• Anonym (mmm)

    Stör mig på hans present

    nej det är ju upp till dig vad du vill ha i ditt kök. Varför köpte han den? Är det för att han själv så gärna vill äta popcorn (dvs mer som en present till honom själv) eller fick han den på bra erbjudande eller vad är grejen? 

    Säg bara att tack, men tyvärr fungerar den inte här, den är för stor och vi har inte plats, du får lämna tillbaka den. Om han verkligen på riktigt trodde du skulle bli glad så är det rätt uppenbart att ni inte lyckats med kommunikationen.

  • Anonym (mmm)
    Anonym (Camilla) skrev 2019-03-06 10:21:12 följande:
    Fattar inte själv vad tanken med den var och det i sig är vad som retar mig. Han var rätt självgod när han överlämnade presenten också, barnen blev ju glada och den ser ju häftig ut. Han överlämnade också kvittot, mest för att han förmodligen ville att jag skulle se vilken dyr och fin present han köpt.
    Bra med kvitto om den ska lämnas tillbaka, eller får du sälja den på Blocket Glad
  • Anonym (mmm)
    Anonym (Camilla) skrev 2019-03-08 12:17:50 följande:
    Jag blir irriterad, inte tjurig. Att hinta något som du föreslår är inte tydligt, och jag förväntar mig heller ingen tankeläsning. Däremot förväntar jag mig att han uppfattar vad jag säger i enkla meningar, och även tar till sig det, det gäller ju allt. Jag uppfattar ju till slut hans beteende som nån sorts dumhet och ignorans, otroligt avtändande.
    Han är ego bara. Han tar inte in när du säger att du precis ätit julbord för han ville vara storslagen och visa dig att han kunde bjuda på middag. Han kunde inte avstå från att besöka dig när du tydligt sagt att du inte ville för du hade magsjuka för att han ville visa sin goda sida. Han köpte en popcornmaskin trots att han vet att du inte gillar att poppa annat än i gryta + att du inte hade plats för att han ville verka givmild och en skön kille. 
    Jag tror att detta är svaret. Det är också svaret på varför du blev boven i dramat när du ville lämna tillbaka presenten - han som var så schysst och gav dig den, liksom. Med andra ord: allt handlar om honom själv, att han vill ha uppmärksamhet för att han är snäll och ger/gör saker (även om de är fel). 
  • Anonym (mmm)
    Anonym (Dumpa) skrev 2019-03-09 09:04:23 följande:
    Bra uttryckt, nu förstår jag bättre hur du menar. 

    Men jag kan absolut inte hålla med dig, och jag tror att din strategi kommer vara förödande för dig.

    Det du säger, som jag tolkar det, är att din partner och du ska ha en särskild kemi som gör att ni förstår varandra automatiskt på flera olika plan utan att ni kommunicerar och löser konflikterna som uppstår. Det ska ändå lösa sig automatiskt.

    Det är inte omöjligt att du hittar en man som förstår dig på vissa sätt, men det är orealistiskt att den mannen kommer att förstå dig på precis alla plan. Det är en drömbild från sagorna att den perfekta prinsen kommer att finnas där. Tvärtom är det sannolikt att du kommer att träffa x antal personer som är intresserade av dig och av dem kommer vissa vara bra på vissa sätt och andra vara bra på andra sätt. Men ingen av dem kommer vara perfekt!

    Hur kan man förhålla sig till det? Ja, det finns bara ett vettigt sätt som jag ser det. Att se konflikter och olikheter som en naturlig del av en relation, och söka en partner som kan kommunicera om dessa olikheter som finns. När du träffar en partner behöver du därför mer fokusera på om ni kan lösa de problem som uppstår eller inte. Om du skulle välja att kommunicera med den här killen och försöka hitta en lösning, kan det hända att ni skulle komma varandra närmare efteråt. Ni skulle kanske båda ha lärt er att hitta en mellanväg, en kompromiss. Ni skulle då stå stärkta inför framtiden och har större chans att lösa framtida problem. För fler problem kommer att komma, vilken partner du än väljer.

    Väljer du att göra slut med folk för saker som ni faktiskt skulle ha kunnat ha löst, kastar du bort dina möjligheter att hitta en väldigt bra partner. Att slänga iväg potentiellt goda relationer är ett säkert sätt att hamna i en dålig.
    Jag förstår hur du menar men jag förstår TS mer. Du teoretiserar i det oändliga men till syvende och sist är fallet ganska enkelt: TS kan försöka bättra på kommunikationen hur mycket hon vill men om inte båda vill det, eller ens inser var problemet egentligen ligger så kommer det inte bli någon förändring. It takes two to tango.
  • Anonym (mmm)
    Anonym (Affe) skrev 2019-03-09 21:50:29 följande:
    Ja du, Camilla.

    Har du tydligt sänt signaler om att du varken har plats eller uppskattar annat än popcorn i kastrull så tycker jag det är bra märkligt att han kommer med en popcornmaskin.

    Nästan som att ge en DIF-tröja till någon som gillar AIK.

    Vad tänker du göra med den?
    Kul när tråden har nästan 100 inlägg och du inte ids läsa mer än starten. Hade du läst hela hade du inte behövt fråga för du hade fått svaret i tråden 
Svar på tråden Stör mig på hans present