Inlägg från: LB2016 |Visa alla inlägg
  • LB2016

    BF december 2019

    Hej alla! Hoppar in jag med. Plussade i veckan på BIM och är nu i v. 4+1. Kan fortfarande inte förstå det då vi försökt bli gravida i 4 år! Fick dock hjälp på traven trots inga fel på oss både. Trodde aldrig denna dagen skulle komma, var så rädd att inget skulle hjälpa och att de inte skulle veta vad de ska göra pga inga ?fel?.

    Ska på ultraljud om ca 3 veckor och längtar som bara den.. Så att man även kan berätta för nära och kära och dela sin lycka.

    Ska bli kul att följas åt.

  • LB2016
    Frekvens skrev 2019-04-23 21:57:10 följande:

    Lyckan när detta visas på skärmen! Med två missfall i bagaget så är det en lättnad. Ingen av de tidigare gångerna har det visat 3+ så jag hoppas att detta är ett gott tecken <3


    Grattis, håller tummarna för dig. <3 Sitter och oroar mig själv för MF och ma. Första graviditeten, försökt i ca 4 år. Ska först på kontroll om 3 veckor. Men ska ta ett test i helgen för att se ifall veckorna har blivit mer sen sist jag gjorde. Jobbigt att vara orolig så där..
  • LB2016
    Enmsik skrev 2019-04-24 15:16:01 följande:

    Tidigt VUL idag i v. 5+2. Pga operation av utomkvedshavandeskap i januari. Det sitter rätt i livmoder i alla fall! :D dock Såg man inte mer än en hinnsäck, men det var väntat och jag hade blivit förvarnad. Haha. men läkaren kunde eventuellt se lite av gulesäcken, men hon var inte helt hundra då det inte syntes så bra. hinnsäcken var i alla fall även den v 5+2 enligt storleken på den så det bådar gott. Läkarna var lite irriterade på hon som bokat in mig då man oftast inte ser något foster så tidigt. Men jag ville främst se att det sitter rätt så jag slipper oroa mig för operation igen.

    Jag fick en ny tid om 3 veckor för att se den lilla larven om allt går bra:D känns dock fortfarande inte på riktigt.... kanske blir verkligare på nästa VUL. :)


    Skönt för dig! Minns att du sa det i min gamla Letrozol tråd haha.. Längtar bara så efter VUL känns som så långt bort.. Solig

  • LB2016
    Anonym (Lollo) skrev 2019-04-26 09:31:12 följande:

    Hej och grattis till alla som har plussat! Jag är i v 6 och har bf 25/12. När jag läser här på fl så verkar många ha de vanliga symtomen som kommer efter elr runt bim. Jag blir jätteorolig över att jag inte alls har några av de symtomen (trötthet, illamående, yrsel, hunger osv)??? Det jag har känt är lite lätt/medel molvärk dom kommer och går, ibland ilar elr sticker det till i livmodern/ligamenten. Har fått minskad hunger och sötsuget bara försvann (???) samt är morgonpigg som tusan. Inget illamående eller trötthet alls.Nada. Kan symtomen komma senare elr är detta illavarslande tecken??? Har fått vul om ca 10 dgr men det är ju en hel evighet tills dess! Är det någon här dom har samma (elr snarare frånvaro av) symtom som jag?


    Tack och desamma! Är med i V.6 bf 24/12.

    Jag hade riktig molvärk/växtvärk när jag plussa till några dagar efter sen försvann det, var även förstoppad som tur försvann det med. Är morgonpigg och Nu har jag ömma/svullna bröst, är törstig vatten är livet just nu, kan känna mig lite mer/snabbare hungrig än förr, och pyttelite illamående ibland men sällan.

    Du har ju ändå lite symtom, många får knappt några symtom vid graviditet och känner sig knappt gravida och några får längre in på graviditeten. Det är läskigare ifall man har massa som sedan plötsligt försvinner. Oroa dig inte. <3
  • LB2016
    dreamdancer skrev 2019-04-26 20:53:41 följande:

    Nästan lite humoristisk hur känslig man blir för allt...

    Imorse råkade jag ta en lite för tjock ostskiva på mackan och höll på att spy pga det. Känner också lukter jättestarkt överallt, min kollega hade en gammal banan inne på sitt kontor och jag höll på att spy av lukten av den. Hungrig hela tiden men ändå inte, bara sugen på friska "fräscha" grejer. Mycket juice och frukt. Blev så sjukt sugen på apelsiner idag att jag knappt kunde hålla mig från att slita upp påsen innan jag kom hem från affären haha.


    Hahaha är precis likadan är jättesugen på sallader, safter, jucie osv. Äter en frukt varje morgon innan frukost eller på väg till jobb. Dock har jag börjat bli sugen på sånt jag inte ätit på flera år nu med..  Tungan ute
  • LB2016

    Idag har jag börjat få lite ont i nedre delen av magen ner mot underlivet när jag står upp/är aktiv blir det för mycket går det även mot ryggen. Känns som lite ilande mensvärk. Går över efter en liten stund när jag sitter och tar det lugnt.. Någon som upplever samma eller haft likadant innan? Är i v.6 och första graviditeten är så orolig för utomhavandeskap..

