• Snöoväder

    Genomgår försts IVF, dåliga besked, hopplöshet och längtan!

    vill2017 skrev 2019-03-24 11:47:45 följande:

    GRATTIS!!! Det måste kännas underbart! Jag hade det på känn när du var inne på så sena ruvardagar :)

    Är så glad för er skull och så avundsjuk! Hoppas så att det blir vår tur snart!

    Gå ut i solen och njut! :)


    Tusen tack! Ja sån härligt känsla, jag hoppas er tur också kommer snart, väldigt snart! <3
  • Snöoväder
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-24 16:10:03 följande:

    Om inte Clearblue med veckoanvisning kan ge falskt positivt dagen innan beräknad mens, så är jag också gravid. Helt chockad. Har haft ont i magen och svanken av och till, kändes som mensen var påväg, men det var nog bara oro, för efter testet släppte smärtan.


    Grattis så härligt! <3 Grattis till anonym med som skrev!

    Låt detta bli vårat år nu, när blir era bf datum?
  • Snöoväder
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-24 17:23:43 följande:

    Jag och sambon har sagt det till varandra sedan nyår, ?2019 ska bli vårt år?. Sista chansen att få ett 2019-barn, men är otroligt tacksam över att jag ens kan bli gravid.

    Laddade precis ner en app där det står 2:a december :), skönt om det inte blir allt för nära julafton, om nu allt går bra.


    Ni visste det undermedvetet redan från början då!
  • Snöoväder
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-24 19:19:46 följande:

    Hehe, kanske.

    När har du/ni bf? :)


    26e november ni?
  • Snöoväder
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-25 09:52:55 följande:

    2:a december om min app stämmer. Det kändes så konstigt när det står att nästan 10% av gravititen är passerad redan vid pluset :). Har alltid tänkt att det är synd om barn som fyller år så nära jul, men just nu känns ett decemberbarn som världens finaste.


    Oj det visste jag inte, skönt då är vi en bit på väg

    Min sambo säger samma, men får vi barn så spelar det ingen roll för mig när det föds, när de blir äldre kommer de ändå inte bry sig om det krockar.. Men förstår de som kan få barn utan hjälp att man kanske planerar lite bättre än precis vid jul.

    Vi kommer ju få några veckor innan om allt går som planerat, så då hinner man köpa mer presenter och ställa om till jul efteråt!
  • Snöoväder
    Anonym (fruktmüsli) skrev 2019-03-26 20:59:43 följande:

    Hur känns det för dig Snöoväder så här dagen före stora testdagen, har du fått några symtom ännu?


    Jag är lite öm i brösten, lite mensvärk nu och då eller stick i magen, men bara korta stunder och ganska milt så man överlever. Svullen mage har jag också. Så jag mår superbra, man blir nästan lite glad av värken för då vet man att någon är där inne och växer

    Har hunnit tagit tre tester och alla positiva, nu får vi vänta på vårat första ultraljud i vecka 8! Så spännande det ska bli, men nervöst...

    Hur mår ni andra som plusat?
  • Snöoväder
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-27 18:56:30 följande:

    Jag njuter också av alla symtom. Sa igår till sambon att jag hittills älskar min gravida kropp, brösten har växt lite och mitt annars väldigt bra luktsinne har blivit 10 gånger bättre (tycker tack och lov mest cigarettrök, svett och viss mat luktar obehagligt, men inte så jag vill kräkas). Idag har bröstvårtorna varit väldigt ömma och det känns som om jag har så mycket luft i kroppen, hade det varit menssymtom hade jag legat under en filt med en värmedyna på magen och hatat livet, men nu känns alla symtom som bra saker. Har klarat mig från humörsvängningar också, blir bara otroligt lätt rörd/tårögd och känner mig gladare/ödmjukare än jag varit på väldigt länge.


    Ja eller hur, visst är det en skön känsla nu med alla små symptom man har

    Jag hoppas man slipper humörsvängningar, illamående, foglossning och alla de jobbiga bitarna..

    Men jag har haft mindre ont i magen idag, så då börjar man bli lite orolig.. Fast har läst någonstans att symptom kan komma och gå från dag till dag.

    Ser så mycket fram emot att vara gravid och allt runt om kring och framtiden, då jag har längtat efter detta i så många år!
  • Snöoväder
    Anonym (fruktmüsli) skrev 2019-03-28 05:48:53 följande:

    Jag har samma symtom som du men knappt någon ömhet i brösten. Har också känt mindre värk (sedan igår eftermiddag) och hann bli nojig nog att jag köpte flerpack med tester från testlagret, men nu helt plötsligt så kom värken tillbaka igen


    Jag har också extra tester så man kan testa framöver om man tycker symptomen klingar av, idag har jag haft värk igen så den lär ju komma och gå
  • Snöoväder
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-28 08:22:18 följande:

    Jag har nog aldrig klämt så här mycket på mina bröst. Idag känns bröstvårtorna knappt av, och brösten känns mer stora än ömma, men jag tror det kommer att variera under dagen. Är lite orolig för hur stor skillnad det blir med symtomen när jag slutar med Lutinus på måndag. Men testet var i alla fall ännu starkare idag. Det blir inskrivningssamtal hos barnmorskan 15:e april (har diabetes, därför tidigt besök) och ultraljud på kliniken 18:e april. Det blir en spännande vecka.

