• sextiotalist

    Stör mig på hans present

    Haha, måste faktiskt le. Mitt ex gav mig också detta (han var sååå rädd att jag skulle gå upp i vikt, nja, med BMI på gränsen till undervikt så låg jag inte ens i riszonen). Den fick stå oanvänd men fungerade utmärkt vid flyttar, då poppade vi popcorn som var helt utan fett och använde detta som skydd i kartongerna.

    Håller med dig fullständigt, popcorn ska poppas i kastrull, i olja och sedan riktigt smör på

  • sextiotalist
    Anonym (Camilla) skrev 2019-03-06 10:22:46 följande:
    Precis, vi gillar inte ens micropopcorn. Smart fyllning som emballage iaf!
    Miljövänligt och kan läggas i komposten :D
  • sextiotalist
    Ka11e skrev 2019-03-07 06:22:29 följande:

    Tycker att popcornmaskinen är bland de bästa stora köksmaskiner vi har. Tyckte också att den var otymplig och klumpig när jag packade upp den första gången, men 12 år och hundratals (tusentals) popcornskålar senare är den det sista vi skulle slänga (värre är det med köksassistenten vi fick i bröllopspresent).

    Den kemiska lukten försvinner efter några gånger och vi rengör den ytterst sällan (typ inför att vi ska ha gäster) popcornen blir perfekta och det blir få opoppade, dessutom fastnar det inget i botten som i grytan.


    Och jag tyckte den var den sämsta maskinen hemma. Den enda gången den gjorde nytta var vid en flytt, sedan hamnade den på tippen. Köksassisten används flitigt
  • sextiotalist
    Anonym (Ot) skrev 2019-03-07 12:35:38 följande:
    Var glad att du fått så många presenter.

    Jag har haft två långa förhållande och aldrig fått nånting!! Inte födelsedag eller julklapp ens.

    Jag älskar själv att ge bort presenter och små genomtänka vardagsgåvor och de uppskattas men ingen tycker att jag förtjänar nått tydligen. Lika glad är jag för det!
    Det behöver man inte alls vara glad för. Jag fick förvisso presenter av mitt ex, men inte genomtänkta för mig, utan presenter som gagnade honom. De kunde jag vara utan. Min sambo är jättekass att ge presenter, men det är oviktigt för mig, för det han gör för mig är betydligt viktigare.


  • sextiotalist
    Anonym (Ot) skrev 2019-03-07 13:07:33 följande:
    Lätt att säga. När du är den ändå som sitter på julafton utan en ända paket, eller spenderar hela födelsedagen som om det är vilken annan dag som helst. Behöva komma med bortförklaringar till alla när det är alla hjärtans dag eller andra högtider. Att på sin höjd få en godispåse som du hinner ta 3 bitar ur innan han ätit upp resten.

    Ja det är lätt att tycka att jag bör öppna truten men det går tillbaka till alla andra då som får saker dom de inte vill ha. Uppenbarligen är vi kvinnor extremt otydliga och männen extremt trögfattade!
    Jo det är jättelätt att säga, eftersom vi hade så i flera år, när vi hade det tight. Alla hjärtans dag är inget som vi bryr oss om. Men läste du vad jag skrev, han ger mig så mycket annat istället, och för mig är det mer värt en ogenomtänkt gåva.
    Till julen brukar vi växla julklappar, men till födelsedagen är det inte så viktigt.
  • sextiotalist
    Anonym (Ot) skrev 2019-03-07 13:27:59 följande:
    Jo det läste jag. Men tråden handlar inte om vad partnern gör, utan ger som presenter.

    Jag bryr mig inte heller om alla hjärtans dag men att alltid vara den enda som inte ens får en blomma är pinsamt. Det är inte roligt att ständigt vara den som aldrig får uppskattning i form av gåvor. För många är en gåva samma som att visa kärlek. Får man då aldrig nån present (soeciellt jul när släkten är närvarande) så är det samma sak som att jag inte är älskad och uppskattad av min partner. Ingen vet vad han ev gör för mig bakom stängda dörrar. De ser bara att han får saker men aldrig jag. När jag är ute med vänner köper jag saker till honom och jag kan se hur det bränner i ögonen på dom.

    Sånt är oxå jobbigt. Vad andra tycker och tänker. Även om det inte har med dom att göra egentligen.
    Det har jag faktiskt inte ens tänkt som ett problem.
  • sextiotalist
    Åsa skrev 2019-03-07 14:44:46 följande:
    När jag läser detta känns det skönt att vi inte omges av någon gruppkultur där det ska flashas presenter som bevis på uppskattning.
    Vi har aldrig gett presenter på alla hjärtans dag för övrigt (en gemensam fika är trevligt däremot).
    Jag skulle också tycka det var lite tråkigt att som enda närvarande inte få present vid jul men att byta presenter vuxna emellan slutade vi med för några år sedan, vi ger till närvarande barn och brukar få något av dem också.
    Vi fixar till jul, med julrim etc. Men till födelsedagar nej, inte regelbundet, ibland händer det.
Svar på tråden Stör mig på hans present