Inlägg från: Anonym (Inte intresserad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte intresserad)

    Varför har ni inte Facebook?

    Anonym (Näää) skrev 2019-03-16 14:04:20 följande:

    Ja, jag fick en konstig känsla redan vid när massa icke-vänner men bekanta  människor från skoltiden ville bli vänner och sedan grattade på födelsedagen,

    Alltså, f-n vad bissart  - och som du säger "låtsasbekräftelser" från männsiskor som egentligen skiter i vad du gör.

    Jag vill hellre skippa allt det och få en enda härlig kram och blombukett från min kille. Det är på riktigt och värderas så mycket högre i min värld.


    Ja, såhär har det varit för mig;

    Några vänner hade redan avslutat Facebook vilket inspirerade mig. Jag tyckte Facebook var kul 2008 när jag mest hade mina dåvarande kurskamrater som vänner men sen skaffade mina föräldrar och fastrar Facebook och tillslut var jag ?vän? med fd lärare, väldigt avlägsna bekanta, folk jag träffat på en kurs en gång för 7 år sen osv.

    Jag avföljde alla eftersom jag inte är intresserad av att se en massa brus från 409 personer varje dag från deras vardag.

    Kvar i mitt flöde var då politiska sidor jag följde.

    Jag hade slutat skriva statusar eftersom jag hade för många facebookvänner och min pappa kommenterade varenda jävla bild eller kommentar jag skrev.

    Jag var absolut inte avundsjuk på lyckliga människor eller missunnsam mot semesterbilder dock, det var typ det enda jag gillade.

    Däremot är det en time consumer. Folk som har Facebook scrollar igenom flödet varje dag. Det klipper av uppmärksamheten från livet här och nu och fyller hjärnan med en massa nonsens.

    Jag håller också med om att det är absurt med grattishälsningar från random personer som inte ens skulle hälsa på en om dom såg en på besök i stan där dom bor.

    Tex skrev min bonusmammas brors fd flickvän (ni ser!) ett jättevanligt grattis till mig, på min wall, på min födelsedag innan jag gick ur Facebook. Det var så fint skrivet tyckte jag för hon skrev att hon tänkte på mig och önskade mig en fantastisk dag och jag blev genuint glad och skickade ett julkort till henne samma år. Alltså på posten. Då blev hon helt chockad och skrev ett Mail på facebook att det var en sån överraskning att jag kom ihåg henne efter alla år och att hon blev så förvånad osv. Då tänkte jag på hur lite det betyder att skriva en kommentar på facebook.

    Många som kommenterat mina bilder, grattat mig för nytt jobb osv skiter fullständigt i mig. Om jag som sagt skulle ha ringt dom och sagt att du, jag skulle tycka det var kul att ta tåget och hälsa på dig i Växjö/Stockholm/Berlin/London så hade dom trott att jag var askonstig för då gör man helt plötsligt inte så med någon man gick på samma universitet som för 10 år sen men inte ens umgicks med eller kände då.

    Men man ska se varandras bilder på våra barn, privata semestrar, veta hur ens föräldrar skriver att man är deras lilla prinsessa ;p osv och skriva hjärtliga gratulationer på födelsedagen till osv.

    Jag raderade mitt konto och har inte ångrat mig. Har kvar mina vänner ändå. Det känns dessutom kul att ha en massa nyheter att prata om nu med dom som bor i andra städer/länder. Dom/jag har inte redan sett allt på Facebook.

    Ps, konstiga typer som svarar i tråden och måste hacka på dom som inte har Facebook, det får ju inte direkt Fb att se bra ut ;)
  • Anonym (Inte intresserad)
    klyban skrev 2019-03-18 02:12:19 följande:

    Skulle det inte vara så att det är mer lämpligt och ställa sig frågan varför man ska ha det, än inte?


    Eller hur. Hittills har dom argumenten varit att det skulle vara kul att se vad bekanta gör om dagarna. Eller dessa facebookgrupper. I själva verket kan man ju träffas och prata i verkligheten. Det spårar ju lätt ur i facebookgrupper, det brukar stå i ett inlägg när man går ner att man inte får mobba andra deltagare. Jag har aldrig gått på en bokcirkel där man varit tvungen att slå fast direkt att vi inte får mobba varandra ;p

    Det är på nätet tonen blir otrevlig. Ännu en anledning till att jag gick ur. Eftersom jag följde en massa nyhetssajter kunde jag se hemska kommentarer varje dag. Och det gick inte att kommentera nyheter eller annat även om jag hade något att säga för jag blir jätteledsen och illa berörd av elaka och hotfulla kommentarer (som jag fått de få gånger jag skrivit något).

