Inlägg från: Anonym (Stor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stor)

    Min 1 åring vägrar äta, snälla hjälp

    Försök att inte göra så stor grej av det. Vår yngsta var likadan i den åldern tex i samband med sjukdom. Jag ammade massa o både jag o barnet gick ner i vikt. Men det gick såklart över. Kan tipsa om att testa ge smootie med tex havredryck, banan och bär.

    Denna välling är också toppen att komplettera med.

    Bovetevälling, 2 flaskor

    2 dl kallt vatten

    1 nypa kanel

    2 msk bovetemjöl

    2 dl havremjölk

    en klick kokos- eller rapsolja

  • Anonym (Stor)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-23 21:02:41 följande:

    Skönt att höra att det finns fler som har barn som min son där det verkar ha löst sig. Ska prova tipset på smoothie. Just nu känns det som vi jagar kalorier.

    Hur är det med järnet då? Han äter ju ingen industritillverkaf gröt och knappt välling heller, brukar ge lite blodpudding varje dag och det tar han några bitar av. Har provat paltbröd, att smula ner i efterrätter och så men han märker det direkt. Någon som blivit ordinerad järntillskott typ Niferex eller ger man bara det till för tidigt födda?


    Industri/köpegröt innehåller ju massa mjölk som hämmar upptaget av järn så även om de tillsätter i gröten/välling så blir det inte så mycket som tas upp. Du kan ju mixa aprikos i vällingen om du gör egen. Vi gav heller aldrig köpt gröt el välling. Som sagt det handlar om en period och även om bvc kommer med råd så lita på dig själv. Skulle inte slutat amma .
  • Anonym (Stor)
    Anonym (Plyschkanin) skrev 2019-03-23 22:31:08 följande:

    Har han ammat mer eller mindre på nätterna de här senaste två månaderna?

    Ammar har mer så skulle jag rekommendera att du slutar amma. Så gamla barn ska inte behöva äta på natten, som det ser ut nu har han ju i princip vänt på dygnets matrytm och äter sig mätt på natten istället för på dagen. Så han är nog helt enkelt inte tillräckligt hungrig dagtid...


    Fast amning ger närhet. Våra äldsta slutade självmant äta på natten vid 15 resp 16 mån ålder. Tror inte man ska vara så hård gällande detta. Vissa barn behöver mat på natten. Det är lång tid utan mat
Svar på tråden Min 1 åring vägrar äta, snälla hjälp