Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    BF december 2019

    Anonym (Em) skrev 2019-05-17 22:43:34 följande:

    Haha du misstar dig eller så måste du vara längre gången om du känner bebisen röra sig. Hen är som sagt max 6 cm i den veckan :p


    Så onödigt hånfullt uttryckt :(
  • Värphönan
    GL95 skrev 2019-05-28 17:15:24 följande:

    Hejsan alla!

    Har också Bf i december, är i vecka 13 (12+3) ska på mitt andra ultraljud imorgon så det blir spännande att få se vad som finns där ????

    Mvh


    Hej! Va kul Glad då är vi lika långt gågna (om jag vågar gå efter senaste mensen) men jag tror jag kommer bli framflyttad några dagar segt nog. 


    Hur gick ultaljudet? Vi ska göra vårt på måndag, kub. Känns som en evighet tills dess, vill bara veta att den lille lever och att risken för 13 och 18 är låg så man kan andas ut lite Glad

  • Värphönan
    Anonym (bell) skrev 2019-05-29 16:17:33 följande:

    hur tänker ni gällande att ta reda på kön?

    har rul i början på Juli och vi vill då (om ungen visar sig) ta reda på kön :)


    Vi vill inte veta så har blivit tillsagd att säga till bm direkt om det så de inte råkar försäja sig Glad. Det enda jag vill veta nu är att den mår bra, sen vill jag vänta med att veta kön tills vi får säga hej på riktigt. 
  • Värphönan
    GL95 skrev 2019-05-31 00:16:44 följande:

    Vad roligt! Det gick jätte bra fick se en frisk liten bebis som rörde på sig oerhört mycket där inne! Blev så chockad, armar och ben var verkligen fullfart!! Var så skönt att se att allt såg bra ut, så kan man våga slappna av lite mer. Är mest orolig att bebisen kommer vara lika galen när den kommer ut haha.. :) Vad spännande hoppas allt ser bra ut, kommer säkert gå jättebra! :)


    Å va härligt! Hihi ja vem vet vem det är som säger hej i december. Den kanske får ut allt nu och är världens mest harmoniska bebis då :)

    Ja det kommer nog gå bra, men lite nervös är man ju. Ska bli skönt om allt ser bra ut så vi kan gå ut med det offentligt sen och inte behöva gömma mudden på brallorna när jag byter om på jobbet hehe.
  • Värphönan
    Ingles skrev 2019-05-31 17:13:23 följande:

    Ja det är klart att det är stor skillnad på vecka 12 och 20, men det är ju jättebra man för göra det så tidigt här. Vi kollade bl.a alla kroppsdelar, hjärnan, ryggrad osv. Här nere gör man nästa i vecka 20 - 22. 

    Här räknar man inte som i Sverige med veckorna. Utan är man t.ex 12 + 2, då är man inte i vecka 13 som i Sverige. Utan då är man i vecka 12 ända tills man kommit fram till den "riktiga" vecka 13. Så enligt svensk beräkning gjorde jag mitt "spanska" rul vecka 13 och nästa har vi inbokat (svensk) vecka 22.


    Inom vården räknar man likadant som i Spanien. Graviditeten är inte i vecka 13 förrän kvinnan är i 13+0 men i folkmun säger man då v 14. Så det kan bli ganska förvirrande ibland tycker jag hehe.
  • Värphönan
    Anonym (längtan) skrev 2019-06-05 22:27:11 följande:

    Åh så fint! Skönt att det gick bra. Ska själv ha KUB nästa vecka och är SÅ orolig för att de ska ha stannat av på vägen trots man sett ett hjärta slå tidigare. 

    Håller med är rätt tyst haha. Finns en grupp på FB mammor bf 2019, tror det är den enda som är aktiv. Tycker dock inte att den är mer intressant, inte många inlägg och isåfall mest från de som redan har barn.  


    Många i denna tråden är aktiva i Gravid med bf december 2019 :) den har startats av medlemmar här.
  • Värphönan
    Honsomlängtar skrev 2019-06-05 15:16:10 följande:

    Gick ur gruppen förut pga massa tid fram och tillbaka till gynakuten. Men igår så va vi äntligen på kub och där inne låg de en liten krabat som inte kunde va still. Fick den absoluta lägsta risken också på allting så de va skönt. Nu vågar man andas ut.

    Finns de nån Facebook grupp?

    Tänkte de verkar så tyst här inne hahaha


    Jag och många andra här med med i Gravida med bf december 2019. Den är startad av

    Medlemmar här i gruppen :)
  • Värphönan
    Honsomlängtar skrev 2019-06-05 15:16:10 följande:

    Gick ur gruppen förut pga massa tid fram och tillbaka till gynakuten. Men igår så va vi äntligen på kub och där inne låg de en liten krabat som inte kunde va still. Fick den absoluta lägsta risken också på allting så de va skönt. Nu vågar man andas ut.

