Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    BF december 2019

    Jag har blivit så nojig. Har feber och har läst om att det är extr skadligt för fostrets utveckling i första trimestern. Bm sa att alvedon va okej när jag pratade med henne för några veckor sedan men samtidigt läser jag om att det kan ge nedsatt språkinlärning.

    Tog iaf två alvedon igår kväll för att få ner febern för missformade käkar och hjärtproblem lät värre än ett klent ordförråd.

    Jag va supertrött hela dagen igår men tog mig till gymmet en stund och sen blev det en promenad lite senare. Efter det sov jag resten av dagen. Tänkte att jag bara är gravidtrött, plus att jag typ inte åt något på lördagen för jag mådde så fruktansvärt illa hel dagen. Av nån anledning tog jag tempen och den va på 38,5 och gick uppåt, då förstod jag att jag inte bara va gravidtrött längre.

    Nu är den nästan borta men som sagt jag är lite nojig. Ska ringa Mvc när dom öppnar tror jag. Nån som har erfarenhet av liknande?

  • Värphönan
    Fian89 skrev 2019-04-15 10:34:31 följande:

    Hur gör ni andra när det kommer till att färga håret nu när ni är gravida? Jag läste att man i Danmark avråder från att färga håret under graviditeten. Jag ringde barnmorskan som inte trodde det var någon fara att färga.. Jag tror jag kommer vänta till i vårt fall efter v. 12, kanske hela graviditeten.


    Jag har läst att det innehåller hormonstörande ämnen så jag är lite kluven jag med. Det har kommit till den tiden på året jag brukar slinga och tona håret. Funderar på att ta det som ett tillfälle att spara ut min naturliga färg. 
  • Värphönan
    cleoeme skrev 2019-04-15 12:08:40 följande:
    Ni vet väl att det finns kemikalier i schampo, balsam, deodoranter och parfymer också va? Smink med!! Dessa stör också hormonerna. Avstår ni från det med? :)
    Använder schampo, tandkräm och deo. Balsam, parfymer och smink kan jag klara mig utan i några månader Glad
  • Värphönan
    cleoeme skrev 2019-04-15 12:08:40 följande:
    Ni vet väl att det finns kemikalier i schampo, balsam, deodoranter och parfymer också va? Smink med!! Dessa stör också hormonerna. Avstår ni från det med? :)
    Använder schampo, tandkräm och deo. Balsam, parfymer och smink kan jag klara mig utan i några månader Glad
  • Värphönan
    Enmsik skrev 2019-04-15 15:32:18 följande:
    slinga är ju bättre än färga och tona hela håret. vid slingor (med hätta) kommer ju inte blekmedlet så nära huden till skillnad från färg som man använder i hela håret och hårbotten. Det är vad jag har hört men vågar inte lova något. men tycker även att det låter logiskt. Min mamma och moster har slingat under graviditet och det har inte varit några problem. :)
    Jag kan inte använda hätta, jag har förmycket hår. Eller kan kan jag men det är plågsamt och tar väldigt lång tid tyvärr. Men tack för peppen Glad Jag får se om det blir något mer än klippning nästa gång jag går. 
  • Värphönan
    solange1992 skrev 2019-04-17 20:48:57 följande:

    Rosa flytning nu ikväll så ledsen 6+0... så nu väntar jag bara på resten.. visste att det var för bra för att vara sant... lycka till alla ni andra och njut av era graviditeter.. önskar er all lycka <3


    Hur har det gått? Håller tummarna att det bara va just en flytning och inget annat.
  • Värphönan
    Anonym (D92) skrev 2019-04-20 16:00:43 följande:

    Massa värk tänker jag är bra, visar ju att livmodern växer så jag gillade när jag kände de förrut fastän de inte är vidare skönt. Nu när de är helt borta blir man orolig, men ska försöka inte tänka på det heller. Hoppas det inte är några konstigheter för någon av oss :)

    Hur har ni gjort som gjort tidigt UL? Jag har inskrivning på fredag men kan man få göra de samtidigt eller måste man be om se på förhand?


