Inlägg från: Anonym (Känner igen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Känner igen)

    Kan jag dra slutsatsen av att han inte är intresserad?

    Du behöver inte dra slutsatsen att han är ointresserad, men du kan dra slutsatsen att han kommer bli ointresserad om han känner sig det minsta jagad. Män är ofta ruskigt känsliga på det där.

    De tycker även det är helt normalt att först höras väldigt intensivt, typ flera gånger om dagen i ett par veckor för att sedan bara dra sig undan några dagar. Ungefär lagom tills tjejen har börjat få ett mer seriöst intresse och lägger större vikt vid att höras regelbundet.

    Som kvinna fattar man aldrig varför de får det där behovet av att liksom dämpa farten på alltihop precis när man själv tycker att det lyfter. 

    Men nu hade han ju diverse anledningar och sådär Jag skulle inte alls noja över hans tystnad. Inte ta kontakt heller. Jag skulle vänta några dagar och kolla om han återkommer. Det låter som att det är rätt stor sannolikhet.

    Men som sagt var, ju mer han känner sig jagad och stressad av dig, desto större risk att han tappar intresset. Det räcker ofta med att man frågar helt neutralt varför han varit så tyst, så ser de det som ett skitjobbigt kontrollbehov. Så gör inte ett dyft, utan avvakta bara och ge honom space.

  • Anonym (Känner igen)
    Anonym (Clicker) skrev 2019-03-17 06:57:03 följande:

    Intressant. Tjejer ger gärna killar råd och talar gärna om hur dåliga killar är på det sociala samspelet. Att killar är osäkra.
    Och så läser man såna här trådar.


    ?

    Fattar inte. Det är väl årets statement att tjejer ofta blir osäkra i dejting när killar ger dubbla signaler? 

    Det är ju ett av de vanligaste problemen som dyker upp. 

    Mäns osäkerhet är en helt annan sak. Den handlar mer om osäkerhet att våga ta kontakt och att gömma sig bakom skärmen av rädsla att bli avvisad i verkligheten.

    Eller vad menar du?
  • Anonym (Känner igen)
    Anonym (Clicker) skrev 2019-03-17 07:54:07 följande:
    Tjejer är bättre på relationer heter det.
    Jag undrar jag.
    Tjejer är ofta bättre på relationer på ett visst plan. Bättre på att vårda sina vänskapsrelationer t ex. Tjejer är också ofta mer intresserade av relationer, vill prata om dem, diskutera, analysera olika aspekter osv.

    Men kvinnor brukar inte utge sig för att förstå hur män fungerar i dejting. Tvärtom är det alltid kvinnor som ställer frågor om varför en kille gör på ett visst vis, vad han menar, vad det betyder när han messar jättemycket eller blir helt tyst, varför han säger att han är intresserad men ändå håller sig undan. 

    Och att försöka förstå hur det motsatta könet fungerar är ju ett sätt att lära sig och bli bättre på det. 

    Män är mer passiva på den fronten. Funkar det så analyserar de inte. Funkar det inte så konstaterar de att det är något fel på kvinnorna och att de är omöjliga att förstå. 
  • Anonym (Känner igen)
    Anonym (Clicker) skrev 2019-03-17 08:25:27 följande:
    Jag är man och analyserar relationer. Ofta skrivit här, men de flesta "råden" och "hjälpen" man får av kvinnor är just ingen hjälp alls. Det är mer attacker och konstateranden att man är dum i huvudet.
    Sen läser jag trådar som den här, och andra trådar som kvinnor skrivit. Även observerat hur kvinnor jag känner beter sig i relationer. Och då inser jag att jag kanske inte är så dum i huvudet trots allt.
    Vad är det som är så fel med den här tråden då? Ts har en typisk fråga om dejting som jag tror att i princip alla kvinnor har undrat över någon gång. Nämligen gränsen mellan att visa lagom intresse och att bli för påflugen. 

