Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    JÄTTESÖLIG person i kassan

    Anonym (JO) skrev 2019-03-29 00:19:35 följande:
    Men folk måste ju ha ett jobb.
    Om du har rätt om honom så kan han ju bara ta mycket enkla jobb, som exempelvis affär.
    Fast han kan ju jobba med att packa upp varor! På mitt lokala ICA jobbar flera unga killar som inte kan svenska med den uppgiften. Ingen idé att fråga var ngt finns men det blir fint och ordning i hyllorna. DET är ett enkelt jobb.
  • Anonym (mor)

    Innan "DU-reformen" sa var det mkt "herrn och frun och disponent Karlberg"! Tillbaka dit vill väl ingen? och de unga snorhyvlar som börjat säga "ni" till folk i butikerna är bara dumma i huvudet och tror nog de kommer med ngt helt nytt och fräscht medan det dammar och doftar 40-tal.

  • Anonym (mor)
    Anonym (??) skrev 2019-03-29 12:03:22 följande:

    Jag tror nog han kände sig kränkt över att få frågan om han är pensionär. Det tar hårt på åldersnojan att få en sådan oförskämd fråga.

    Det är bara så att det är omöjligt ibland att bedöma ålder. Jag fick inte köpa folköl en gång när jag glömt mitt legitimation (trots att jag var 30 och hade mina barn med mig). Det kändes pinsamt och surt för mig då. Men jag förstår att det är omöjligt att bedöma folks åldrar. När man är yngre kanske de flesta över 40 år ser gamla ut. 

    Jag har själv oerhört svårt att bedöma någons ålder. En del kan se så mycket yngre ut (vältränade, botox m.m) medan andra i samma ålder kan se slitna ut. 
    Att endast med ögat avgöra om en person är 57 eller 60+ (kan ju ev.. vara förtidspensionerad) är omöjligt.


    Faktum är att när jag åkte med bussen idag så var det en kvinna som ville ladda sitt kort. Jag satt nära och hörde chauffören fråga om det var "seniorkort"! och hon FRÄSTE att det var ett vanligt. Ålder är känsligt för en del kvinnor så KANSKE skulle inte chauffören fråga så utan lita på att man säger till om man har "seniorkort". Man betalar ju bara 100:-/månad för ett sådant så självklart säger man till självmant.
  • Anonym (mor)

    När jag läste rubriken så tänkte jag DIREKT på alla kärringar (kunder) som tar extremt god tid på sig i matbutikens kassa. "Jättesölig" är bara förnamnet. Lägger ut varor på bandet ett i taget och söker länge efter koden så den hamnar rätt. Kassören får sitta och vääänta på varorna......! Men söliga kassörer är väldigt ovanligt och inget jag någonsin stött på faktiskt. Snabba som blixten är de i min stad och hinner vara trevliga också. Bor i Norrland!

  • Anonym (mor)
    Anonym (Magnus) skrev 2019-03-30 13:28:30 följande:
    Läs om inlägget du citerade, och tänk till. Jag gör inga anspråk på att ha läst på om svenska folkets attityd till kungahuset.
    Ursäkta att jag lägger mig i men brukar kungen eller ngn ur kungahuset handla på samma affär som TS?
  • Anonym (mor)

    Skulle jag vid ETT ENDA tillfälle uppleva att en person i kassan i den butik jag handlar i är "jättesölig" och allmänt konstig så skulle jag tala med chefen DIREKT. När man är kund så har man övertag. INGEN butiksägare vill ha en idiot i kassan som skapar dålig stämning. Hen åker bort fortare än man hinner säga "facket".

  • Anonym (mor)
    Anonym (F.d. kassörska) skrev 2019-03-30 14:18:33 följande:
    Ok kan inte låta bli att kommentera här. 1. Medlemmar ur kungafamiljen brukade komma och handla hos oss i ICA butiken jag jobbade på för många år sedan (dock inte själva kungen). Många av oss brukade tilltala dem med "ni" och FYI vi blev inte dödade eller fick några sura miner. När kungafamiljen inte är ute på officiella uppdrag så bryr de sig knappast om hur man tilltalar dem. Vi bor inte i Nordkorea som tur är. Om de är vanligt funtade människor så förstår de att med "ni" så är syftet att vara artig eftersom "du" faktiskt kan ta emot att säga till vissa auktoritära personer och personer man har respekt för ibland. Och då kommer jag till punkt nr 2. Orsaken till varför "ni" har börjat användas bland yngre idag tror jag faktiskt INTE har något med att man tror att man brukade säga så i Sverige förr. Jag tror i högsta grad att det beror på att man har blivit påverkad av andra språk. I de flesta andra språk, iallafall i Europa, skiljer man strängt på ni och du. Sverige är ett av de få länder där man kan säga du om lärare, äldre personer, och folk man inte känner. Idag har alla ungdomar läst ett extraspråk, rest lite, och på det har vi också fått många invandrare som i deras språk skiljer på ni och du. Så när jag satt i kassan på ICA, så var det bara en känsla att det helt enkelt kändes nonchalant och ohövligt att säga du till en äldre person. Sedan jag flyttade utomlands använder ni och du formerna hela tiden, säger ni till min chef, herr...och fru...när jag tilltalar äldre och folk jag inte känner. Det måste man göra här. Men det var svårt att lära sig för en svensk tjej som inte vuxit upp med att skilja på detta. Men nu varje gång jag hälsar på i Sverige, har JAG börjat tycka att det låter ohövligt när yngre personer säger du till äldre. Så jag är säker på att invandrare och utlänningar har en helt annan inställning till detta, och jag tror att det kommer att bli mer och mer vanligt i det svenska samhället också att man skiljer på du och ni. MVH
    Okej. Så då kanske vi snart är tillbaka till "disponent Karlsson" och "fröken Lindvall" här i Sverige? Ja allt går i cykler.
  • Anonym (mor)
    Anonym (Erik konrad) skrev 2019-03-30 14:25:57 följande:
    Äntligen någon som förstår oss! Kan man inte anpassa sig till det svenska folkhemmet när man är en så inflytelserik person så ska man inte vara med och bidra till negativiteter som är motsatsen till det våra arbetande förfäder har byggt upp genom åren

    Är inte förvånad över att du kommer från Norrland där det svenska folkhemmet är som starkast, inte heller över att folk är mycket trevligare där! Det avspeglar sig i att dom röstar rätt! #Socialdemokraterna

    /Erik Konrad Shutz
    Inte jag för jag röstar på SD. (men erkänner att jag varit sosse nästan hela mitt liv MEN en liten avstickare när kärnkraften var på tapeten som värst. Då blev jag C och röstade på Fälldin, så kan det bli)
  • Anonym (mor)
    Anonym (F.d. kassörska) skrev 2019-03-30 14:35:19 följande:
    Riktigt så extremt tror jag inte, men skulle det vara så hemskt då? Tror man hade mer respekt för varandra förr faktiskt
    Men snälla lilla hjärtat.....vilket "förr" menar du?
Svar på tråden JÄTTESÖLIG person i kassan