egen skit, såvida de inte är svenskar. Det är de knappast utan första eller andra generationens invandrare och har de dubbla medborgarskap kan man ta ifrån dem det svenska.
  • K Kalle
    Tintin i Amerika skrev 2019-02-25 22:11:41 följande:

    Tar man också medborgarskap från en etnisk svensk om denna begår liknande brott?
    Som tex nynazister som tränar i Ukraina för att mörda, Peter Mangs m.fl.
    Eller tar man medborgarskap bara från folk som ser annorlunda ut? 

    Detta är rasism på högnivå!
    Man gör skillnad på vem som har begått vissa brott och dömer olika.
    Snacka om att vinna väljare för politiska partier. 

    Däremot ser jag gärna att införa dödsstraff för en del brott oavsett hur man ser ut.
    Terrorbrott, rasbrott m.m. är vidriga handlingar. 


    Man kan inte ta ifrån någon medborgarskap om de bara har ett, men det går om de har två. Om en etnisk svensk begår denna typ av brott är det vårt fel. Om en invandrare begår denna typ av brott är det hens hemlands fel - grovt sett.
  • K Kalle
    XL perspektiv skrev 2019-02-25 23:21:59 följande:
    Kallar du våra invandrare med dubbelt medborgarskap för "skit". Det var bland det värsta jag läst på länge.
    Jag tror att det är IS-terrorister hon kallar skit. Eller menar du att alla invandrare är terrorister?
  • K Kalle
    Kawthar skrev 2019-02-26 22:20:18 följande:

    Is-terroristerna är ju svenska medborgare och vi får väl ta hand om vår egen skit. Varför skulle vi lasta över det på någon annan? Av dom 150 mördare som vi tagit tillbaka går samtliga fria på våra gator! usa har utbildat dessa idioter till mördarmaskiner och dom har blivit omplåstrade i israhell, nu uppmanar trump europa att ta emot dom med öppna armar tills dess att usa med israhell behöver dom i nästa invadering ;läs Iran. Varför va det ok att dom åkte o terroriserade Irak o Syrien men när dom nu återvänder blir det stora rubriker?


    Du menar vår importerade skit?! Det är inte Stina och Kalle som åker och krigar för IS!
  • K Kalle
    EnAnonumius skrev 2019-02-27 10:34:01 följande:
    Kan du bevisa detta att det är en ockuperad otillåten stat?
    Jag tror FN i så fall vill ha den vetskapen, så att de kan sparka ut Israel från FN. Du vet FN tar inte med stater som är otillåtna och ockuperade, står i deras stagar.
    Inte bara FN utan kanske de länder som har också erkänt Israel som stat.
    Klart man kan kalla Israel för ockuperad stat, å andra sidan tog palestinierna landet från judarna en gång i tiden så man kan också säga att det är ett tillbakatagande av land. De där två syskonen kommer aldrig att komma överens.
  • K Kalle
    KlunsSmurfen skrev 2019-02-27 12:06:27 följande:
    Du har en poäng men hur tar vi deras barn på ett demokratiskt och lagligt sätt?
    Några av dessa IS krigare har ju "bara" jobbat med sjukvård (enligt dem själva)
    Denna sjukvård har underlättat IS-krigarnas framfart så den är lika illa.

    Föräldrar som tar med och/eller uppfostrar sina barn hos terrorister måste givetvis få barnen omhändertagna. Vi kan alltså ta emot barnen utan att för den skull ta emot föräldrarna. Vill vi att barnen ska vara hos föräldrarna får de vara kvar.
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2019-02-27 12:28:26 följande:
    Ja, jag ser det som vår egen skit i och med att det handlar om svenska medborgare.
    Ja där är väl en del av felet. Det är för lätt att bli svensk medborgare. Man borde behöva uppfylla vissa krav.
  • K Kalle
    RebeckaZ70 skrev 2019-02-27 14:58:22 följande:
    Nä, du brukar ju dra med svansen mellan benen efter ett tag, på samma sätt som de länder som försökt utplåna oss har fått lov att göra. 
    Ja, en demokratisk stat där kvinnor inte måste täcka sig med slöja verkar vara provocerande.
  • K Kalle
    Tintin i Amerika skrev 2019-02-27 23:00:13 följande:
    Tack för svar. Välkommen till svensk fängelse!
    Nu ska du få tänka lite...

    En IS terrorist ( antar du menar mörka sådana) som är född i Sverige som aldrig besökt föräldrarnas land och inte har någon annan medborgarskap än det svenska, var ska man kasta ut denne då? 
    De har ju själva valt att lämna landet för detta "främmande" land och där ansluta sig till IS. Om det gick bra går det ju lika bra att de återvänder till föräldrarnas hemland.
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2019-03-01 12:38:42 följande:
    Jag tror att man ska akta sig för att ge rasim en betydelse där åsikter man ogillar kallas rasistiska bara för att man ogillar dem.

    Att man försöker skapa öknamn på personer eller länder är hur vanligt som helst på Familjeliv - men det ligger ingen rasistisk värdering i öknamnet Israhell.

    Däremot kan man ju tycka att företeelsen som sådan är mycket pubertal.
    Tja, oavsett vad man kallar det är det muslimskt judehat. Antisemitismen har växt enormt de senaste åren och det beror just på invandring från muslimska länder. I dessa länder finns samma typ av nidbilder och samma antijudiska barnböcker mm som fanns i nazismens Tyskland.

  • K Kalle
    Feminina skrev 2019-03-02 20:00:00 följande:

    Märkligt!  De lämnar Sverige för att de vill leva i ett kalifat, och ser Sveriges kultur som ett skräckexemplar på hur man inte ska leva. När det inte går som de tänkt sig passar det att gråta om att få komma tillbaka!