    Har ni bokat in tid för ultraljud?


    Jag har haft två kartor extra med lutinus, min sista dag med de var egentligen i tisdags, undrar också hur det kommer bli när jag slutat med de. Tar sista lördag morgon för att fasa ut lite

    Skönt att det var starkare! Vi ska på ultraljud runt den 15e med inte fått tid ännu men det blir den veckan, som man längtar!!!
  • Snöoväder
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-04-12 12:05:17 följande:

    Hej vi ska nu göra vår första behandling. Är rädd och nervös och det känns inte som det kommer funka. Vi ska göra ett kort protokoll. Har fortfarande inte insett (och accepterat) att just vi ska göra ivf. Känns så stort, det ska ju bara funka hemma.

    De flesta är så glada och förväntningsfulla som att detta ska lösa allt men jag känner ingen glädje? Är liksom ingen glädje alls i att behöva utsätta sig för nåt sånt här. När man lidit i några år är det svårt att bara bli en lycklig person helt plötsligt, jag släpar på för mycket sorg från innan?

    Tyckte ni andra att det var känslomässigt att gå in i IVF eller var det bara kul och bra och hoppfullt?


    Jag kände inte heller någon glädje när vi skulle börja, var sur över att just vi blir drabbade som skulle kunna ge ett barn ett bra hem och liv. Medans de som inte ska ha barn får hur många som helst.

    Jag hade heller inga förhoppningar, varför ska det funka nu då...

    Det är viktigt att prata med sin sambo, de förstår ju inte hur det känns för oss att gå igenom det hela, ta sprutor på sig själv osv. Nu mådde jag bra under tiden jag tog sprutor, äggolocket gick smärtfritt och fort än fast jag hade många ägg.

    Insättningen känns så overkligt, så nära har vi aldrig varit att få ett barn tillsammans.

    Dock så fick vi veta på rd 4 att inga ägg klarade dig till frysen så vi trodde inte att det som var insatt heller skulle klara sig. Men just nu är jag i v 8 (7+3). Tidigt ul nästa vecka och hoppas få se ett hjärta!

    Glädjen kommer komma än om den känns långt borta just nu! Lycka till och skriv gärna hur det går och hur du mår. Har ni pratat med några runt er? Det kan vara skönt att skriva eller prata med människor som gått igenom samma, som vet hur ledsen man kan vara. Som vet hur jobbigt det är att kliva upp på morgonen och fortsätta sitt vanliga liv än fast allt känns så mörkt...
  • Snöoväder
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-04-12 19:03:15 följande:

    Ja så känner jag med. Det känns ju som ett straff. Att vissa ska gå igenom det här medans vissa råkar plussa efter en fest. Verkligen noll rättvisa.

    Några vet om resan innan och kommande ivf så man behöver i alla fall inte spela normal och glad inför alla. Samtidigt så har man ju bjudit in fler i processen också, de flesta får ju göra detta i ensamhet och sen berätta om ett kommande barn. Vi känner ett par som inte lyckats efter sina ivf så visst spelar det också in på min skepsis. Kanske låter konstigt men livet har varit skit för oss i snart 2 år och det känns inte som att ivf Kan göra det värre för just oss. Skönt att flytta det från sovrummet till sjukhus och eftersom jag är så negativ just nu så tänker jag att det är kört men att "de kan ju få göra några ivf på oss", dock utan förväntningar att det ska gå.

    Hoppas det går vägen för er och grattis! skönt att höra att det ändå funkar för folk. Var det på första försöket?


    Jag förstår varför du inte tror på det då, men som sagt större chans än när man försöker själv det lät ju inget vidare om ni haft två jobbiga år, är det pga barnlöshet eller annat? Hoppas allt ska bli bättre nu!

    Ja det var vårat första, så glatt överraskad blev vi när vi plussade
  • Snöoväder
    Anonym (fruktmüsli) skrev 2019-04-20 06:55:28 följande:

    Är nyfiken på hur det har gått för alla? Snöoväder och Ingentingviktigt fick ni se tickande hjärtan på era ul? NyPåIVF hur har det gått med äggplock och allt?


    Vi fick i onsdags 8+1 se en liten kropp med ett tickande hjärta, så nu vet man att det verkligen finns något där som lever. Just nu lever jag på det och hoppas att denna resa ska fortsätta på samma väg

    När ska du börja spruta? Har ni barn sedan innan? Jag fick låg dos på gonal f och mådde bra medans jag sprutade. Äggolocket gick fort och kändes knappt än fast jag hade många äggblåsor. Egentligen är det först nu när jag blivit gravid som man mått sisådär. Jag har varit fruktansvärt trött, magen lever sitt egna liv ibland. Men nu när man vet att det verkligen finns något så är man glad ändå

    Du får gärna skriva mer och lycka till!
  • Snöoväder
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-04-20 09:15:15 följande:

    Vi hade mest troligt 9 äggblåsor för första vul. Sprutorna går bra, särskilt Bemfola, dag 7 idag. In på vul på tisdag igen. Känns som stark ägglossning i magen och börjar kännas lite "tungt" men jag har ju inget jätteantal ägg.

