Inlägg från: GustavViolin |Visa alla inlägg
  • GustavViolin

    JÄTTESÖLIG person i kassan

    Introducera dig.

    "Hej jag heter Eric och har spanat in dig i 3 år. Jag skulme vilja lära känna dig bättre....

    ....här och nu i kön "

    Försök samtidigt att utståla hetero vibbar Ler.

  • GustavViolin
    Anonym (Soe) skrev 2019-03-30 22:35:51 följande:

    Jag tycker att det vore riktigt hemskt om niandet återinförs! Det känns som att de som använder det pissar på den äldre generationens kamp för att alla ska bli tilltalade på samma sätt för att visa på lika värde.

    Mycket möjligt att det är influenser från andra språk. Men tror största delen är att yngre helt fått om bakfoten vad det betyder. De tror helt enkelt att det är något artigt fast att det är tvärtom.

    Det vore väldigt synd om niandet tog över. Det finns en sån stor symbolik bakom du-reformen och det vore fruktansvärt att förkasta den. Det är ju en av Sveriges stoltheter att kunna säga du till vem som helst och att förnamn används istället för att man ska reducera en person till herr/fru/fröken familjenamn.

    Det är både mer jämlikt och avslappnat att tilltala alla på samma sätt och att tilltalsnamnet är det huvudsakliga.

    (Även jag är 35.)


    Håller nog inte med där. Skulle nog hellre säga att det som kännetecknar Sverige är en FNL-vietkong närmande till de 2 uttrycken "ni" och "du". Folk kan inte acceptera auktoriteter i sverige. Det ppminner skarpt om reaktionära rörelser guerilla i kombination med egen rätt, tilltvång, stöld ovilja att lyda order frpn polis förälddrar, vänner, polotikerförakt och förakt mlt kungahuset. Att inte kunna säga annat än du visar på att man är låst och ovillig att undfalla sig i en kögre position för att serva någon annan än sig själv. Egoism etc..Att den tilltalade visar tillbördig respekt å sin sida är lika självklart men att en hel journallstkår i klassisk Svensk anda tror att "Duande" eller hårda frågor, konfrontation och öedord som transparans är enbart positivt sa det själsligt misstag. Det är ett otyg som svenskar håller på med mer än i amdra länder.

    väl mött /Hoppas jag inte förnärmat er !
  • GustavViolin
    Anonym (Soe) skrev 2019-03-31 15:20:58 följande:

    Nej du har inte förnärmat oss, mej och alla mina delpersonligheter

    Men du, kollar inte du dina inlägg innan du postar dem? Ditt kryllar tyvärr av så många fel att det blir svårt att läsa. jag antar att du ser det själv nu när du läser det? Och detta är inte för att förnärma er alltså dej och alla olika personligheter som bor i ditt psyke, du kanske bara inte ska skriva inlägg från alla på en och samma gång?

    Men jag ser något om att man borde ta order från föräldrar och vänner för att vara en god människa? Seriöst?! Om du vill ha vänner eller kanske partners som ger dej order om vad du ska göra så är det din personliga "grej", inget fel med dina preferenser, men inget du borde tvinga på resten av befolkningen.

    Att det påminner starkt om reaktionära rörelser, "guerillor", att tycka som jag håller jag inte med om. Att jag skulle vara kaxig vid ett eventuellt polisingripande har inte ett dugg med det att göra. Du kanske inte kan respektera människor utan att säga ni, men det kan jag


    Jag är ny på forumet. Hittade inte redigeringskontrollen..Vad sitter editknappen.? Tacksam för svar
Svar på tråden JÄTTESÖLIG person i kassan