• Xenia

    Ny dokumentär på SVT pekar ut Michael Jackson som sexualförbrytare - hur ska man förhålla sig till honom som artist?

    Jag tycker man ska skilja på personen och verket. Kan ju vara många författare/musiker etc som gjort hemska saker fast vi aldrig fått veta om det.

    Tycker det är löjligt om radio slutar spela Jacksons musik. Den är fortfarande bra och det är inte som att det gynnar Jackson själv eftersom han är död.

    Sen kan man ju som privatperson välja att inte spela hans musik på Spotify etc.

  • Xenia

    Jag tycker det är löjligt att man måste sluta lyssna på en artist för att hen (ev) gjort något brottsligt. Ska man riva ur böckerna från biblioteket också, om författaren gjort något omoraliskt/brottsligt? Ut med t ex Knud Hamsun (nobelpristagare och nazist).

    Nej, var och en gör som den vill. Men när radiostationer bojkottar, då blir det ju censur. Om de skulle sända ett program om popens historia, ska de avstå från att nämna och spela Michael Jackson då?

    R. Kelly verkar vara en riktig gris men hans sång "I believe I can fly" är fortfarande underbar. Måste man avstå från att lyssna på den även om det är andra artister som sjunger?

    Nej, folk borde fatta att en begåvad artist inte betyder en god människa. Men folk tycks vilja antingen dyrka okritiskt eller hata och censurera.

  • Xenia
    Anonym (L) skrev 2019-03-08 13:28:25 följande:
    Men om det faktum att man bortser från personens ruttna personlighet bidrar till att denne kan fortsätta förstöra liv så vill iaf inte jag medverka till det. SÅ bra är inte musiken, så egoistisk är jag inte.
    Michael Jackson är död, han kan inte förstöra några liv nu.

    Jag måste säga att jag inte fattar hur föräldrarna kunde överlämna sina barn till honom, att övernatta ensamma med MJ på Neverland. Förblindad av alla pengar?

    Vad R Kelly beträffar så förstår jag inte hur jag på något sätt hjälper honom att förstöra andras liv genom att lyssna på hans musik. Han är åtalad och det är rättsväsendet som ska stoppa honom. 
  • Xenia
    misil skrev 2019-03-09 08:51:19 följande:
    Woody Allen är inte pedofil om det är skandalen med adoptivdottern du tänker på,hon adopterades till familjen när hon var 15år deras sexuella relation inleddes när hon var 18år.
    Det blir mycket att hålla reda på.

    Aldrig se en film gjord av Woody Allen (mtp vad han gjort mot adoptivdottern Dylan), aldrig se en film där råskinnet Mark Wahlberg förekommer, aldrig lyssna på Michael Jackson eller R. Kelly.

    Betr Billy Bytt var han tydligen en mullig mansgris men personligen anser jag inte att han gjort sig skyldig till just våldtäkt. Han lovade att hjälpa tjejerna till framgång om de var "tillmötesgående" och ingen var väl under 15 år.

    När det gäller hip-hop-artister så anses det väl av deras fans som ett plus att de är/varit kriminella på riktigt.
  • Xenia

    NRK har ändrat sig nu:

    På måndagseftermiddagen backade NRK från sitt beslut att ha ett förbud mot Michael Jacksons musik. ?Vi må skille mellom kunsten og kunstneren, selvsagt er det en normal prosess at vi er varsomme og ikke publiserer innhold og kulturuttrykk som ikke passer sammen. Men vi skal ikke gå til et generelt forbud mot å spille Michael Jackson de neste ukene?, säger NRK:s chef Giermund Eriksen till NRK. www.expressen.se/kultur/nu-forpassar-vi-forovaren-till-glomskans-morker/

Svar på tråden Ny dokumentär på SVT pekar ut Michael Jackson som sexualförbrytare - hur ska man förhålla sig till honom som artist?