    Finns de nån Facebook grupp?

    Tänkte de verkar så tyst här inne hahaha


    Jag och många andra här med med i Gravida med bf december 2019. Den är startad av

    Medlemmar här i gruppen :)
  • Värphönan
    Heysoulsister skrev 2019-06-09 07:32:18 följande:
    Kan man slappna av efter kub ? Går runt och tänker varje dag om bebisen lever där inne i magen . Är så orolig . Gjorde kub förra veckan allting såg också bra ut .
    Risken för missfall är ungefär 2procent när du gått in i andra trimestern vilket jag gissar att du gjort nu om du gjort kub. Om allt såg bra ut så lev på det fram till RUL och försök om möjligt att slappna av Glad Jag har varit ganska nervös innan vi fick se det lilla livet men nu känns det bara helt fantastiskt, att den fanns kvar, växt som den skulle och hjärtat såg friskt ut. Nu försöker jag bara att njuta av att vara gravid, även om jag börjar må mer och mer illa allt eftersom graviditeten löper.
  • Värphönan
    Bebisbloggen skrev 2019-06-09 16:10:46 följande:

    Hej alla! Jag har också bf i december! Enligt sista mens den 16e december men var på tidigt ul och blev ?tillbakaslängd? till den 19e december. Imorgon så har vi kub så får vi se om hen lever som den ska och ifall bf stämmer eller inte :) har inga som helst symptom annat än lite ömma bröst men de börjar försvinna nu, och har tre missfall i bagaget, ett 2013, 2014 och ett 2018.


    Ja visst det är segt att bli framflyttad Rynkar på näsan vi blev det när vi var på kub så nu fick vi datum 9 december istället för 6:e. Men vad är några dagar hit och dit i det långa loppet. Hoppas allt ser bra ut imorgon! Hjärta 
  • Värphönan
    osofin skrev 2019-06-11 10:23:56 följande:

    Hur har det gått för dig? :)


    På kubet? :) det gick jättebra. Fick 1:20000 så dom siffrorna kunde inte bli bättre. Sen att jag fått problem med annat är ju en annan femma hehe men det är inget som påverkar vår lilla räka.
  • Värphönan
    osofin skrev 2019-06-11 10:23:56 följande:

    Hur har det gått för dig? :)


    På kubet? :) det gick jättebra. Fick 1:20000 så dom siffrorna kunde inte bli bättre. Sen att jag fått problem med annat är ju en annan femma hehe men det är inget som påverkar vår lilla räka.
  • Värphönan

    Är det någon som har erfarenhet av foglossning och sjukskrivning som varit deltidssjukskriven? Eller blir man alltid sjukskriven på 100% om man blir sjukskriven för foglossning?

    Jag har det rätt tufft på jobbet och känner att det blir värre när jag jobbar men jag vill inte gå hemma hela dagarna. Märker skillnad på värken på fredagen när jag jobbat hela veckan mot söndag när den avtagit efter att inte varit där på ett par dagar. Har träffat en sjukgymnast som remiterat mig till en expert på gravidkrämpor så jag tänker att jag ska försöka härda ut tills jag träffat henne om 2 veckor. Fick ett bäckenbälte att använda under tiden som ger visst stöd iaf.

  • Värphönan
    Ingles skrev 2019-07-02 13:05:23 följande:

    Behöver hjälp Rynkar på näsan
    Hoppas det finns någon här som kan hjälpa mig!! För en vecka sedan böjade jag få utslag på och under brösten som kliade. Visade detta för min barnmorska i Onsdags som sa att om det inte försvann skulle jag boka tid med min läkare. I veckan blev det lite mer och mer för var dag. I Söndags var det mkt mer, både stora röda utslag som ser ut som flammor och mindre som var som prickar (-men nu utvecklar sig till att även de blir större) och de spred sig ner mot magen. Så åkte till akuten i Söndags kväll då jag haft huvudvärk hela dagen och såg att det kom fler o fler små utslag. Där sa doktorn att det är en allergisk reaktion mot något. Men jag har inte ätit något annorlunda, inga nya tvättmedel eller dyl... Fick iaf några sorts allergitabletter utskrivna - som även ska hjälpa mot utslag, som jag ska ta i en vecka. Började ta de i Söndags kväll, två om dagen. Men mina utslag börjar bli värre och fler och de sprider sig nu ner på låren och har fått några i armvecken!!! Läkaren jag träffade sa det var viktigt jag bokade tid med min läkare, men hon har ingen tid förrän på Fredag. Jag är jätterädd för att detta ska hinna sprida sig till armar och ner på benen till dess Förvånad

    NÅGON ANNAN SOM FÅTT LIKADANT NÄR DE VARIT GRAVIDA? ELLER SOM KAN BERÄTTA FÖR MIG VAD DETTA KAN VARA?

