Inlägg från: Anonym (Störst genom tiderna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Störst genom tiderna)

    Ny dokumentär på SVT pekar ut Michael Jackson som sexualförbrytare - hur ska man förhålla sig till honom som artist?

    Synd att MJ hade en sexuell dragning till barnen, men MJ var en sjuk person, en galning. Men det krävs en galning för att skapa det mästerverk av artisteri som han skapade, han var det galna geniet. 

    När man i  början av dokumentären fick höra vilket påverkan som MJs artisteri och kreativitet hade haft på honom under barndomen. Michael inspirerade och skapade något som vi aldrig tidigare hade sett. 

    MJ må ha varit ett peddo, men han är trots allt tidernas största artist. Det krävs en galning för att skapa det han skapade. Synd att det gick ut över vissa barn givetvis. 
    Jag har själv blivit utsatt för sexuella övergrepp som barn, och jag är pojke. Det är tragisk alltsammans givetvis, men jag kommer trots allt inte kunna hålla mig borta från Jacksons musik och livekonserter, det går bara inte.  

  • Anonym (Störst genom tiderna)
    Anonym (Nk) skrev 2019-03-13 10:33:56 följande:
    Ja en pojke i sin natur men i en vuxen mans kropp. En kropp som var sexuell (som de flesta vuxna kroppar är).

    Det finns alldeles för många vittnesmål av både barn. Psykologer, medarbetare och anställda som bevisar hans pedofili.

    Han var en dubbelnatur. Förmodligen väldigt snäll och god på många områden. Och ett musikaliskt geni utan tvekan som efterlämnade sig historiska låtar. Men också mörka sidor (som tyvärr kan ha att göra med uppväxten).

    Och vi borde lita mer på de människor som växt upp med honom och som kände honom bäst av alla och som nu träder fram och berättar vad som pågått. De kände honom 1000 gånger bättre än vad du som fan gjorde. Att älska en persons verk betyder inte att personen ifråga var en bra människa.
    Inte bara hans musik. Han musik är grym, även om jag gillar hans mindre kända låtar bättre än typ Thriller och Billie Jean.

    Men det som gjorde MJ till den största genom tiderna var hans dans, energi, hans poser på scenen, klädstil, hans androida utseende. Kombinationen av svart och vit, samt man och kvinna. Han var som från en annan värld. Han var en så sjukt duktig dansare, han hade en sjuk energi på scenen, en energi som jag inte ens kunde finna hos hans betalda proffsdansare.   
  • Anonym (Störst genom tiderna)
    John22 skrev 2019-03-13 15:12:56 följande:
    Yes, jag har sett den. En förlikning är inte samma sak som ett erkännande, om det var det du trodde.

    Återigen så handlar det enbart om spekulationer från er sida. Vem som helst kan bli anklagad för saker, det som avgör är bevisen. Hur många män har inte blivit anklagade för våldtäkter men visat sig vara helt oskyldiga, trots att det fanns vittnesmål som hävdade att de var skyldiga?
    AndreaBD skrev 2019-03-13 10:47:37 följande:
    Vinklad? Hur kan det vara vinklad, när två killar berättar exakt i detalj vad de har varit med om. 

    Michael Jackson är inte den första som först efter sin död avslöjas som pedofil. Snarare är det ett välkänt mönster. En väldigt populär kändis kan fixa det, kan se till att det aldrig kommer fram. Han hotar folk, låter dem veta vad som händer om de säger något. Det är därför det först kommer fram när han har dött. Offren vågar inte. De orkar inte få sina liv ännu mer förstörda.

    Vi har sett det hända i fallet Jimmy Saville. Han var inte känd i Sverige, men i Storbritannien var han en megastjärna. Och först efter hans död kom det fram att han har utsatt hundratals barn och kvinnor för sexuella övergrepp. Och  när man grävde lite djupare så hittar man fler pedofiler. När polisen i England verkligen satsade så avslöjade de ganska många andra programledare, politiker  och andra kändisar. Några var redan döda och andra var ganska gamla. De flesta hade någon gång anklagats någon gång men ofta gick det inte att bevisa då. Så som premierministern Edward Heath, m.fl.

    en.wikipedia.org/wiki/Operation_Yewtree
    www.latimes.com/world/europe/la-fg-britain-pedophile-allegations-20141223-story.html
    Fast det finns inga avslöjanden. Det finns anklagelser utan faktiska bevis. Sture Bergwall berättade i detalj vad han gjort med ett otal olika barn ? var det också sant eller kan det vara så att folk kan yttra saker som är helt påhittade?

    Återigen: jag säger absolut inte att Michael Jackson är oskyldig. Det är fullt möjligt att han var en pedofil som utsatte pojkar för hemska övergrepp. Jag påpekar bara att man inte kan anta att allt som sägs är sanning. Han friades trots allt på alla åtalspunkter.

    Ytterligare en gång eftersom jag vet var det här kommer leda: ingen kan påstå att Michael Jackson absolut var oskyldig, eftersom vi helt enkelt inte vet, och ingen kan hävda att Michael Jackson absolut var skyldig, eftersom vi helt enkelt inte vet.

    "Oskyldig tills motsatsen bevisats" är grunden för vårt rättssystem; inte "oskyldig tills man blivit anklagad för något".

    Jag ser härmed diskussionen som avslutad. Ni har bestämt er för att han är skyldig trots avsaknad av faktiska bevis, och jag anser att man måste bevisas vara skyldig innan man anses vara skyldig.
    Jag förstår att du vill att MJ ska vara oskyldig. För vi som fans vill ju se den här kärleksfulla och snälla artisten som brydde som om andra och var den här genomgoda personen. Han som var en Peter Pan figur. Men det finns så mycket konstigheter kring MJs relationer med barn och annat som gör att man inte kan förneka att han var pedofil. Han hade två böcker på nakna pojkar i sitt bibliotek, man hittade filmer med sadistisk djurporr, han umgicks bara med vita pojkar och aldrig med flickor. Det finns en anledning till allt detta.
    Men det gör honom inte ond, han var sjuk och mådde inte bra. Han hade ett tufft liv och hans personlighet blev förstörd under barndomen. Vi kan inse detta och fortsätta beundra hans artisteri.


