• Fjäril kär

    Skaka kläderna innan tvätt, ensam om att göra det?

    Det enda plagg jag gör så med pga SMUTS är mina arbetskläder, jobbar i stall och har både spån, hö, päls och torv på kläderna. Då skakas dom av innan jag tvättar.

    I övrigt kan jag vid behov skaka ut jeans, en blus eller annat plagg men då för att de har knölat ihop sig och blir onödigt skrynkliga om jag inte gör så.

    Känns som om onödigt dubbeljobb att skaka bort damm/smuts från skitiga kläder som ändå ska tvättas? Har du så stora och grova dammråttor kanske det är dammet som är problemet och inte tvätten...

  • Fjäril kär
    Anonym (Ell) skrev 2019-03-20 15:32:02 följande:

    Jo det är ett extrajobb och att tvätta blir ju en ganska lång process, men tycker det känns fräschare. 


    Fräschare? Men skitiga kläder ÄR skitiga kläder. Tvättmaskinen tar ju hand om allt damm. Det är ju liksom det den är till för.

    Ibland kan nån extremt dammig strumpa komma fram bakom sängen när jag dammsuger och den läggs i tvättmaskinen och är vit, fin och ren när den kommer ut igen. (Vita sportsockor)
  • Fjäril kär
    Anonym (Ell) skrev 2019-03-20 15:55:22 följande:

    Ja det är smutstvätt, men vill inte få in ev damm i tvättmaskinen.

    Nädu, visserligen sköljer jag av disken ordentligt innan jag sätter in den i diskmaskinen. Så jag halvdiskar den väl då haha.


    Men tvättmaskinen är ju till för damm och smuts. Jag som jobbar med hästar har mycket hästhår på mina privata kläder och det försvinner i maskinen utan problem.

    Damm tas bäst bort med fukt. Det är därför det är bäst att dammtorka med fuktig trasa och skölja ur den sen. Annars virvlar det bara runt och lägger sig på andra ställen. Likaså med tvätt. Dammet du skakar av yr ju bara iväg och hamnar på dina rena handdukar istället. Sluta skaka och tvätta bort det istället.
Svar på tråden Skaka kläderna innan tvätt, ensam om att göra det?