    I verkligheten däremot är det ingen som hoppar på mig i fikarummet eller i tunnelbanan om jag diskuterar tankar med någon.

    Nu när jag skriver det här känner jag att jag borde sluta med familjeliv också. Och instagram. Helst slänga min i-phone. Och försöka överleva utan alla appar... eller behålla den för bank och swish mm men skita i alla sociala medier, nyhetssajter och internetforum.
  • Anonym (Inte intresserad)
    sextiotalist skrev 2019-03-18 11:46:05 följande:

    Om man har sina vänner så nära att man kan träffa de i verkliga livet så...

    Tack vare Facebook,. så håller jag kontakt med vänner som jag troligen hade tappat annars. När jag ska till Stockholm och har tid över, så skriver jag en status och de som har tid svarar. Annars hade jag fått tillbringa flera kvällar, kolla av min adressbok, bocka av vilka jag ringt....

    Och faktiskt, tack vare Facebook, så träffar jag folk IRL som jag troligen inte hade gjort annars.


    Ja, mina är dom flesta långt bort. (Schweiz, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien och utspridda över Sverige). Jag skriver faktiskt vanliga brev med några, ringer några på whatsapp, pratar med nån på Skype, mailar email med nån osv. Det är ju bara att höra av sig på andra sätt och vet man inte deras Mail/adress osv kan man fråga efter det.
  • Anonym (Inte intresserad)
    klyban skrev 2019-03-18 11:53:26 följande:

    Jag skippa facebook mer för att jag inte var intresserad av gamla kasserade vänner.

    Jag har facebook i fakenamn och i syftet för inloggningar, där man kräver facebook.

    Och det enda jag använt av facebook där, det är stänga av alla meddelanden att det finns nått nytt och läsa.

    Det är detta som gör folk beroende av facebook, och är samma principer man håller på med när man har enarmadebanditer.

    Där du får ett belönande ljud för skapa förväntningar, och förväntningen skapar beroende osv...

     

    Men frågan borde aldrig vara att man måste ha anledning att lämna, man tycker det borde vara en indikation att nått är fel.

    Och där man måste motivera sig att lämna nått man verkar inte ens gilla från början, verkligen?

    Och jag tror ändå inte på folk och deras fake liv de målar upp i facebook, för jag inser alltid i deras verkliga liv så är det inte ens närheten den bilden de vill måla upp.


    Men eller hur, har det blivit som alkohol har varit tidigare? Att dom som inte dricker alkohol måste vara gravida, nyktra alkoholister, muslimer, pingstvänner osv? Haha, hur klarade folk sig år 2006? Och alla år före det?

    Inloggningar som kräver Facebook ja, jag har använt mitt Google-konto istället eller helt skippat i dom fallen.

    Sjukt att man ska vara tvungen att vara medlem på nån fjantig sida som Facebook.
  • Anonym (Inte intresserad)
    sextiotalist skrev 2019-03-18 12:06:49 följande:

    Det kan kanske bero på vilka man omger sig av, eller hur?

    Det kan bero på hur man är själv, jag är inte beroende av en massa gilla, bryr mig inte det minsta om det, jag gillar långt ifrån allt som passerar mitt flöde.

    Däremot så upplever jag Instagram mer som detta. Eftersom där lägger man endast upp bilder. På Facebook så är ju det skrivna rätt viktigt.

    Jag har ett Instagramkonto, men använder det sällan, eftersom jag inte är så mycket för att lägga upp bilder och glömmer av att titta på det emellanåt.

    Tack vare Facebook så har vi även fått igång släktträffar en gång per år, det blir så enkelt. Ett datum och en plats bestäms och de som kan dyker upp, rätt bra då vi är spridda över hela södra Sverige (och platsen som brukar träffas en av våra anmödrars barndomsby och ligger lagom långt från alla)


    Ja, dom som inte är medlemmar på Facebook har så otroligt dåligt umgänge ;) Ni som är medlemmar däremot har det vettiga umgänget?