    Det är långt ifrån alla Mvc som har utrustning för att göra vul eller ul på plats. Vi gör vul på ett annat ställe. När det är daga för ultraljuden via Mvc får vi en remiss till östra sjukhuset i Gbg där dom görs. Ska bli spännande att få se det lilla blåbäret :)
  • Värphönan
    Anonym (Jossan) skrev 2019-04-24 14:38:20 följande:

    Är det någon mer som är galet trött? Jag är så trött att jag inte vet vad jag heter, orkar ingenting. Känns som att jag inte sovit på veckor. Jättehärligt när man är föräldraledig med flera små barn också och mår såhär! Får svindåligt samvete verkligen. Kunde jag så skulle jag ärligt talat sova bort hela första trimestern för att slippa orkeslöshet/trötthet/illamående.


    Japp stundtals så sover jag mer än jag är vaken. När jag jobbar får jag kämpa för att inte gäspa hela tiden, lite flax att jag är ute och jobbar mycket men undviker att köra vissa maskiner emellanåt pga tröttheten. Försöker att inte sova förrän jag ska lägga mig vid 21 men sover så dåligt på nätterna så behöver någon powernap ändå. Det är första barnet för oss så jag har förmånen att kunna sova så mycket jag vill när jag är ledig men förstår att det måste vara extra tufft när man har andra som måste tas hand om oavsett hur trött man är. 
  • Värphönan
    honny skrev 2019-05-03 11:17:00 följande:

    Hej, hoppar in i tråden. Jag är 22 år och aldrig varit gravid tidigare. Jag har en stökig historia bakom mig men har nu börjat ordna livet. Haft mensvärk i flera veckor utan att få mens, och de senaste dagarna har brösten blivit helt enorma! så jag tog ett gravtest som visade positivt. Blev helt chockad, bara varit tillsammans med killen i några månader. Tog ett digitalt idag som visade 2-3 veckor. Med räknare så står det att BF borde vara 31 december! 

    Jag känner mig otroligt förvirrad. Alltid tänkt att jag inte ska ha barn än på ett tag och trott at jag har svårt att/inte kan bli gravid. Tänkt att jag fixar en abort lätt. Men när jag plussade så fylldes jag av helt andra känslor. Det känns som det är meningen och rätt på ett sätt. Samtidigt så rent praktiskt så är det inte bästa läget, så jag är otroligt ambivalent. Men jag känner känslomässigt att jag så starkt vill ha detta barnet och är redo. Killen är jättefin och stöttar och engagerar sig även om vi båda är lite i chock.

    Hoppas det är okej att jag hänger här med er 


    Välkommen! :)

    Det låter som du fått ett omtumlande besked då. Jag tror det är väldigt sällan ett optimalt tillfälle någonsin uppstår. Själv är jag snart 34 och vet inte om jag känner mig redo än trots att vi försökte i 9 månader. Blev överlycklig och skräckslagen över strecken på stickan.

    Har vänner som blivit gravida kort efter de träffats, nu har dom två fina barn och varit tillsammans i jag vet inte hur många år.

    Det kommer säkert gå bra för er! :)

    Lycka till och stort Grattis!
  • Värphönan

    Är i Barcelona på semester som bokades innan vi fick besked om graviditeten. Jag har hållt extrea utkik på menyerna efter saker som ska gå att äta osv vilket har varit lite krångligt ibland, speciellt som engelskan generellt är väldigt dålig här.

    Igår va vi hungriga och tyvärr i ett turistigt område (engelskan va dock bra) med urusel service. Vi beställde grillspett med nöt och annat med fläsk. Vi ville ha köttet well Done. Nötspetten va well done men fläskspettet va rent utav rått på sina håll. Jag hann äta en del av det innan jag märkte det och blev såklart sjukt orolig. Försöker att inte tänka på det för gjort är gjort men är så himla sur på stället. Skyllde på att servitören va ny och att vi borde sagt till att jag va gravid. Som att man serverar rått fläsk till ogravida då utan att det skulle va nått konstigt!? Blev så himla arg! Va bara tvungen att skriva av mig....

Svar på tråden BF december 2019