• Anonym (tja)

    Regler i förhållande

    Anonym (Ts) skrev 2019-03-14 22:37:23 följande:
    Nej, men jag delar värderingarna i att man i förhållande inte ska klä sig hur som helst, inte ska ha vänner av motsatt kön, inte festa då det ofta är uppbyggt för otrohet (vilket jag vet då jag själv varit otrogen i tidigare förhållanden för att jag varit full). Känner mig även tryggare när jag vet exakt hur han vill ha det för då blir det inga missförstånd och inga onödiga bråk. Har även en antydan till borderline och att vi har denna uppbyggnad hjälper min trygghet otroligt mycket då jag annars är rädd att jag gör något fel. Skulle han en dag säga att jag inte behöver göra dem här sakerna längre är den dagen han inte längre älskar mig, men så länge han bryr sig om detta så vet jag att han fortfarande älskar mig. Kan även tillägga att han har ett väldigt stort hjärta och är väldigt snäll, att han vill ha saker på ett visst sätt betyder inte att han skulle på något sätt bli våldsam om något skulle bli fel, arg kan alla bli men våldsam har han aldrig o skulle aldrig vara, chansen skulle nog vara större att jag skulle bli det i ett raseriutbrott med min borderline.

    Kan man inte festa eller ha vänner av motsatt kön utan att vara otrogen, behöver man kanske en partner som sätter gränser. Du verkar vilja ha / behöva en fast hand. Men de flesta tjejer är inte som du. De är inte instabila och impulsstyrda, de behöver inte specifika "regler" som bekräftelse på att deras partner älskar dem. Det räcker med ömsesidig respekt och sunt förnuft.
  • Anonym (tja)

    Sen undrar även jag vad ni bråkar om, när ni nu redan har så tydliga "regler" och sådant kontrollbehov. De flesta par bråkar ibland, men stora bråk? Jag och min man har bråkat kanske 2 gånger på 5 år. Vi är inte alltid överens annars heller, men vi reder oftast ut det utan att gapa åt varandra. Visst kan man tappa humöret ibland, men stora bråk är inte normalt. Jag skulle aldrig stå ut med en drama queen och jag är inte sån själv heller. Och detta klarar vi alltså utan en massa "regler" eller begränsningar för varandra.

  • Anonym (tja)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-16 14:15:08 följande:
    Fast jag får åka precis vart jag vill, han vill bara veta om det först haha. Sen det med att festa är ett gemensamt beslut, vi tycker inte att det passar sig i ett förhållande att gå ut på nattklubbar och sånt där folk mest är för att ragga.

    Fast du skriver ju i din första mening att ni "enligt andra har en speciell relation". Ja, det har ni. Det finns säkert andra som du, men de flesta har inte behov av sådana regler i en relation. Det är en sak att inte gå ut och festa ofta när man är ihop med någon. Det är en helt annan sak att _förbjuda_ sin partner att festa, helt och hållet, inte ens gå ut med jobbet eller polarna någon gång ibland. Inte ens dricka måttligt? De flesta vill helt enkelt inte ha sådana livbegränsningar och behöver det inte heller, för de har inte dina problem.
  • Anonym (tja)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-16 14:24:10 följande:
    Absolut, jag har heller aldrig påstått att alla behöver ha det såhär, syftet med tråden va att hitta dem som har det likadant eller vill ha fasta regler eller liknande. Och säger absolut inte emot dig i nåt du säger, jag behöver detta för att inte tappa mig själv, att vårt Förhållande är som det är hjälper mig väldigt mycket med att kontrollera min borderline, har aldrig mått så bra och tagit hand om mig själv så bra som jag gör tillsammans med min kille.

    Ok, jag förstår. Du trivs med dessa regler för att du har de problem du har. Fine. Men dra inte in era barn i detta! Självklart ska inte era barn får göra som de vill. Yngre tonåringar ska inte supa eller vara ute och ränna om nätterna, oavsett kön. Men deras sexliv kan ni inte lägga er i (när de är äldre), inte heller hur de klär sig. Ni bor i Sverige antar jag? Inte i en hederskultur.
  • Anonym (tja)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-16 14:50:20 följande:
    Vi är väl ganska unga, båda i 20-25 års åldern, vi letar lägenhet förbrilt. Ja alltså jag kommer inte låta mina döttrar bete sig så som jag gjorde i 15-17 års åldern, supa, ligga runt osv. Det gynnar ingen och speciellt inte dem. Och varför skulle jag låta mina döttrar gå runt och visa upp sina kroppar? För att pedofiler ska kolla på dem eller? Nej de valet kan dem göra isåfall när dem blivit 18 och flyttat hemifrån. Då har jag en motfråga till dig, varför skulle man vilja visa upp sin kropp för allt och alla? Varför vill man att alla ska kolla på ens kropp? Är det för uppmärksamhet eller vad? För det är något jag absolut inte förstår, jag döljer gärna mina bröst och konturerna av min överkropp i lite lösare eller tjockare tröjor, då jag inte vill ha den sortens uppmärksamhet från någon förutom min kille, har aldrig varit den som vill visa upp allt jag äger och har, och har aldrig behövt göra det heller för att få killar att ställa sig på en rad. Det räcker med att vara sig själv, och dem som gillar dig som du är kommer att komma till dig, och dem som inte gör det och bara vill ha en för ens kropp kan gå nån annanstans. Men visar man upp allt man har så kommer man aldrig veta vilket de är killarna är ute efter, men kan ge dig en spoiler, dem vill endast ligga för allt dem ser är någon som är villig att ligga. :)

    Kvinnor ska inte behöva gå i lösa eller bylsiga kläder för att bli respekterade. Som sagt, de flesta män kan hantera "lättklädda" kvinnor. Kan de inte detta, är det männen det är fel på, inte kvinnorna. Har du inte bikini eller baddräkt på stranden heller? Det är bara i primitiva samhällen som männen försöker låsa in kvinnorna eller tvinga på dem tält. Sen är inte all klädsel lämplig överallt. Jag går inte till jobbet i bikini. Men den verkliga självrespekten ligger i att kunna klä sig som man vill. Mitt värde sitter inte i min kropp.
Svar på tråden Regler i förhållande