    Väntar mest på ny vecka med nya besked om tidplan och mår i allmänhet ok men börjar bli rädd att behöva närma mig ett nytt besvikelse moment, antingen att inget kommer klara sig till insättning eller att det gör det men utan plus. Är rädd att hamna i mörkret även om jag vet att sannolikheten inte är skyhög på första ivf.


    Jag var också rädd för det, att inte äggen skulle vara mogna, gå att befrukta osv. Hur långt bort är äggolocket?
  • Snöoväder
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-05-01 18:24:25 följande:

    Då var 1 insatt och 5 frysta! Konstigt att bli en ruvare. Ber nu om att få slippa överstimulering och andra tråkigheter!


    Håller tummarna för er!!! Skönt att ni fick många till frysen med
  • Snöoväder
    nypan78 skrev 2019-05-01 18:30:00 följande:

    Man ska aldrig ge upp. En enda blasto i frysen men den verkar envis. Rd 7 idag och det ser bra ut. När kan man lita på resultatet bara !?! Jag är gammal i gruppen, 40.5 år och fertiliteten på väg neråt rejält...


    10 dagar efter äl sprutan kan man börja testa om man vill, då ska det förhoppningsvis inte ge resultat från den. Jag skulle testa 21 dagar efter äp. Testade på dag 18 och det gick inte att ta fel på det, men då trodde vi inte heller att det skulle gå vägen och då inga ägg klarade sig till nedfrysning... Så som vissa säger, det krävs bara ett guldägg för att lyckas Lycka till!
  • Snöoväder
    Anonym (Been there - done that) skrev 2019-05-04 22:00:44 följande:

    När jag gjorde IVF var jag så arg på att de bara fick ut 4 ägg. Jag var nog hög på alla hormoner. Nåväl, de satte in ett befruktat ägg, som blev missfall. Det enda lilla ägget som gick att frysa, sattes dock in en månad senare och blev en mkt efterlängtad dotter.

    Lycka till, alla ni som gör IVF!


    Vilken lycka! Grattis till er dotter
  • Snöoväder
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-05-10 10:19:22 följande:

    Hur klarar man sig till testdag? Idag RD 10 har jag vidrigt humör!! Började tokgrina innan jobbet idag pga massa motgångar och jag känner hormonanfallen helt sjukt. Under sprutorna kände jag ingenting!

    Jag vill bara gå hem och låsa in mig till testdag! Tror jag kommer testa på dag 12 istället för 16, jag klarar inte att vänta. Vill få domen för att få ett slut på detta :(

    Läskigt att man helt plötsligt började må SKIT? Kan man hoppas på ökning av hormon pga blastisen fått kroppen att skapa eget progesteron? Och vilken dag börjar kroppen skapa sånt i så fall..?

    Hjälper inte heller när arbetskamrater kommer in med nyfödda barn för att visa upp dem när man själv mår skit.....

    /trött och mentalt nedbruten ivf:are.


    Rd 10 borde du kunna testa på, jag skulle testa 21 dagar efter äp, men testade 3 dagar tidigare och fick tydligt streck direkt, alltså rd 15.

    Ägget fäster ca 7 dagar efter befruktning och redan då börjar ju kroppen att producera hgc. Är det snart två veckor sedan ägget befruktades?

    Mår du dessutom inte så bra kan det ju vara kul att veta om det är för att du kanske är gravid, hormoner kan ju ställa till det bra. Jag kände aldrig av sprutorna, men när jag blev gravid blev jag så sjukt trött, hade ingen energi till något... Det är bättre nu i vecka 12

    Lycka till!!!
  • Snöoväder
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-05-10 22:32:44 följande:

    Mm det blir på 12:an, det är omöjligt att inte.. tror jag har kvar ett earlytest hemma,, Kanske säkrare med ett sånt?

    Ja spruttiden var ju noll jämfört lutinustiden. Ovitrelle gav ju väldigt onda bröst men sen tycker jag det successivt blivit värre o värre efter återföringen..hoppas det är naturligt hormonöverslag :) Är faktiskt sjukligt trött på em/ kvällar men kan ju bero på hela processen, lutinus mm. Blir verkligen skönt att slippa dom sen.

    V12 låter som drömmen!


    Jo de ska väl känna av bättre med lägre halter, har du vågat prova ännu?

    Så var det för mig med, håller tummarna för dig! Det var så underbart att äntligen få ett plus, nu fick jag ett tydligt, men visste knappt om det var verkligt :')
  • Snöoväder
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-05-12 18:18:33 följande:

    Plussade nu på eftermiddagen med ett earlytest på RD12! Sjukt, hoppas den stannar!!<3


    Grattis!!! Vilken lycka <3
Svar på tråden Genomgår försts IVF, dåliga besked, hopplöshet och längtan!