Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Kan hon ha dödat mitt barn?

    TS, du behöver nog hjälp att hantera din förlust. Det är 100% omöjligt att påverka en genetiskt defekt. Att du funderar över om sina svägerskor har förgiftat dig låter som en psykos.

  • BurningDiamond
    Anonym (MT) skrev 2019-04-05 18:47:44 följande:
    Skärpning nu. TS är antagligen både i chock och sorg, och har tydligt en oro som många redan har hjälpt henne avfärda. Era hobbydiagnoser tillför inget, ni sparkar på en som redan ligger.
    Det är inte att "sparka på någon som ligger" när man oroar sig för någons mentala välmående. TS tankar är oroväckande, hon drar mystiska och vetenskapligt omöjliga slutsatser.
  • BurningDiamond
    Daphodil skrev 2019-04-05 19:34:07 följande:
    Inte särskilt oroväckande, låter fullt naturligt att leta orsaker i sin sorg. Det är inte så snyggt av er att uttala er om en nätfrämlings psykiska hälsa, den vet ni inget om.
    Det finns inget naturligt i att fundera på om ett gen-fel som uppstår vid befruktelsen kan ha orsakats av en kräm eller en dryck, eller ännu värre, av magi. Det är ett irrationellt beteende oavsett vad som föranlett tankarna, och eftersom det handlar om en förlorad graviditet är det inte helt otänkbart att traumat kan ha drivit TS in i en ohälsosam tankevärld.

    Det är långt bättre att TS söker hjälp i "onödan" och får en psykiatriker eller psykolog att som kan ge henne mer stöd och ev medicinering om hon behöver, än att folk sitter och gullar med henne på ett anonymt forum och så visar kanske det visar sig en dag eller en vecka eller en månad senare att jo, det här var upptakten till en mental kris som hade kunnat stävjas.
  • BurningDiamond
    Daphodil skrev 2019-04-05 21:55:13 följande:
    Jag värjer mig mot att människor på ett anonymt forum uttalar sig om andras hälsa, grundat på en kort text. Det går inte att göra. TS fråga gällde om trisomi kan orsakas av mediciner. Vet man inget om tillståndets orsak, utan ser det som en missbildning uns, är det inte en konstig fråga alls. Pågår upptakten till en psykos tror jag inte kommentarer på Familjeliv kommer hjälpa TS åt rätt håll. Däremot kan det såra otroligt att felaktigt bli kallad psykotisk i en redan tung situation. Är du verkligen genuint orolig för TS föreslår jag att du skickar ett privat meddelande till henne istället.
    TS undrar om hennes svägerskor har dödat hennes barn. Det är en konstig fråga. Att inte veta/ta reda på vad sjukdomen är som orsakat forstrets bortgång, utan tro/misstänka att det är svägerskans som dödat fostret,  är irrationellt.

    Jag anser inte att det är fel att råda någon som befinner sig i kris att söka hjälp, och du anser att det är fel väg att gå. Jag tror inte vi kommer längre i den diskussionen.
Svar på tråden Kan hon ha dödat mitt barn?