Inlägg från: Anonym (Lena) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lena)

    Jag är rädd att min man inte bryr sig om min son på riktigt

    Anonym (Idiot) skrev 2019-03-03 15:51:19 följande:
    Det skämtet var inte ens roligt.
    Det värsta är nog att det troligen inte var ett skämt...
  • Anonym (Lena)
    Anonym (Tidsfördrivaren) skrev 2019-03-03 16:01:56 följande:
    Jag tycker inte det var så mycket av ett skämt. Den här pojken har ingen biologisk pappa med i bilden. Det närmsta papparoll som han kan komma till, är denna man som lever tillsammans med hans mamma som familj. Någon efterbliven här inne nämnde att den här pojken kom som en "extra" när mannen bestämde sig för att börja träffa mamman. Extra? Fan vilket moget sätt att förhålla sig. Barn kommer alltid först, och var han inte bered på att stiga in och ta en styvpappa roll - well shit då kanske han inte skulle ha gjort det. Men från vad jag kan tolka det så har han gjort det, han gör ingen skillnad för att jag tror nog att denna man har "adopterat" denna pojke som sig egen mentalt. Anledningen till att han skrev som han gjorde, är mycket troligen för att det andra barnet är just en flicka. Som pappa är de flesta män alltid mer överskyddande än mot en pojke. Det finns flertalet teorier angående det.
    Fast man är faktiskt inte efterbliven för att man inser att en partners barn sedan tidigare är något "extra". Oavsett hur man känner!

    Det kan vara extra bra det kan vara extra besvärligt.
    Och du har rätt att barnen alltid kommer först, borde göra iallafall vilket inte alltid är fallet.
    Men, för att man inleder ett förhållande med en förälder så måste man inte ta på sig någon föräldraroll! Det är helt enkelt inte nödvändigt!

    Mannen i ts verkar ju ha tagit till sig ts son och det är jättebra. Men, hur det än är så tror jag att det egna barnet ändå trumfar känslomässigt. Och det är ok, så länge  man behandlar barnen likvärdigt.
  • Anonym (Lena)
    Anonym (Tidsfördrivaren) skrev 2019-03-03 16:38:55 följande:
    Det är klart att man måste vara beredd på att axla en föräldraroll när man inleder en relation med någon som har barn. Ska denna person bo i egen lägenhet under mammaveckorna? Eller kanske bara åka till en kompis? För det mesta kommer de bo under samma tak - mamman kanske är på jobbet, då tvingas denna person in i en föräldraroll oavsett. "Kan jag ta kakor?" Ja/nej, uppfostrande - föräldraroll. Bla bla bla bla. Jag fattar inte vad problemet är. Om någon inte vill ha en föräldraroll, skaffa inte barn och skaffa inte en partner med barn.
    Nej, det är det faktiskt inte. Det är en sån sak som man bör reda ut innan man satsar på ett förhållande. Så man inte står det efter ett tag och känner frustrationen koka. Det gäller båda parter.

    Att svara på basic saker om t ex kakor tycker jag inte har med någon föräldraroll att göra.
    Visst, lite får man engagera sig men man ÄR inte förälder till sin partners barn sedan tidigare. Och behöver inte heller "låtsas" vara det.

    Man kan ha en bra relation ändå, för alla inblandade.

    Att "ha en föräldraroll" till sina egna barn är inte att ha en roll, det är att vara förälder.

Svar på tråden Jag är rädd att min man inte bryr sig om min son på riktigt