• Anonym (Lo)

    När vända bilbarnstolen?

    Detta handlar väl egentligeb om att ni inte vill lägga pengar på en till bakåtvänd stol? Men skyller på storleken. Mitt barn är 111 cm och 18 kg, vi har en halvkombi. Barnet är 4,5 år och har också en izi plus, kommer att kunna sitta ett bra tag till. Ta av barnet skorna i bilen så sitter han mer bekvämt.

    Vänd inte barnet av snålhet, trafiksäkerhet om nåt måste väl vara värt att lägga lite extra pengar på?

  • Anonym (Lo)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-24 07:16:36 följande:

    [quote=79523703][quote-nick]Anonym (Lo) skrev 2019-03-24 07:11:05 följande:[/quote-nick]Detta handlar väl egentligeb om att ni inte vill lägga pengar på en till bakåtvänd stol? Men skyller på storleken. Mitt barn är 111 cm och 18 kg, vi har en halvkombi. Barnet är 4,5 år och har också en izi plus, kommer att kunna sitta ett bra tag till. Ta av barnet skorna i bilen så sitter han mer bekvämt.

    Vänd inte barnet av snålhet, trafiksäkerhet om nåt måste väl vara värt att lägga lite extra pengar på?[/

    Allt annat än snål, tack!

    självklart handlar det om att om jag ändå ska byta om 6-8 mån så ja då känns det kanske onödigt att köpa en ny. Men läser du ovanstående inlägg så ser du att vi faktiskt har TVÅ. Max way köptes för några månader sedan men vill sälja den då den inte funkat för nån av barnen. Och därför funderar jag nu på att bara köpa en framåtvänd. Medan besafe funkar för lillen och för stora ett tag till. Men jag köper absolut inte en till besafe, dels för att en till inte funkar i bilen, då de tar stor plats. Och dels för kostnaden absolut. Och Max way verkar inte alls bra för våra barn, när inte ens butikerna själva kan lösa monteringen så att iaf minstingen sitter bra i den.


    Då är det snålhet, du skriver ju själv att det är onödigt för 6-8 månader. Hellre spara pengar än säkerställa att båda barnen sitter säkert i bilen. Det är för tidigt att vända även vid 4,5 år.
  • Anonym (Lo)
    fjanten skrev 2019-03-24 07:38:03 följande:

    Rekommendationen är ca 4 år.


    Nej, rekommendationen är att ha bakåtvänt till tidigast 4 år och 18 kg, men ju längre desto bättre. Det hade varit säkrare även för vuxna att sitta baklänges. Så det finns ingen anledning att vända fram ens en 4-åring om den inte vuxit ur stolen på höjden (alltså inte benen) eller på vikten.
  • Anonym (Lo)
    fjanten skrev 2019-03-24 07:44:08 följande:

    Nej, till ca 4 år. Det vill säga: Det finns barn på 3 år och 10 månader som vuxit ur, och det finns barn som växer ur först vid 6 år. Därför är det direkt felaktigt av dig att säga att 4,5 år ÄR för tidigt.


    Nej, om barnet inte väger över 25 eller mer än en tredjedel av huvudet sticker över kanten på bilbarnstolen så är det för tidigt att vända. Barnet sitter säkrare bakåtvänd än framåtvänd. En rejält storvuxen 4-åring kanske behöver vändas om hen vuxit ur stolen, men denna snart 4-åring verkar knappast ha det problemet.
Svar på tråden När vända bilbarnstolen?