Inlägg från: Bunny on speed |Visa alla inlägg
  • Bunny on speed

    Hur kan lärare lägga utvecklingssamtal mitt på dagen?

    CH2O2 skrev 2019-03-12 17:46:40 följande:

    Läraren har väl förtroendetid där hen kan förlägga utvecklingssamtal. Det är lite märkligt att lägga samtalet mitt på dagen där man vet att föräldrarna inte kan komma.


    Utv. Samtal ska rymmas inom ordinarie arbetstid
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    kaffe skrev 2019-03-12 19:01:22 följande:

    Med 45 timmars arbetsvecka borde det finnas goda möjligheter att lägga utvecklingssamtalen på andra tider än mitt på dagen.


    Lärare har 35 timmar på plats, det ska rymmas inom det. Gäller då ferietjänst.
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed

    Fd högstadielärare. Haft en massa olika jobb innan det, innan någon frågar.

    I början hade jag samtalen på kvällstid, på min förtroendetid. Varför slutade jag med det? Två skäl: det känns inte bra att vara ensam på en tom skola med personer man faktiskt inte känner, samt att många -trots att de antingen fått välja tid eller bekräftat den via mail- glömde bort och inte dök upp. Då fick man sitta där och glo i 40 minuter till nästa möte.

    Istället lade jag dem på dagtid, där det fanns hål i mitt schema. Det var betydligt stressigare, som ni nog förstår, eftersom det packade den mesta tiden mellan lektioner med möten. I speciella fall kunde fortfarande något ske på kvällstid.

    Men kom ihåg: skolan erbjuder samtal. Tycker man inte att man behöver gå - ni är flera i tråden som ser det som onödigt eftersom ni inte får veta något nytt - så är det faktiskt bara att tacka nej.


    Bunnies, it must be bunnies!
Svar på tråden Hur kan lärare lägga utvecklingssamtal mitt på dagen?