Inlägg från: Anonym (Tjejkompisen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjejkompisen)

    Ska man vara vän med sitt ex?

    Anonym (JJEK) skrev 2019-03-19 16:10:16 följande:

    Jag vet inte riktigt hur jag ska  göra detta.

    Vi har sagt att vi ska vara vänner och umgås lite då och då, jag vet inte riktigt hur jag ska ta det. Vi har två barn tillsammans och även ett radhus som lånet står på båda.

    Hon bor dock kvar där och jag bor i en hyres lägenhet.

    Oftast är det jag som tar initiativet till att höra av sig, får väldigt korta och tråkiga sms svar tillbaka. Men jag känner att jag inte får någon vänskap i över huvudtaget.

    Jag har funderat på eventuellt ta och prata med mitt ex, säga som det är och få ett ordentligt avslut på allt. Detta innebär då att jag vill sälja radhuset och be henne flytta där ifrån. Självklart så ska hon få 50/50.

    Hur ska jag göra? Jag tar gärna emot tips. :)

     


    Jag tänker så här - jättebra att vara vänner om bägge vill. Men om bara den ena vill så funkar det inte, på samma sätt som vänskap med vilken vän som helst inte funkar om bara en vill.

    Men - om hon inte vill vara vän med dig och behandla dig som en vän så kan hon inte heller förvänta sig att du ska ge henne "vänskapsfördelar" i form av att låta henne bo kvar i huset. Hon bryr sig inte tillräckligt om dig för att värdera din vänskap, sluta bry dig om henne och sälj huset.

    Vänskap går åt bägge håll.
  • Anonym (Tjejkompisen)
    Anonym (Cecilia) skrev 2019-03-19 18:02:51 följande:

    Personligen kan jag inte tänka mig att vara närä vän med ex.Finns inget behov av att ha gammalt skräp i sitt liv.Har man barn ihop så är det bra att vara vänner för barnens skull.Men tyvärr fungerar det inte alltid heller.


    Otrevligt att tänka på en person du en gång i tiden älskat som "gammalt skräp". Varför var du ihop med skräp?
  • Anonym (Tjejkompisen)
    lövet2 skrev 2019-03-19 23:37:19 följande:

    Du känner alltså att det är rätt att tvinga dina barn att flytta från sitt hus? Där förstår jag inte riktigt hur du tänker. Har de inte redan tvingats till tillräckligt många förändringar?


    Barnen bor vv hos honom. Hade han haft bättre ekonomi hade de kunnat bo ännu bättre. Att mamma och pappa separerar så de inte kan träffa ena föräldern på den andras veckor är så pass stor skillnad i deras liv att bostadsbyte vv inte kommer påverka nämnvärt i jämförelse. Småbarn har tryggheten hos föräldrarna, inte i huset.
  • Anonym (Tjejkompisen)

    Du kan ju ge henne alternativen att sälja huset eller att du bor där och hon flyttar ut. För barnen spelar det ju ingen roll vem av er som bor där.

  • Anonym (Tjejkompisen)
    Anonym (Felicia) skrev 2019-03-25 00:52:23 följande:

    Det är den enda anledningen jag kan se att ha kontakt med ett ex 


    Det kan ju vara så att man trivs ihop som vänner också och har mkt gemensamt. Ofta (inte alltid) har man ju mer gemensamt med någon man varit ihop med än bara det sexuella/känslomässiga. Och om bägge har slut kärlekskänslor men gillar att spela tv-spel ihop eller något annat så funkar det väl. Är ju lite mer risky om någon har känslor kvar, då tycker jag den måste känna efter om den orkar vara vänner eller inte.
  • Anonym (Tjejkompisen)
    Anonym (Felicia) skrev 2019-03-26 01:44:34 följande:

    Tror inte det funkar. Kommer leda till att man ligger. 


    Har man slut känslor och attraktion vill man väl inte ligga med sitt ex? Som sagt förstår varför det vore dåligt om bägge känner åtminstone attraktion. Men så länge minst en inte gör det så kommer man ju inte ligga.
  • Anonym (Tjejkompisen)
    Anonym (Felicia) skrev 2019-03-26 09:18:15 följande:

    Men känslorna kan vara slut fast attraktionen finns kvar. Jag är kär och ihop med min kille till exempel, men ibland ligger jag med två av mina ex som jag fortfarande attraheras av (men inte vill ha relation med)


    Ja men det är ju specialfall. Om minst en av personerna inte längre är attraherad så kommer det ju inte bli sex. Då borde det vara lugnt att vara vänner.
Svar på tråden Ska man vara vän med sitt ex?