    Du besvarar den hånfullt med att tjejer "minsann tror att de är bra på relationer och så får du läsa sånt här."

    Det där fattar jag inte alls. Tycker du att frågan är dum? Att svaren är dumma? Tycker du att det är helt uppenbart varför killen gör som han gör och att alla som svarar är puckade?

    Eller vad vill du säga? Det är ju ett ärligt försök från en kvinna att förstå hur hon ska hantera en dejt som hon ännu inte känner väl. Folk svarar med lite olika infallsvinklar. Många handlar om att hon inte behöver överanalysera det utan relaxa lite och se vad som händer.

    Vad är felet?
  • Anonym (Känner igen)
    Anonym (Tjej 26) skrev 2019-03-17 09:17:35 följande:

    Märker att tråden börjar falla mot andra ämnen men min osäkerhet kvarstår.

    Tycker ni jag ska vänta åtminstone 2 dagar till?

    Jag vill inte vara för på och han har ju inte varit blyg innan direkt?


    Räkna inga dagar. Låt honom bara vara. Han kommer höra av sig om han vill. Gör annat istället för att försöka analysera hans intressenivå. 

    Hittills har ingen man låtit bli att höra av sig till en kvinna som han redan har en etablerad kontakt med och som han fortfarande är intresserad av. De mest blyga låter ofta bli att ta första kontakten, men om den redan finns? Aldrig. 

    Desto fler män har tappat intresset för att hon jagar honom! Glöm inte att män har en helt annan definition av jaga än vad vi kvinnor vanligtvis har... Här pratar vi om att t ex skicka två sms på raken och fråga vad han gör. 
  • Anonym (Känner igen)
    Pope Joan II skrev 2019-03-17 08:44:21 följande:
    Clicker menar väl att män som har liknande funderingar inte kommer i åtnjutande av bra, nyanserade, förstående, välmenta råd och resonemang utan i stället bemöts på det sätt han gav exempel på. 

    Jag har också sett det där i mängder med trådar. Män hånas för att de har frågor och funderingar kring relationer och känslor och de hånas samtidigt om de inte har det. Män, "patriarkatet", anklagas för och kritiseras för att vara de som styr och ställer med hur kvinnor ska se ut, förväntas se, vara för att duga och mycket mer. Kvinnor gör män skyldiga till skönhetsideal kvinnorna säger sig egentligen inte vilja svara upp mot samtidigt som män som tycker att kvinnor generellt är vackra och bra och duger som de är anses vara "desperata, vidriga, sexlystna monster som inte ser individen utan bara alla kvinnor som hål", typ. 

    Så glad att jag inte är man. Så mycket orealistiska krav och förväntningar. 
    Ok, men varför skriver man då lite hånfullt om kvinnors relationsförmåga..? Då är det ju något helt annat man retar sig på. 

    Sen är det ju så att tjejer ofta ger varandra råd utifrån egna erfarenheter. Det är mycket enklare att relatera till hennes känslor och reaktioner.

    Vill män ha inkännande och förstående råd, får de kanske vända sig mer till varandra. Män brukar ju inte vara så himla bra på att ge kvinnor råd på det vis som kvinnor behöver. Då kan kanske heller inte män förvänta sig att kvinnor ska vara bra på att ge män råd på det vis som de behöver. 
  • Anonym (Känner igen)
    Anonym (Clicker) skrev 2019-03-17 08:43:03 följande:

    Jag ser tendensen hur det skiljer sig om en man hade ställt liknande fråga.
    Jag möttes av attityden att jag var dum i huvudet och har noll koll. Och då var jag inte hälften så osäker som TS här. Eller andra kvinnor jag läst i andra trådar. Eller kvinnor jag känner, hur de betett sig IRL.


    Kan du ge något exempel? Jag tycker inte att jag har sett någon nämnvärd negativ attityd mot ärliga frågor. 

    Däremot mot frågor som inte ens är frågor utan mer bittra utbrott om hur värdelösa och krävande alla kvinnor är som inte vill ligga med kreti och pleti. Då får man kanske inte så mycket förståelse.

