• Htw

    Konstant kissnödig efter förlossning

    Hej! Gammal tråd, men jag hoppas verkligen nån svarar!! Fick barn för 2 månader sedan . För en vecka sedan började jag känna mig konstant kissnödig. Känner igen mig i det ni beskriver. Fick penicillin för uvi trots inga bakterier. Det gör inte ont. Känner mig ofta inte kissnödig när jag sitter men så fort jag reser mig blir jag kissnödig. Gå i trappor el promenad gör nuförtiden också kissnödig.

    Kissar ofta, har mätt och känner mig kissnödig och ut kommer typ 1 dl el ännu mindre ibland. Jag kan liksom hålla mig längre. Men det är ju inte kul att va kissnödig...

    fick ni nån rätsida på era problem?

  • Htw
    Barnlängtan31år skrev 2020-05-26 11:04:08 följande:
    Hej!

    Exakt samma för mig som jag skrivit ovan. Jag behandlades med tre antibiotika för min UVI som det visade att jag hade. Dock berodde inte mina problem på UVI tyvärr. Jag har gjort en gynundersökning, så bra ut. Inget framfall mer än en lite förslappad slidvägg(som är helt normalt efter förlossning). (Jag fick barn för 3 månader sedan). Mina symtom kvarstår fortfarande, men det har blivit bättre. Läkaren sa att det kommer bli bättre och bättre med tiden. Var troligtvis en komplikation efter min förlossning. Jag kniptränar 3 ggr per dag. Sen smörjer jag med östrogen-kräm två dagar i veckan. Annars är det bara att vänta ut som sagt... :(

    Men det har blivit bättre. Det är bara att hålla ut... Hoppas det går bra för dig!
    Hej.

    Tack för svar! Skönt att höra att man inte är ensam. Träffade du en bara en gynekolog eller också en urolog som sa att det skulle bli bättre? Fick du någon förklaring från hen om vad för komplikation? Jag håller på att bli tokig känner jag.
    Jag har varit hos gynekologen som sa att allt såg bra ut och jag fick också östrogenkräm. Men jag känner absolut ingen bättring sedan jag var där. Jag pratade dock med min bm som jag gick till under graviditeten och hon sa att det kan känns som tyngdkänsla eller att det trycker på när allt liksom lägger sig på plats i gen. Jag vet inte om jag helt köper den förklaringen... men å andra sidan lär väl hon ha träffat många nyförlösta genom åren. 

    Hoppas det fortsätter gå åt rätt håll för dig och tack för svar!
  • Htw
    Barnlängtan31år skrev 2020-06-08 12:22:50 följande:
    Ursäkta sent svar!

    Ja, det är skönt att inte vara helt ensam.

    Jag träffade mödravårdsläkare som gjorde en gynundersökning. Hon sa visste väl inte exakt varför mer än att det beror på förlossningen och att det kommer bli bättre med tiden typ. Slidväggen är lite slapp, så muskulaturen behöver väl komma tillbaka. Jag ska knipa och knipa, blä! Jag har också fått östrogenkräm. Nu efter snart fyra månader är ju tyvärr problemet kvar.. Är ju något bättre, men ändå väldigt störande!! Jag testade att springa i typ 30 sekunder bara för att se hur det kändes här om dagen. Kändes inte alls bra... Verkligen en tyngdkänsla och kissnödighet :( Känns som det kommer dröja läääänge innan det blir som vanligt :(

    Hur känner du det nu då? Fick du rekommenderat knipövningar typ?
    Hej,
    Störande att de inte kan säga vad det är tycker jag. Jag har också varit på både urogyn och min mvc bm. Gynekologen på urogyn sa att allt såg bra ut, hon sa att jag inte har framfall. Medan min bm sa att allt såg bra ut men att jag har tendens till framfall , fast det nog mest beror på dålig bäckenbottenmuskulatur.
    Jag har också fått ovesterin, kanske det hjälpte lite, lite. 
    Min bm sa att jag måste, måste knipa mkt. Jag har laddat ner appen tät och försöker komma ihåg att göra. Det känns så tröstlöst bara eftersom jag vet att det inte hjälpt innan att knip, jag har ändå kissat på mig när jag sprungit. (har två barn sedan innan) Men den här känslan av konstant kissnödighet är för mig ny.
    Min bm sa att jag ska knipa massor, men att jag inte heller ska vänta för länge innan jag söker för det. Först måste man ju sluta amma dock.

    Så det är väl bara att knipa på och hoppas det lättar när vi slutar amma (ammar du?)
Svar på tråden Konstant kissnödig efter förlossning