  • LB2016
    Enmsik skrev 2019-04-29 17:35:38 följande:

    Så har jag nu. :) Gick in i v. 7 idag. Var på ultraljud förra veckan och det visade sig att graviditeten satt på rätt plats hos mig i alla fall. Vid mitt utomkveds hade jag starkare mensvärk och svimningskänslor. Nu ilar det mer som du beskriver. Känns lite som när man hade växtvärk i benen som barn fast i livmoderområdet så jag ser det positivt. :) Är det utomkveds så märker du det då man vanligtvis känner av staaark smärta. Jag kunde inte gå upprätt när jag fick så ont. Hoppas allt är bra hos dig. Men kom ihåg att om du får ondare så ring 1177 så brukar de kontakta kvinnoklinikerna/gyn för bestämma om man ska åka in eller inte. :)


    Okej, skönt att höra. Det gick över när jag var på väg till jobb men kändes ändå ?konstigt? i magen/underlivet men hade inte ont längre. Hade växtvärk i början men då var det riktigt molandevärk så detta var helt annat nu, gick över sen till illamående. Men som du beskriver som växtvärk i benen typ haha. Blev så orolig. Tänker dock att det hade nog hållt i sig mycket längre ifall det hade varit något och inte slutat efter några timmar? Tack då vet jag, skönt att det slutade.
  • LB2016
    Enmsik skrev 2019-04-29 21:40:56 följande:
    Ja jag tror inte man behöver vara orolig. Jag är inte det för den känslan i alla fall. Mitt går lite från och till så tror det bara beror på att det växer :)
    Okej, skönt att kunna ventilera med andra, känns mindre oroligt. Har inte berättat för familj och vänner ännu utan väntar tills första ul om någon vecka om allt går som det ska. Tur att FL finns haha. 
  • LB2016

    Igår var man på första VUL, är i v. 8. Fick se lila ärtan och hjärtat tickade så fint. Nu känner man att det är verkligt. Nu har illamåendet börjat komma på morgonen, inte lika kul haha. Hjälper att äta för stunden bara..

  • LB2016
    Micka! skrev 2019-05-14 11:45:20 följande:

    Vad härligt , jag vill också ha ett vul, är också i v. 8, hur stor var ärtan? Har två ma i bagaget så är väldigt orolig, att något är fel. Men det som skiljer från då är att jag har symtom nu, det hade jag inte då..... Men blir orolig så fort illamåendet är lite bättre ett tag...... Så jobbigt!!!


    Åh, kan inte riktigt sånt då de räknar med Crl något sånt men veckorna stämde precis som vi trodde. Jag blev gravid med hjälp utav ägglossningsstimulering därav fick vi komma till kliniken och ?bekräfta?. Förstår oron varit orolig sen start, natten innan kunde jag knappt sova pga oron och var så illamående. Nu har det släppt en del sen man fick se hjärtat ticka. Rekommenderar att gå till en privat klinik de har oftast många tider när man själv vill komma in, kostar lika som ett vanligt vc besök. Så värt då oron går bort en del. <3
  • LB2016
    Enmsik skrev 2019-05-15 16:02:34 följande:

    Vill bara förtydliga att alla privatkliniker inte kostar samma som ett besök hos landstinget. Många har däremot kopplat med landstinget så då är det ofta samma pris men jag till exempel går privat men den kliniken står helt ensam så vi betalar 900kr per besök, då de inte alls är sammankopplade med landstinget. :)


    Jo sant. Man får helt enkelt kolla deras hemsida, priser och recensioner. Tror nog alla kollar det oavsett vad man säger. Jag hade aldrig gått till någon utan att kolla igenom klinikens hemsida och framförallt recensioner. Rätt många privata kliniker är kopplade med landstinget i de flesta större städerna.
  • LB2016

    Fick reda på idag att jag har en lågt sittande moderkaka efter en ''mindre'' blödning igår. Känns så läskigt, någon som haft samma? Fick inga restriktioner och ser att på nätet är det delade meningar om ifall man ska ta det lugnt eller ej.. 


    Är i v. 15

  • LB2016
    Josefinehej skrev 2019-06-23 20:54:25 följande:

    Hur svarar man direkt till någon?

    Till LB2016:

    Jag har också det som du har tror jag. De sa till mig på gynakuten att: Moderkakan sitter lågt och delvis iför modermunnen. (Där bebisen ska ut)

    Detta märkes då jag fick en medelstor/stor blödning helt plötsligt och jag åkte då in pga. Orolig. Då såg de detta på VUL. De ska kolla om Moderkakan har flyttat upp sig på RUL (18/7) och sedan har man fram till typ vecka 30 på sig att den ska hinna flytta sig, annars blir det KS. Så be BM kolla på rul!


    Okej, sa de att du ska bara leva som vanligt? Ska på RUL 30/7 så ska ta upp det. Får rätt så ömmande livmoder vid fysiskt aktivitet har du det med? Känns precis som om något ?hänger? ner efter att man varit lite stående och aktiv, lugnar sig dock fort när jag sätter mig ner och vilar men känslan är läskig ändå..
  • LB2016

    Jag har RUL 30/7 är då i v. 20. Ska dock kika på om de har en vecka tidigare pga jobb.

  • LB2016
    Josefinehej skrev 2019-06-25 08:43:01 följande:

    Ja jag ska leva som vanligt men jag känner å andra sidan ingenting av detta heller som du verkar göra! Jag Har en bekant som har samma sak och hon ska också leva som vanligt.

    Om du känner att det känns obehagligt så kolla upp de tycker jag. Be att få en extra koll?


    Pratat med bm idag, hon tyckte inte jag behövde kolla upp igen. Sa att det är förmodligen graviditeten som växer osv därav ömheten och att jag troligen har för svaga muskler så måste träna de annars blir det tyngre enligt henne.
Svar på tråden BF december 2019