    De hade inga betänkligheter att lämna för att slippa leva i demokrati, och en kultur som de anser vara promiskuös. Nu vill de helt plötsligt inget annat än att leva ett normalt liv?


    Vore mycket naivt att gå på det.

    Varför känns det som att det skrivs snyftreportage om IS-terrorister? Jag kommer aldrig tycka synd om någon som valt att medverka i barbariska massmord av andra människor. 

    "Vi vill bara komma tillbaka!" 
    Jaha, vad tråkigt för er då....

    Det som skrämmer mig mest är att alldeles för få kommer att få straff, samt att straffen kommer vara löjliga i proportion till det de åsamkat. Lite likt straff för våldtäkter som kan vara skrattretande låga.


    Precis! De har kvar samma förakt för det liberala, öppna, jämställda och demokratiska samhället som de hade innan. Det är välfärdssystemet de vill åt.

    Som sagt, vi kan ta emot barnen och låta bli att ta emot föräldrarna. Dessa skulle ändå få barnen omhändertagna.
  • K Kalle
    trollhona skrev 2019-03-04 22:38:41 följande:
    Fast de flesta är inte svenska medborgare, de har aldrig ansökt om medborgarskap. De har PUT, permanent uppehållstillstånd, vilket borde dras in så fort de lämnar landet.

    De som är svenska medborgare är de fåtalet idioter som är födda här och som lärt sig hata Sverige från föräldrar och omgivning. För det finns ju inget bra med Sverige, deras egna hemländer är ju bäst. När man sedan frågar varför deras föräldrar kom hit om det nu var så mycket bättre i hemlandet så blir man kallad svensk hora och rasist.
    Ja uppenbarligen ville de inte ha med Sverige eller svenska värderingar att göra. Det var därför de lämnade landet för att ansluta sig till IS kalifat. Då får de också stå sitt kast. Om de har dubbla medborgarskap är det inte konstigt att de fråntas det svenska. De borde ha avsagt sig medborgarskapet själva så fort de bestämde sig för att lämna landet.
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2019-03-06 08:55:51 följande:
    Just den där biten om kvinnorna: "De slog mig. De sa att jag var smutsig, ett svin och en hund"

    Det är alltså samma kvinnor nu som sitter i media och beklagar sig över att de som aldrig sett något eller hört något ska betraktas med misstänksamhet. De vill ju bara sina barns bästa och vill komma "hem" för att låta dem få ett bättre liv och bla bla bla

    Den där idén om att kvinnor inte kan vara onda.
    Fast det finns kvinnor som kidnappats av IS. De är ju oskyldiga.
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2019-03-06 11:01:14 följande:
    Ja, och det är de kvinnorna som kidnappats som blir kallade hundar och svin. Blir våldtagna av mannen i huset och slagna och sparkade av kvinnan.

    Men nu menade jag de "IS-kvinnor" från allehanda länder som sitter och ber om att få komma "hem" och att de minsann aldrig sett eller hört något.
    Aha, då missförstod jag. Nej det är klart att de sett och hört en massa och de har varit med och uppfostrat sina barn till att hata "otrogna" mm mm. Tydligen dög inte Sverige när de stack iväg för att upprätta "Kalifatet" då får de stå sitt kast nu.
  • K Kalle
    felix le chat skrev 2019-03-07 18:38:10 följande:

    Om man som svensk medborgare lämnat sverige för att emigrera till "kalifatet"
    så har man lämnat sverige för gott. Sverige skall aldrig godkänna dubbelt medborgarskap med " Kalifatet "

    Dom får stå sitt kast att dom valde sida med svinen i Daesh och är aldrig välkomna på svensk mark igen.


    Alla dessa bör dömas i internationell domstol. Typ som nürnbergrättegångarna efter andra världskriget. Dessa nazister var det väl ingen som villa ta hem. Det har ju till och med funnits flera som dömts flera decennier efteråt.

    Alla som var med i Daesh ska dömas. Även de som inte direkt stod för dödandet eftersom de var med och upprätthöll systemet så att det blev möjligt för andra att döda.
  • K Kalle
    Feminina skrev 2019-03-08 10:43:36 följande:
    Fast jag uppfattar det som att han är ironisk över hur tandlösa våra lagar är, ergo gör jämförelsen med Norges lagar. 
    Norge var ockuperat under andra världskriget. Det har väl gjort att de är mer på tårna när det gäller sånt här. Vi är så mesiga och tror alla om gott.
  • K Kalle
    Evert2 skrev 2019-03-08 11:33:50 följande:

    Kloka ord från en klok man


    Det är inte bara folket som är mesiga. Även makthavarna är supermesar!
  • K Kalle
    Feminina skrev 2019-03-08 10:17:15 följande:
    Det finns inget straff som är hårt nog för det de orsakat alla offer! 

    Det övergår mitt förstånd hur någon kan tycka synd om eller vilja hjälpa folk, som varit deltagare i barbariska massmord och våldtäkter på små barn.

    sverigesradio.se/sida/avsnitt/1260370

    Jag tror inte svenskar är kapabla att ta in att någon kan behandla andra människor på det sätt som beskrivs. Att det inte handlar om en ny Kill Bill film från Quentin Tarantino, utan faktiskt sker i verkligheten.

    Kanske är det en av orsakerna till den naiva inställningen mot IS.
    Precis. Hade vi lallat med lika mycket om det var nazister från andra världskriget? Ja de flesta är döda nu men ni fattar vad jag menar. Kanske därför Norge har bättre lagar på detta område eftersom de var ockuperade av nazisterna.
  • K Kalle

    Man ska behandla IS-terroristerna på samma sätt som man hade behandlat nazister. Hade vi tagit emot nazister med öppna armar och gett dem bostad och praktikplats 1945? Knappast!

Svar på tråden Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?