  • Anonym (Störst genom tiderna)
    Flash Gordon skrev 2019-03-14 10:09:47 följande:
    Han är död och begraven. Några livekonserter med honom lär du få vänta på.
    Anonym (Störst genom tiderna) skrev 2019-03-13 15:57:59 följande:
    Men det gör honom inte ond, han var sjuk och mådde inte bra. Han hade ett tufft liv och hans personlighet blev förstörd under barndomen. 
    MJ och hans liv är definitionen på freakshow.
    Nätet är smockat med konserter från Michael Jackson, främst Youtube. Allt från konserter när han var ett litet barn tills sista comebackspelningen This Is It. 
    Som soloartist  efter Thriller plattan gjorde han:

    * Victory Tour
    * Bad Tour
    * Dangerous Tour
    * History Tour 

    Från varje sån här tour finns det filmer från massvis med länder. Bara typ History Tour har fulla konsertfilmer från över 15 länder. Bortsett från själva spelningarna finns dessutom ett stort antal repetitionsmaterial osv. Det är verkligen smockat med material. 

    Det är allt detta material jag syftar på.
  • Anonym (Störst genom tiderna)
    plutnick skrev 2019-03-06 12:39:39 följande:

    www.svt.se/leaving-neverland/

    www.svt.se/kultur/leaving-neverland-vacker-reaktioner-i-usa

    Norska NRK har nu bestämt sig för att helt sluta spela Jackson musik. Detta efter att det i en ny dokumentär om Michael Jackson, som snart kommer visas på SVT, framkommer vittnesmål från personer som säger sig ha utsatts för sexuella övergrepp av Michael Jackson. 

    Om det stämmer att han utsatt flera barn för sexuella övergrepp, hur ska man då förhålla sig till honom? Både som privatperson och som exempelvis radiokanal. Borde SR och SVT sluta spela hans musik och visa konserter? 


    Bildresultat för michael jackson dangerous live

    PEDOFIL PEDOFIL PEDOFIL PEDOFIL PEDOFIL PEDOFIL PEDOFIL
  • Anonym (Störst genom tiderna)

    Varför ogillade Michael Jackson kvinnor? 
    Han misskrediterade ju den ena ungen morsa och sa att kvinnor var onda. Är det någon som vet mer om varför han ogillade kvinnor? Det nämndes vid olika tillfällen i dokumentären att han tycke kvinnor var opålitliga och onda. 
    Jag har hela tiden trott att han såg upp till kvinnor, typ sin morsa och Elizabeth Taylor. Obestämd

  • Anonym (Störst genom tiderna)
    AndreaBD skrev 2019-03-14 12:38:22 följande:
    Det undrade jag också. Men sedan tänkte jag att det nog måste vara så att det var en medveten taktik. Pojkarnas mammor var ju första faran, dvs. pojkarna kunde ju berätta för sin mamma. Om de inte litar på henne, kommer de inte att berätta. 

    Annars kan det ju finnas lite misstänksamhet mot kvinnor ändå - lite både och kanske. Antagligen har ju MJ själv blivit utsatt för sexuella övergrepp av pappan. Och då kanske han tycker att mamman inte har ingripit.
    Tror du att han utfört sexuella övergrepp på den där blonda barnskådisen från ensam hemma?   
  • Anonym (Störst genom tiderna)
    Anonym (BfB) skrev 2019-03-14 13:23:36 följande:
    Hur kan du dyrka en pedofil som begått övergrepp på övergrepp?
    Jag dyrkar inte hans personlighet eller val i livet. Jag tycker att han var en sjuk knäppskalle och en förbrytare.
    Men jag skiljer på hans person och hans artisteri. Personen är ingen förebild utan ett tragiskt och manipulativt psykfall. Men artisten är stor, det kan man inte sticka under stol med, och hans scenframträdanden är det som haft stört påverkan på mig. 

    Men jag har själv blivit våldtagen som barn och jag försvarar inte hans agerande, utan tar starkt avstånd från allt hans gjorde vid sidan av scenen eller inspelningsstudion. 


  • Anonym (Störst genom tiderna)
    Deceree1 skrev 2019-03-14 13:27:20 följande:

    Eftersom han va bög så var förmodligen alla relationer med kvinnor bara ett spel för gallerian då han inte ville komma ut ur garderoben och definitivt inte ville att folk skulle veta att han va pedofil. ( om nu detta är sant)

    Jag tror att han gifte sig med den där kvinnan enkom för att hon skulle föda hans barn. Det är inte ens säkert att det gjordes vanliga samlag för det ens. Troligen inte. Mycket är så sjukt med denna man


    Han använde den där kvinnan som en surrogat och inget annat. Han tyckte att hon hade bra gener: vit, blåögd, snygg, blond och empatisk då hon var sjuksköterska.

    Michael har sannolikt inte haft ett sexuellt samlag med kvinnan eller med någon annan kvinna för den delen. Han valde ut henne för att hon hade bra egenskaper: vit/blond/blåögd/sjuksköterska.
    Michael är nog inte biologisk pappa till något av barnen. Sannolikt är en man vid namn Mark Lester pappa till dottern Paris.  
Svar på tråden Ny dokumentär på SVT pekar ut Michael Jackson som sexualförbrytare - hur ska man förhålla sig till honom som artist?