Inlägg från: Anonym (Bakåtvänd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bakåtvänd)

    När vända bilbarnstolen?

    asdfgh skrev 2019-03-24 00:22:27 följande:

    Köp en större stol så kan han sitta bakåtvänd ett bra tag till. Det är inte ens lagligt att sätta honom i en bältesstol just nu och rekommendationen är att vänta till MINST 110 cm och 18 kg. Min yngsta är snart 5,5 och sitter bakåtvänd i Britax Max-Way och gamla Axkid Minikid. Minikid har vi inte ens huvudstödet på max än och ungen är någonstans mellan 116 och 120 cm. Tyvärr är nya minikid lite mindre men Max-way funkar fortfarande utan problem.

    Vi räknar med att vända framåt hösten. Åtminstone Mormor kommer få använda bältesstol när hon hämtar på skolan men själva kör vi antagligen på bakåtvänt så länge det fungerar.


    Det är inte olagligt att sätta honom i en bältesstol, finns ingen lag som säger något om det. 

    Det TS frågar om är ju om råd. 

    TS: jag hade behållt barnet bakåtvänt nåt år till, Det funkar inte att flytta stolen till ex framsätet och göra mer plats? Alternativt hitta en begagnad av någon vän kanske som ni kan köpa istället för en helt ny. 

    Du skriver inte hur liten lillebror är, nu var inte våra jättestora, men vi hade dem i babyskydd länge vet jag, tror typ 10 månader eller strax över om jag inte minns helt fel. 
Svar på tråden När vända bilbarnstolen?