Inlägg från: Anonym (Inse fakta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inse fakta)

    Rektor tystnadsplikt?

    hellothere87 skrev 2019-03-04 17:06:49 följande:

    Din unge hänger med potentiellt farliga människor och din oro ligger hos rektorn ifall han brutit mot tystnadsplikten... Hur mår du egentligen? Barnet kanske skulle må bättre hos en annan familj.


    Jag håller med! Du borde gå hem och ta ett allvarligt snack med din son.
  • Anonym (Inse fakta)

    Tystnadsplikten för skolpersonal är lite vag. Information får lämnas ut om den inte anses vara menlig för personen ifråga. Det är alltså en tolkningsfråga huruvida detta var rätt eller ej.

    Moraliskt kan jag förstå rektorn som säkert ville varna dig, men rättsligt är det som sagt lite osäkert

    Angående mitt tidigare svar och användarnamn:går du in på ett diskussionsforum får du vänta dig diskussion. Vill du ha rena fakta, googla skollagen.

  • Anonym (Inse fakta)
    Anonym (N) skrev 2019-03-04 20:22:05 följande:

    Ja det klart att man ska räkna med att få spydiga helt irrelevanta svar och inte ren fakta från någon som faktiskt vet svaret. Dumt av mig att tro att jag skulle kunna få ett snabbt svar här.

    Så oerhört dumt att ens påpeka att jag borde gå hem och ta ett ordentligt snack med sonen, du drar direkt slutsatsen att jag inte har gjort det? Han är 16 år och ordentliga snack är ungefär det enda vi haft de senaste tre åren. Det ingår liksom i föräldraskapet, speciellt med tonåringar.


    Jag menade inte att vara spydig. Jag svarade inte på det du frågade efter, så visst var jag OT, om du definierar det som spydigt.

    Men jag är hjärtligt trött på att man hela tiden vill hitta fel och klaga på skolan. Rektorn kanske bara ville varna dig? Om rektorn INTE sagt något hade det säkert varit föräldrar som gnällt på det: "jaså, rektorn visste att mitt barn umgicks med folk som bar kniv, men informerade mig inte?!". Hur skolan än gör så blir det fel.

    Samarbeta med skolan istället för att leta fel i deras arbete. Jag vet att det inte är vad du vill höra, men jag säger det ändå.
Svar på tråden Rektor tystnadsplikt?