• MsFry

    Bianca Ingrosso jobbar "sinnessjukt hårt"...

    Anonym (Anonym) skrev 2019-04-12 14:53:55 följande:

    Det jag vänder mig mot är det världsfrånvända i att påstå att man jobbar sinnessjukt mycket vilket berättigar till möjligheten att pröjsa 9 mkr. Det ger intryck av att man jobbar mer än dom flesta andra som därmed inte har råd med 9 mkr när sanningen är den att man aldrig haft ett riktigt jobb och har noll koll på vad det innebär och så gott som vem som helst skulle fixa hennes jobb om dom fick möjligheten. 


    Så avundsjuka alltså?

    Klart man troligen jobbar sjukt mycket om man var råd med en 9-mille bostad, det betyder inte att andra som inte har råd med en sådan bostad inte jobbar hårt.

    Det är även viktigt att lära sina barn att livet inte är precis rättvist.
  • MsFry
    Anonym (Anonym) skrev 2019-04-13 09:59:23 följande:

    Man gör det som är bäst för teamet och ställer nån en fråga i det chatprogram vi använder så svarar man självklart. Samma gäller på makens jobb. Inte helt ovanligt att nån ringer och frågar nåt på kväll/helg.


    Har ni jour- eller beredskapsersättning? Annars är det ju så att er arbetsgivare utnyttjar er (dvs ni blir rövknullade).
  • MsFry
    CH2O2 skrev 2019-04-13 15:29:36 följande:

    Varför skulle man bli utnyttjad bara för att man inte har jour- eller beredskapsersättning? Det finns fler sätt än ett att kompensera för arbete utöver schemalagda timmar. Ofta har man en högre lön och längre semester.


    Visst kan det vara så, min poäng är att om arbetsgivaren förväntar sig att anställda ska vara tillgängliga även på ledig tid så bör det ersättas. Annars utnyttjas man.
  • MsFry
    CH2O2 skrev 2019-04-13 16:19:09 följande:

    Ja exakt, men det behöver inte betyda jour- eller beredskapsersättning. Det finns nämligen fler yrken än de inom vården.


    Jag har aldrig pratat om vården. Beredskap- och jourersättning finns inom andra yrken också.

    Oskicket att det outtalats förväntas att personal är tillgänglig även ledig tid är en stor anledning till psykisk ohälsa idag. Är man ledig ska man inte jobba.
  • MsFry
    CH2O2 skrev 2019-04-13 16:49:32 följande:

    Fast inom vissa yrken funkar det inte så. Då är man inte ledig bara för att man inte fysiskt är på arbetsplatsen. Man kan jobba hemma, man kan jobba i bilen, man kan jobba på jobbet. Vill man inte jobba så får man söka sig till andra yrken, vill man ha fasta arbetstider finns det jättemånga yrken som erbjuder det. Som kompensation för att vara anträffbar utanför kontorstider får man högre lön och längre semester. Där finns inte beredskapsersättning eftersom den är inbakad i månadslönen.


    Men fortfarande kan inte arbetsgivaren kräva eller förvänta sig att de anställda är tillgängliga på sin lediga tid. Är det ett krav ska ersättning betalas ut för det. Det låter som om du pratar om förtroendetid men det innebär inte att man aldrig får stänga av jobbmobilen eller logga ut från mailen (eller chatgrupper eller vad man nu har).

    Jag har själv förtroendetid men inte fan läser jag mail eller är anträffbar när jag är ledig. Att jag sen jobbar hemifrån sent på kvällen ibland är en annan sak då jag styr min arbetstid själv. Men jag bestämmer också själv när jag är ledig.
  • MsFry
    Anonym (Kl) skrev 2019-04-13 17:48:57 följande:

    Bara för att man svarar på ett enstaka mail helt frivilligt betyder det inte att man är tillgänglig 24/7 eller att någon ens förväntar sig det. Sluta se allt i svart och vitt.


    Jag diskuterar inte att svara på enstaka mail, jag pratar om att vara tillgänglig på telefon kvällar och helger samt svara i chattgrupper som används på jobbet.
  • MsFry
    Anonym (Ja....) skrev 2019-04-15 12:34:22 följande:

    Vilket skämt att försöka då det till att det är synd om barn till rika/kända föräldrar. Snacka om att ha noll perspektiv på verkligheten. Buhhu skvaller i en tidning ingen läser. Samtidigt blir barn och föräldrar vräkta från sina hem. Jag undrar vilket barn som har det jobbigast.


