Inlägg från: Rödtjärnens Anna |Visa alla inlägg
  • Rödtjärnens Anna

    Vilken mjölkfri mjölk och grädde är godast/bäst?

    Anonym (Gästfri) skrev 2019-03-14 10:12:21 följande:

    Jag har försökt, men det är inte lätt. Jag har hittat ett recept på mjölkfri mousse gjord bara på ägg, men jag hade velat göra något med vaniljkräm också eftersom det blev lite "äggigt". Kanske bäst att använda Ekströms kokmarsan då och mandelmjölk? Eller är rismjölk mer neutral? Fast det finns ju arsenik i det och det känns ju sådär.


    Kokmarsan fungerar bra med de flesta växtmjölk, själv använder jag mest havre eller soja. Men ärligt talat så blir det sådär i smaken (men tycker att det blir sådär med mjölk också).

    Vispar Alpro soja använder jag som grädde och de brukar bli godkänt av de flesta.

    Jag fyllde själv år igår och min födelsedagstårta bestod av, mjölkfri tårtbotten, passionsfrukscurd (gjord med mjölkfritt margarn), jordgubbsmousse (gjord på vispbar Alpro soja), sojagrädde och chokladdekorationer (gjord med mörk choklad).

    Just curd passar bra som fyllning till tårtor och kakor.
Svar på tråden Vilken mjölkfri mjölk och grädde är godast/bäst?