• Snöoväder

    Genomgår försts IVF, dåliga besked, hopplöshet och längtan!

    Vaknade upp med mensvärk idag, 14 dagar efter äp....

    Så nu vet jag vad som väntar, sån besvikelse.

    Tänk om man bara kunnat dra täcket över huvudet och få drömma att det ska gå vägen, istället för att gå på jobbet och låtsas vara så glad...

  • Snöoväder
    askyfullofstars skrev 2019-03-19 11:33:57 följande:

    Vill inte ge dig falska förhoppningar men jag hade stark mensvärk när jag blev gravid. Jag hoppas att så är fallet för dig med!


    Jag har haft hela dagen till och från, precis som när jag ska ha mens. Har till och med fått tagit Alvedon idag för att klara jobba. Bara väntar på att mensen ska komma och att man ska ställa in sig på att börja om med sprutor om någon månad....
  • Snöoväder
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-19 14:43:02 följande:

    Jag har också mens-relaterade symtom, tänker det kan vara Lutinus också. Spänd över buken, förstoppad, ovanligt lågt blodsocker (har diabetes), trötthet och bröstömhet som kommer och går.

    Är med nojig över att jag inte har några flytningar och att jag inte känner något ovanligt med livmodertappen.


    Det enda som är ovanligt för mig just nu är att jag är trött, brukar aldrig gå runt och gäspa mig igenom dagarna men just nu gör jag det. Dock så tycker jag att magsmärtorna är precis som vanligt när jag ska ha mens, så allt känns ju lite hopplöst...

    Ont i brösten har jag alltid innan mens, så det kan jag inte lita på..
  • Snöoväder
    vill2017 skrev 2019-03-19 18:50:04 följande:

    Hej!

    Vi är i en liknande situation.

    Jag och min man är 31 år och har försökt få barn i två år nu.

    Vid vår första IVF i slutet av okt -18 upptäcktes att min man hade få och slöa spermier det såg ut såhär. Hans tidigare prov hade inte varit så dåligt.

    IVF 1: 18 ägg, 16 mogna, vanlig IVF på 8 st och ICSI på 8 st. Det var endast de 8 som gjordes ICSI på som befruktades. Vi fick tillbaka 1 tvådagars som var "perfekt" och inga till frysen. Blev tyvärr negativt och vi blev jättedeppiga.

    Min man uppsökte en urolog som sa att hans prostatit kunde påverka spermierkvalitén och nu har han ätit antibiotika i två månader och det förbättrade hans spermier! De var fler och hade mycket bättre rörlighet!

    Nu i mars gjorde vi IVF 2 och det såg ut såhär:

    IVF 2: 23 ägg, 20 mogna, ICSI på alla 20 och det blev 17 befruktade och det resulterade i 4 blastocyster till frysen. Vi fick inget tillbaka denna månad eftersom jag riskerade överstimulering.

    Jag var hysteriskt nervös över att jag ville ha blastocyster och sköterskan som min man pratade med sa att en läkare en gång sagt till henne att man borde ha det första IVF-försöket som en del i fertilitetsutredningen och att man sen borde få ytterligare tre. Tydligen lär sig embryologerna så himla mycket på att studera ägg och spermier vid första försöket att de vet bättre andre gången hur de ska behandlas.

    Det jag vill säga är

    1. Kolla med en urolog om det kanske finns något att göra för att förbättra spermiekvalitén. IVF-läkarna är ju bara inriktade på kvinnorna och gör ju typ inget åt männen och urologerna säger att det finns goda chanser att förbättra kvalitén.

    2. Ta första IVF-försöket som ett test och förlora inte hoppet.

    Läste att du var på ruvardag 14 nu och inte fått mens ännu. Jag hoppas att det betyder något! Jag fick min mens på ruvardag 11. Hoppas hoppas!!


    Tack för tipset ska kolla upp det!

    Det låter ju vettigt med första gången som en del i utredningen, kan ju vara mer som ligger bakom än det de ser på undersökning och blodprover.

    Men att inte läkare kunnat nämna det till oss när vi ifråga satt om det går att påverka sperma kvalitén... Tycker inte vi kan få några bra svar ifrån de heller, mer än att de är få och simmar dåligt typ.... När vi frågat vi de andra gångerna eller nu vid första ivf fick vi till svar bara att de har så det räcker. Säger ju inte mig ett skit när jag frågar om kvalitén

    Hoppas det går vägen för er nu när ni får insättning, sån lycka att de klarar sig till frysning och flera stycken!
  • Snöoväder
    vill2017 skrev 2019-03-20 09:12:27 följande:

    Vi förstår er precis!

    Vår IVF-läkare sa att det inte fanns något att göra åt spermierna. Det känns som att så fort IVF-läkarna insett att det behövs göras ICSI så finns det liksom inget mer förebyggande att göra. Och min man känner sig väldigt bortglömd och dåligt behandlad för han vill ju göra allt för att hjälpa till och så låter de honom inte göra det.

    Tack! Sitter i väntrummet hos doktorn nu som ska göra en rutinkontroll av äggstockarna så att de ser okej ut efter äggplocket. De var så kraftigt förstorade senast :) Då hoppas jag på att få höra mer hur alla ägg klarade sig!