    Min erfarenhet är blandad. Jag vet en hel del som uppdaterar en massa saker, predikar på sina statusar, lägger upp selfies osv, andra som är alldeles för ärliga och saknar integritet och en hel del som aldrig skriver nånting på Facebook.

    Hur ens umgänge än är så kommer man inte ifrån att sociala medier triggar narcissism.
  • Anonym (Inte intresserad)

    Dom flesta har hundratals människor som så kallade vänner på Facebook, om dom tar bort sitt konto för att dom är trött på flödet men inte trötta på sin bekantskapskrets är det inte deras vänner det är fel på, det är knappast dom det syftas på utan ett vanligt beteende på Facebook.

    Jag stör mig dock inte på skryt eller på personer som postar 100 inlägg om dagen. Jag hade en bekant som låtsades vara en andlig guru och postade inspirational quotes varje dag och höll brandtal om ekosystem, relationer, mänskligheten, vänskap, de sanna värdena i livet och så vidare. Hennes liv är kaos och hon är både jättedålig på sina egna relationer och flyger hela tiden, shoppar massor och lever inte alls miljövänligt osv. Men jag gick inte ur för att det störde mig, jag tyckte det var ragikomiskt, jag gick ur för att jag inte ville lägga tid på att scrolla igenom ?nyheter? i flödet varje dag, samt att jag tänkte att riktiga vänner värda att behålla inte skulle försvinna om jag tog bort Facebook. Inte bekanta som värdesatte min bekantskap heller.


    sextiotalist skrev 2019-03-18 16:00:35 följande:

    Skrev jag det?

    Det jag avsåg var faktiskt att om man har ett flöde i Facebook där det verkar vare en tävling, där man får ångest om man inte får några likes, då är det snarare det som är fel på. Inte Facebook som så.

    Det är flera som skrev att de har det i sin Facebook, men jag vill nyansera bilden, Facebook är exakt vad man gör det till.

    Det finns säkert en del som får din narcissistiska sida väckt till liv, det finns andra som inte ens bryr sig.

    Måste nog erkänna att när man fyller år är det väldigt trevligt att titta in (ja, folk gratulerar mig IRL också), eller när man är sjuk, då är det också mysigt med en massa krya-på-dig (shit, det var längesedan sist).

    Och visst, ibland blir man lite matt när en rapporterar för 10 ggr den veckan huruvida hunden gjort nr 2 eller inte, men världen går inte under för det :)


  • Anonym (Inte intresserad)
    Mrs Green skrev 2019-03-21 21:12:41 följande:

    Ja, jag vet, det var slött att inte skapa en ny tråd... sorry! men jag tänkte att de som valt bort facebook är experter på alternativen. 

    Nu kom jag på att t.ex. Slack skulle kunna funka bra som alternativ, men jag undrar om det känns för "tekniskt" för personer som anser sig inte kunna tekniska saker. Det är ju inte svårt, men det kanske upplevs så.. 


    Ni har väl mobiltelefonnummer med telefonnummer? Hur levde du innan Facebook fanns? Man får väl bestämma tid och plats och träffas i verkligheten och diskutera på plats. Har ingen koll på massa alternativ på det sättet för själv har jag avvecklat sociala medier för att avveckla sociala medier och lägga mer tid och uppmärksamhet på vad som finns ovanför min skärm.
  • Anonym (Inte intresserad)
    Mrs Green skrev 2019-03-21 21:12:41 följande:

    Ja, jag vet, det var slött att inte skapa en ny tråd... sorry! men jag tänkte att de som valt bort facebook är experter på alternativen. 

    Nu kom jag på att t.ex. Slack skulle kunna funka bra som alternativ, men jag undrar om det känns för "tekniskt" för personer som anser sig inte kunna tekniska saker. Det är ju inte svårt, men det kanske upplevs så.. 


    Det kanske är bättre att diskutera saker face to face så att man är tvungen att lyssna och vänta på sin tur och kanske omvärderar saker. På Facebook är tendensen att alla skriver snabba kommentarer och står fast vid sina ståndpunkter. Dessutom lätt provoceras av andras kommentarer.
Svar på tråden Varför har ni inte Facebook?