Inlägg från: Anonym (Fyll i anonym signatur) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fyll i anonym signatur)

    Någon som vet lagar kring SIP möte gällande barn?

    Inte läst hela tråden så du kanske redan fått svar. Men, vårdnadshavarna har rätt att ha med sig ett biträde utifrån bestämmelserna i förvaltningslagen. Om socialtjänsten menar att personen är olämplig att medverka så har de rätt att ta ett beslut om att avvisa personen. Ett sådant beslut är i sin tur överklagningsbart i allmän domstol.

  • Anonym (Fyll i anonym signatur)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-30 18:57:59 följande:
    Kan dom fatta ett sådan beslut bara sådär? Typ muntligt direkt till oss (genom att neka henne inträde)? Eller måste detta ansökas om från dom?
    Beslutet kan om det är nödvändigt tas på sittande möte. Eftersom det är ett beslut i förvaltningsrättslig mening så journalförs det efter mötet. Om någon part sedan har invändningar och anser att det är ett beslut som gått dem emot så får de det hemskickat tillsammans med besvärshänvisning.

    Sen behöver det ju vanligtvis inte behöva bli så omständigt utan om en person stör ett sip-möte och vårdnadshavarna framhäver i att personen ska vara med så skulle i alla fall jag avsluta möte, boka en ny tid och sen reda ut eventuella problem med vårdnadshavaren innan det nya mötet.
Svar på tråden Någon som vet lagar kring SIP möte gällande barn?