    Gick allt bra på kontrollen?
  • Snöoväder
    Anonym (fruktmüsli) skrev 2019-03-20 11:42:39 följande:

    Jag håller också på att ruvar och är på dag 7 nu (eg. dag 9 då det var ett 3 dagars) har testdag 27/3. Vi fick ut 9 ägg varav 5 blev befruktade med icsi, fick en 3 dagars tillbaka och en blastocyst till frysen. Mannens simmare är få i antal och ännu färre med "rätt" rörlighet.

    Jag kan hålla med om att väntan är lång och jobbig men jag försöker att sysselsätta mig och inte gräva ner mig i negativa tankar. Däremot har jag lite smått tänkt ut en plan b och det i sig känns lugnade. Jag håller tummarna för dig!

    Kanske ska tillägga att vi har ett barn sedan tidigare som kom till på första ivf-försöket.


    Vad roligt, då ska vi testa i princip samtidigt

    Några symtom? Tar du lutinus med?

    Men det här med testdag verkar så olika, jag är idag på rd 12 med ett 3 dagars och ska testa på dag 21 efter äp, alltså rd 18 om jag inte tänker helt tokigt.

    Hur många dagar efter äp kommer du testa?
  • Snöoväder
    Kallamakka skrev 2019-03-20 20:04:08 följande:

    Hej!

    Här är en till med erfarenhet i ämnet.

    Vi har också gjort IVF pga manlig faktor.

    Första IVFen gav 10 ägg, 9 befruktades, tre klarade sig till frys. Ett blev färskförsök.

    Första insättningen gav ingen graviditet, andra blev jag gravid men den dog tyvärr, tredje insättningen verkar ha fungerat. Är gravid just nu och väntar bebis i augusti, hoppas såklart det förblir så.

    Det är surrealistiskt att tänka på att man tagit sprutor, gått igenom äggplock och insättning och allt. Att man behövt göra allt för att komma hit, men man gör det, i slutändan vill man verkligen ge allt för att nå sitt mål. Håller med tidigare kommentarer, livet blev inte riktigt som tänkt. Men det löser sig! Man måste försöka tro på det för att orka, om vägen blir krokig..

    Önskar stort lycka till, och mod och styrka på vägen. :)


    Grattis, så roligt att få läsa att ni snart kommer få träffa erat lilla liv

    Tack, det kan behövas. Vissa dagar tappar man allt hopp, men ibland känns även framtiden ljus. Har ju fortfarande inte fått mens och är på rd 12 idag, än fast det kändes som om mensen skulle kommit igår... Jag hoppas den håller sig borta i 9 månader till!
  • Snöoväder
    vill2017 skrev 2019-03-20 22:34:48 följande:

    Vad söt du är som frågar! Äggstockarna var tydligen fortfarande lite stora men jag har inte alls haft symptom på överstimulering så det är skönt. Nu är det bara att vänta en månad tills vi får prova vår första FET.

    När kör ni igång igen?


    Skönt att du mår bra, än fast de fortfarande är lite stora!

    Jag har testdag onsdag nästa vecka och min mens kom aldrig i tisdags när jag hade som ondast. Igår stack det till i magen några gånger och idag på em lite svag värk.

    Vet inte vad det är för symtom, kan ju lika gärna vara tabletterna..

    Jag vet inte om jag törs hoppas på något, när jag vaknade i tisdags och trodde att jag hade fått mens blev jag så besviken, så än avvaktar jag bara.
  • Snöoväder
    Anonym (fruktmüsli) skrev 2019-03-20 22:58:58 följande:

    Bortsett de falska symtomen man får av lutinuset så har jag känt av lite molvärk, stick, drag och tyngdkänsla. Just idag har jag dock inte känt så mycket.. :-s men vill minnas att symtomen (om man nu får några) kommer stötvis. Jag har skrivit en liten dagbok med symtom som jag kanske lägger upp senare med vad nu resultatet blir.

    Kliniken vill att jag ska testa 20 dagar efter äp men jag börjar bli lite sugen att smygtesta redan imorgon eller på fredag.. ska försöka hålla mig :)


    Ja man blir så osäker på symptomen, vad de beror på. Fast en helt vanligt månad med mens kan man ju också ha symptom, så man vet ju aldrig vad kroppen håller på med... Ja men jag tror de sa 21 dagar efter plock till mig, men de skrev den 27e på pappret om jag inte minns fel. Så på tisdag har det gått 21 dagar för mig om mensen kan fortsätta att hålla sig borta!

    Ja man börjar bli så sugen på att testa, men är så rädd att få negativt eller mens efter.

    Vanliga månader när man tror sig känna något, har jag alltid fått mens dagen efter man testat...
  • Snöoväder
    Anonym (A) skrev 2019-03-21 04:25:36 följande:

    Vi gjorde fyra färskförsök med ICSI pga manlig faktor. De 3 första försöken med Gonal-F fick vi inget till frys och sämre och sämre statistik. Fjärde försöket med Menopur fick vi en son (trots totalfrys med FET en mån senare) och en blastocyst till syskonförsk (som inte lyckades)


    Skönt för er att det lyckades tillslut, Grattis till er son!

    Har läst fler som fått mer positivt på menopur, skiljde sig behandling eller symptom sig åt när du sprutade med de olika?

    Kommer ni påbörja ett nytt för syskon nu eller ville ni bara använda det frysta?
Svar på tråden Genomgår försts IVF, dåliga besked, hopplöshet och längtan!