Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Gillar katter kattlåda med tak?

    Kattlådans utformning och kattsand är en smaksak så kör på samma som katthemmet haft om det fungerat bra. Många katter vill inte gå på en redan använd låda så minst 2 lådor bör du ha. Personligen tycker jag klumpbildande sand är bäst och mest ekonomiskt. Cattia är ett märke som både är billigt och riktigt bra.
    Jag har Porta 21 och Applaws torrfoder framme jämt  och ger Mjau mjukmat 2g/dag.
    Tänk också på att du bör vara ledig och hemma med katten dom första veckorna och självklart ska du kosta på dig en bra försäkring.

  • Dexter dot com
    tankfull skrev 2019-03-06 12:16:36 följande:
    Aha, det är så det fungerar alltså, att katten inte vill gå på lådan om den är använd redan! Hm, hade hoppats kunna komma undan med en låda inne på toan men får väl kanske ha en i badrummet också då...
    Jag vill gärna ha kattsand som inte dammar så mycket, är Cattia ett bra alternativ då? Är det hur dammigt det är som gör prisskillnaderna mellan olika sand eller vad gör att vissa kostar mer?

    Applaws känner jag igen att jag läste om i något bäst i test tror jag, det andra har jag inte hört om. Mjau mjukmat 2g/ dag och torrfoder hela tiden alltså. Vi ska ju ha en innekatt som inte får lika mycket motion som en utekatt tyvärr, tror du att det kan bli för mycket mat för en innekatt att ge som du gör, eller är det lagom? Vill inte att den ska bli för tjock och har ingen aning om hur mycket som är för mycket. Jag övermatade våra hamstrar en del, är lite blödig av mig är jag rädd :)
    Jag tycker Cattia dammar minimalt. Har ingen aning om varför viss sand är så dyr då jag inte upplever att dom dyraste är bäst.
    Katter småäter och är du inte hemma under dagarna och kan ge din katt mat regelbundet bör du ha mat ståendes framme. Du kan ju alltid ge foder för kastrater/överviktiga katter om du är rädd att den ska bli tjock.
Svar på tråden Gillar katter kattlåda med tak?