Inlägg från: Mrs Green |Visa alla inlägg
  • Mrs Green

    Hur kan lärare lägga utvecklingssamtal mitt på dagen?

    Jag har aldrig varit med om att inte skolan ordnat en annan tid för de (få) föräldrar som absolut inte kan på dagtid. Men om det inte går att ordna hade jag bett om att få ta utvecklingssamtalet på telefon istället, då hade jag kunnat ringa på min lunch/rast. Det är ju inte optimalt, men bättre än ingenting.

  • Mrs Green

    Fast när jag tänker efter undrar jag varför man ens ska till skolan, om det inte är något särskilt man behöver prata om (eller om barnen är små). Sedan mellanstadiet har det varit ?elevledda? utvecklingssamtal i dotters skola. Vilket innebär att hon berättar för varje ämne vad hon tycker går bra, och vad hon vill öva mer på. Hon berättar även hur hon upplever skolan och klassen vad gäller trygghet, arbetsro och läxor osv.

    Det är ju jätteintressant att veta både för mig och mentorn, men det är ju egentligen inget som säger att vi måste höra det samtidigt. Hon skulle lika gärna kunna berätta det för mig hemma, och när som helst under skoldagen för mentorn.

    Men det skulle jag aldrig våga föreslå för skolan eftersom man låter så oengagerad då så jag går snällt dit, vilket inte är något problem för mig eftersom jag har flexibla arbetstider, men jag förstår att det inte är lika lätt med alla jobb.

Svar på tråden Hur kan lärare lägga utvecklingssamtal mitt på dagen?