Inlägg från: esineddenise |Visa alla inlägg
  • esineddenise

    "Bästa" vällingen?

    Vi gör egen välling, recept från Johanna Westmanns barnmatsbok. (Många bra recept där!)

    6 dl mjölk (vi använder havremjölk)
    4 dl vatten
    3 msk dinkelmjöl, skrädmjöl eller fint mixade havregryn
    2 msk smör eller ekologisk rapsolja

    Värm mjölk och vatten i en kastrull. Vispa i mjöl och smör/olja och låt sjuda svagt i några minuter. Låt svalna. (Blanda i lite nyponmjöl för extra C-vitamin och för att öka järnupptaget).

    Om magen är i oordning byt ut mjölet till majs- eller rismjöl och använd bara vatten.

    Under perioder då barnet äter dåligt kan man vispa i en äggula för extra proteintillskott. 

    Min pojke är 1,5 år och har fått den här vällingen sen han var 5-6 månader. Var försiktig i början bara om ert barn har känslig mage! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden "Bästa" vällingen?