• LFF

    När vända bilbarnstolen?

    Vi bytte stolar när vi bytte bil. Barnen (tvillingar) var då ca 3 år och 8 månader. Bilresorna blev mycket trevligare med gladare ungar. 

  • LFF
    Anonym (K) skrev 2019-03-25 21:10:46 följande:

    Intressant vilka argument en del föräldrar använder för att tumma på säkerheten gällande det dyraste de har. Slår vad om att de betalar dyra försäkringar för både hus,bil och hund. Men när det gäller barnen väljer de bort det säkraste för att få slippa leriga säten eller att få slippa köpa dyra stolar för endast ett kort tag. Eller som ts, vända ungen för att stolen inte passar i bilen. Byt bil då, det är ju uppenbarligen något fel på bilen eftersom ingen annan har det problemet. Min unge sitter med benen nästan raka i samma stol.

    Otroligt..


    Mina barns säkerhet är självklart en viktig pusselbit. MEN! Det är även deras komfort. Så om det är någon eller några månader kvar tills dess att de är 4 år, man inte åker bil speciellt ofta och inga långresor inplanerade så ser jag inte alls varför man inte ska kunna vända sitt barns bilstol. 

    Men visst, behåll ditt barn i en bakåtvänd stol tills dess att den tar körkort om du vill. Det är ju så barnet sitter säkrast.
Svar på tråden När vända bilbarnstolen?