Inlägg från: Anonym (Konstigt eller artigt?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Konstigt eller artigt?)

    Du kan få göra en kopp te till mig

    ... så säger killen jag dejtar ibland. Eller: du kan få bädda sängen, vattna blommorna, hämta min telefon osv.

    Jag har inget emot att göra honom små tjänster men det låter så jäkla konstigt i mina öron. Igår påtalade jag det och då blev han jättesur för han tycker att han är väluppfostrad och det är en viktig grej för honom. Tydligen kommer uttrycket från hans föräldrar och han tycker det är hel naturligt att inte ställa det som en fråga eller säga snälla.

    Är det ett vanligt uttryck?

  • Svar på tråden Du kan få göra en kopp te till mig
  • Anonym (Konstigt eller artigt?)
    Kjell2 skrev 2019-03-13 09:19:55 följande:

    Om du letar mer noga efter fel lär du hitta flera fel på honom. Ta en funderar på vad HAN menar med det han säger, inte hur du tolkar det.

    Testa och säg 

    "Nej tack, jag sitter och läser"

    "Nej, idag är det din tur"

    "Nej, du får göra ditt eget te."

    "Nej, men du får gärna göra en kopp te till mig"


    Jag tror att orsaken till att jag reagerar är att det inte riktigt känns som om jag kan säga nej när han uttrycker det på det sätt han gör. Skulle han säga: Snälla, skulle du kunna vattna blommorna? så är det mycket lättare att svara Visst, jag ska bara göra klart det här först. Eller nåt liknande. Att jag sa till igår handlade också om att jag var mitt uppe i saker och så slängde han ur sig från soffan att ?Du kan få göra en kopp te till mig.?

    Men du har nog rätt. Jag borde säga nej nån gång i stället för att bli irriterad. Det tar emot lite bara.
  • Anonym (Konstigt eller artigt?)
    Anonym (L) skrev 2019-03-13 11:32:28 följande:

    Varför kan inte båda göra te åt varandra, kanske turas om.

    I en relation visar man omsorg om varandra och sålänge det är någorlunda jämnt och ingen blir ensidigt utnyttjad, så är det bara något positivt att göra snälla saker för varandra. 


    Jag vill vara tydlig med att jag gärna gör honom en kopp te och jag hjälper till med vardagsfix om jag bor hos honom några dagar. Det är sättet han uttrycker det på som jag reagerar på, inte på att han ber mig. :)
  • Anonym (Konstigt eller artigt?)
    Anonym (Hmmmmmmm.......) skrev 2019-03-13 13:49:52 följande:

    Mmm... man undrar vilken relation killens föräldrar har till varandra eftersom han har med sig uttrycket hemifrån.


    Jo, tyvärr är hans pappa inte i livet så det är svårt att sia om. Men jag har fått intrycket av att han var en lite konservativ och gammaldags man. Min kille har lite lustiga fasoner för sig, å ena sidan detta sätt att ?be? om saker, å andra sidan håller han alltid upp dörrar, tar ned min kappa när vi ska gå ut osv. Vissa saker är gulliga, andra inte...
  • Anonym (Konstigt eller artigt?)
    Fågel Flax skrev 2019-03-13 21:32:21 följande:

    Efter lite betänketid så tycker jag att det låter fint, som han säger det.

    ...

    Iallafall finns det andra tolkningar än knölvarianten här, och för mig hade det inte nödvändigtvis varit en dealbreaker, utan en ganska mysig och kärleksfull vardag. Möjligtvis.

    Lycka till till er, att ni löser situationen!


    Tack för ett mycket genomtänkt svar som ger ett annat perspektiv. Vi har setts i ca fyra månader och är väl på väg att ta klivet in i en mer seriös relation, vi har pratat om att han ska träffa mina barn snart. Och jag har verkligen inte fått några knöl-vibbar. Tvärtom. Och just det här sätter han uttrycker sig är inte en dealbreaker, det var mer att jag slog över lite när jag höll på att stöka runt och leta efter en sak och då kunde jag helt plötsligt få göra en kopp te... Vi får prata om det lite senare när vi inte är mitt i en situation så får han förklara hur han tänker och jag får förklara hur jag uppfattar det.
Svar på tråden Du kan få göra en kopp te till mig