    Jag är i vecka 19, och har aldrig tidigare haft hudutslag, eksem eller några andra hudproblem i mitt liv....


    Jag har nog inte så mycket hjälp att komma med mer än att man under graviditeten kan utveckla allergi mot saker man tålt innan =/ Känner du någon stress? Jag fick liknande utslag som du beskriver veckan innan vi gifte oss. Försvann med kortison tack och lov och fick väl mer eller mindre bekräftat att det var stressrelaterat.


    Hoppas du blir hjälpt av vården! 

  • Värphönan
    Lmhs skrev 2019-07-15 21:27:34 följande:

    Fick svar på nipt för snar 14 dagar sen och det visade på inga kromosomavvikelser och att det är en flicka. Jag kände det verkligen, att det är en tjej, nån som har liknande känsla om sitt barns kön?

    Har efter mkt om och men valt att skriva in mig, jag ska göra RUL när jag är i vecka 20, är i vecka 16 nu, så det är en bit kvar.

    Har en fundering kring bf... Hur dom tänker egentligen!? enligt bm när jag gjorde kub så är bf 25/12, baserat på UL. Fick höra när jag ringde mvc att dom ej utgår från kubUL, utan det är kalendern och första mensen sista dag, och enligt kalendern så är mitt bf 19/12.

    Vad är det ens för mening med att mäta fostret exempelvis vid kub, abort, eller RUL om kalendern är viktigare och man kan utgå från den direkt?

    Jag tror ju mer på fostrets mått än kalendern, speciellt då min äl kommer tidigare i cykeln och min menscykel är längre.


    Så härligt att allt visade bra på nipt! 


    Men märkligt att de går mer efter kalendern än måttet på bebisen. När vi hade gjort kub så flyttade de oss till det datum vi fick då enligt storleken, så de verkar göra lite olika hos olika mottagningar då.

  • Värphönan
    mandalii skrev 2019-11-01 12:29:31 följande:

    Hej alla, 

    Jag väntar mitt tredje barn, en liten tjej, med BF 20 december, och tänkte hänga här lite : )

    Kan inte ni berätta lite hur ni kommer att göra med uttag av föräldradagar? Tycker det är så svårt. Hur mycket bör man spara (vet att bara 96 dagar får sparas till barnets fyraårsdag) men hur mycket bör man räkna med att ha kvar sedan? 

    När har ni tänkt att era små ska börja förskola? 


    Minns inte om vi planerade att ta ut 2 eller 3 daga per vecka under första året och sen 5 dagar i veckan från det att den fyller 1 år. Inskolning i september 2021. Då kommer vi ha ganska många dagar kvar att spara till senare, minns inte hur många. 
  • Värphönan
    Anonym (Em) skrev 2019-11-08 14:43:47 följande:
    Förlossningsdrinken fick igång min förlossning :)
    Något recept på förlossningsdrinkmen? Glad
  • Värphönan
    jojjea skrev 2019-11-12 20:34:35 följande:

    Hur tänker ni om influensavaccin? Framförallt ni som är beräknade i början på december. Gravida räknas ju som riskgrupp och rekommenderas att vaccinera sig men vaccinationerna börjar ju först 19 nov så det blir ju inte så långt före bf. Å andra sidan vill man ju inte bli sjuk första tiden med en nyfödd heller.


    Jag tänkte ta den. Är beräknad till 9/12 men allt skydd mot influensan i år är värt att ta känner jag. Jag kommer inte orka ta hand om en liten om jag blir sjuk och bebisen kommer få antikroppar, både ett tag i magen och sen genom mjölken (om amningen fungerar). 
  • Värphönan
    FruBu skrev 2019-11-13 21:27:32 följande:

    När går ni hem från ert arbete? Jag har gått ner i tid och det är så skönt :) beräknad 16/12.


    Gick hem för en månad sen. Varit sjuk en del efter det så har mest varit horisontalläge framför tvn. Har ett tungt arbete så fick gravidpenning beviljad. Innan jobbade jag 50% pga foglossning. Fördelen med att ha varit sjuk och tvingad i sängläge är att foglossningen har blivit bättre Glad
  • Värphönan
    FruBu skrev 2019-11-14 23:21:51 följande:

    Jag går hem på heltid sista november. Känns skönt att ha någon vecka innan bebisen kommer att vila och ta det lugnt.

    Hur tänker ni kring studien som fick avbrytas pga att barn dog då de låg kvar i magen för länge. Sex barn dog då mamman skulle vänta till vecka 42 för att bli igång satt. Jag vill helst ha lite innan bf om jag får välja men inte en dag längre än 40+6. Efter studien har många sjukhus ändrat från just vecka 42 till 41 för igångsättning.


    I VG-regionen ska det ändras från årsskiftet men jag tror det är många landsting som inte har planer på att ändra alls inom det närmsta Rynkar på näsan 


     

Svar på tråden BF december 2019