    Det finns alltid någon som har det jobbigare. Buhu tänk på barnen i flyktingläger... så får du kanske perspektiv.

    Japp, det är en irrelevant jämförelse, precis som din.

    Skvallret är inte ?bara? i tidningar (som visst läses av många annars skulle de inte finnas) utan på nätet, i tv, hemma hos folk du inte ens vet existerar. Skulle du tycka det var roligt? Jag skulle inte det i alla fall.

    Hon är smart och begåvad nog att göra nytta av det och tjänar pengar på det. Är det fel? Det är svårt att tolka ditt förakt som utslag av annat än avund och missunnsamhet. Varför tycker du det är fult att tjäna pengar? Varför inte bara tänka: ?kul för henne? och sen gå vidare med ditt eget liv och göra det bästa du kan av det?
  • MsFry
    Anonym (Stackars lilla lyxprinsessa) skrev 2019-04-15 14:40:32 följande:

    Nej, det gör jag inte.

    Jag har inte näthatat, jag har varit kritisk.


    Kritisk kan och bör man vara men kritik ska vara konstruktiv inte otrevlig och nedlåtande (vilket du är). Så som du uttrycker dig gränsar du mot näthat. Skulle du säga dessa saker till Ingrosso face to face? Du vågar ju inte ens skriva under ditt riktiga nick här.
  • MsFry
    Anonym (Stackars lilla lyxprinsessa) skrev 2019-04-15 16:58:00 följande:

    Om du tycker att det jag skrivit är näthat, då har du aldrig sett näthat.

    Om hon skulle fråga mig så, ja det skulle jag. Men jag ser inte varför hon skulle bry sig om vad jag tycker.

    Och att skriva anonymt när anonymitet erbjuds, vad är det för fel med det?

    Är du inte intresserad av vilken anledning (skärp er) har till sin anonymitet också? Eller tycker h*r rätt enligt dig och då är det ok?

    Den personen har inte varit så himla trevlig tycker jag, tycker du det?


    Läs EnAnominous inlägg #170, det var mer eller mindre exakt vad jag tänkte svara dig.

    Jag ställer dig till svars för det du skriver, du kan inte använda ?men alla andra..?-ursäkten, du får ta ansvar för det du skriver.
  • MsFry
    Anonym (Stackars lilla lyxprinsessa) skrev 2019-04-15 17:14:53 följande:

    Sant, och så är det skillnad på "gränsa till" och "långt ifrån" också.

    Nja, kan väl bara tycka om inte jag får skriva kritiskt anonymt så borde inte den ovan nämnda heller "få" göra det utan att bli ifrågasatt.

    Tycker inte du att det är ok att skriva anonymt om möjligheten finns?

    Annars är det nog FL det  ska klagas på som ger möjligheten, inte på dem som utnyttjar

    den.


    Jag kritiserade inte möjligheten att skriva anonymt, jag påpekar det löjliga i att skriva nedlåtande och otrevliga kommentarer anonymt. Tror just därför inte en sekund på att du skulle våga säga dessa saker rakt ut ens i fikarummet på ditt jobb.
  • MsFry
    Anonym (Stackars lilla lyxprinsessa) skrev 2019-04-15 18:27:31 följande:

    Måste bara tillägga en sista sak.

    Jag har inte skrivit något negativt om Bianca som person, så det kan du bara lägga ner.

    "Yrkesvalet" däremot ja, och det står jag för.

    Så, hej då.


    Jaja, hej då.

    Och jo, du har skrivit nedlåtande och negativa saker om henne. Dags för lite självrannsakan kanske?
  • MsFry
    Anonym (B) skrev 2019-04-15 19:10:07 följande:

    Många av de negativa och nedlåtande saker som sagts i tråden har väl snarast kommit från de som skyndat till försvar för Bianca. I vanlig ordning är självinsikten minst sagt bristfällig.


    Du kan inte hålla mig ansvarig för vad andra har skrivit. Så det där med självinsikt: vad menar du med det?
  • MsFry
    Anonym (Trötter) skrev 2019-04-16 07:34:37 följande:

    För att skriva under nicket MsFry med en helt tom presentation är inte alls anonymt?

    Om individen använder multipla nick kan jag förstå kritiken men om så inte verkar vara fallet, vad är egentligen skillnaden?


    Du missar poängen helt.
Svar på tråden Bianca Ingrosso jobbar "sinnessjukt hårt"...