    Men jag minns fler än en tråd där men t ex frågar om hur de ska kunna förbättra sin dejtingprofil eller hur de ska skriva ett första mail osv. De brukar få massor av seriösa omtänksamma svar. 
  • Anonym (Känner igen)
    Anonym (Clicker) skrev 2019-03-17 10:22:34 följande:
    Får inte så mycket förståelse från män heller, där är det mer att man ska bita ihop, svälja skiten osv.
    Nej, jag förväntar mig inte att få bra råd från kvinnor numera.
    Men vad i detta gör att du känner behov av att håna kvinnors relationskompetens i den här tråden? Då borde du ju hellre håna männen som uppenbarligen inte ens kan stötta varandra och än mindre stötta kvinnor. 

    Det låter som att du vill att kvinnor ska sänka sitt stöd till varandra på samma sätt så att det inte blir orättvist. 

    Skit samma. Vi hamnar för långt OT känner jag. 
  • Anonym (Känner igen)
    Anonym (Clicker) skrev 2019-03-17 10:41:58 följande:
    Inte förvånad att du nämner just det. Så tänker kvinnor om män, Att män bara vill en sak. Mina trådar handlade om annat än sex.
    Män kan ju inte ha genuina känslor.
    Så igen, vad ska kvinnor ha män till?
    vadå "så tänker kvinnor om män" ?

    Vi tänker så om de män som startar sådana trådar. Det är i ditt huvud som kvinnor i allmänhet tänker så om alla män. 

    Du drar alla kvinnor över en kam samtidigt som du anklagar kvinnor för att ha stereotypa uppfattningar om män. 
  • Anonym (Känner igen)

    Jag vet hur svårt detta är ts, men du lägger alldeles för stor vikt vid den här killens agerande.

    Dels har du bundit dig för mycket vid honom i förhållande till hur länge ni har känt varandra och dels analyserar du hans tystnad på tok för långt. 

    Jag vet, för jag har gjort exakt samma sak. Flera gånger dessutom. Så jag förstår dig. Men tro mig när jag säger att ett par dagars tystnad inte betyder något alls. 

    Botemedlet är att strunta i honom och göra en massa roliga saker istället. Träffa kompisar, gå och träna, kolla en film, flirta med andra... Samma saker som du gjorde för ett par veckor sedan innan du kände till honom. 

    Visst KAN tystnaden betyda att han plötsligt tappat intresset. Men det behöver absolut inte göra det. Jag skulle säga att det är rätt normalt att män backar lite efter en period av intensiv kontakt. Jag tror inte jag har varit med om någon som inte gjort det. Det kommer alltid en svacka i kommunikationen. 

    Den stora frågan är alltså inte varför han inte hör av sig nu. Han har säkert sina skäl. Frågan är istället om han återkommer efter sin lilla paus. Är han intresserad och tycker att ni har en bra connection kommer han höra av sig inom ett par dagar. Säg inget om tystnaden i så fall. Berätta bara om allt kul du har gjort de senaste dagarna. Diskussionen om hur mycket man är skyldig att höra av sig kommer långt senare i en relation.

    Om hans intresse är för svagt kommer han antingen försvinna helt och hållet eller göra en fade out. Det är ändå sannolikt att han återkommer om några veckor och låtsas som ingenting. Alternativt skyller på hur sjukt mycket han har haft på sistone.

    Det ska du inte gå på. Ett par tre dagars tystnad är helt normalt. och nästan förväntat. Särskilt om han har flaggat för att han ska umgås med en kompis. På mansspråk betyder det att han kommer vara otillgänglig hela helgen.

    Men en återkomst efter ett par veckors tystnad betyder att du är vansinnigt långt ner på priolistan och att han bara vill kolla om du kanske kan tänka dig att ha sex. 

Svar på tråden Kan jag dra slutsatsen av att han inte är intresserad?