• Fjäril kär

    Kvinna 45+, hur ska en man se ut?

    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-15 12:56:36 följande:

    Jag har sett många kvinnor som är kobenta, och jag har tyckt det är gulligt. Ingen dealbreaker för mig, jag gillar inte perfekta kvinnor. 


    Du accepterar kvinnor som de är, varför kan du då inte acceptera dig själv som du är och vara nöjd så?

    Jag har dejtat några osäkra män med kasst självförtroende som alltid tagit allting som personligt riktad kritik. Fast det inte ens varit riktat mot dom. Att dejta såna var jobbigt i längden för att allt jag sa bara viftades bort och inte togs på allvar. Hur fantastisk männen än var kunde de inte lita på mitt ord utan tyckte att jag ljög och visst dissade deras utseende. Fortfarande ett halvår efteråt var en av de fullständigt övertygad om att jag dumpat honom pga hans smala kropp och skrev långa utläggningar om hur ful han var och hur jag bekräftat det. Jag dumpade honom helt och hållet pga uselt självförtroende och offerkofta. Men det ville han inte ta åt sig.
  • Fjäril kär
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-18 08:39:08 följande:

    Ni som är på uteserveringar och liknande på sommaren, är det för att kolla in snygga människor?

    Jag drar mig undan allt sånt. Jag går i shorts på sommaren såklart men är aldrig ute på sociala tillställningar. Jag har ärvt lite konstiga ben. Mina vadmuskler är inte lika "utvecklade" som på de flesta andra. Benen funkar som de ska, jag joggade i 24 år innan jag skadade mig. 


    Nej. Jag är på en uteservering för att njuta av vädret, den goda drycken/maten och prata med det sällskap jag eventuellt befinner mig i.
  • Fjäril kär
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-18 09:01:31 följande:

    Men du kollar in män som är där? Hur de ser ut i kroppen? Om du är där med väninnor och ser en man som ser ovanlig ut, kommenterar det ni sins emellan?


    Nej jag kollar aldrig in män som är där. Varför skulle jag det?

    Mina väninnor och jag diskuterar inte mäns utseende på ett nedvärderande sätt. Skulle aldrig falla oss in.

    Och vad betyder egentligen ovanlig? Enligt vem?

    Har aldrig någonsin brytt mig om några vader, lår, öron, födelsemärken eller dylikt. Vi har alla skavanker och brister så Who cares liksom? Jag har själv ett födelsemärke på baksidan av låret som syns i shorts, min mage är randig efter graviditet men bär ändå bikini och jag har ärrade handleder pga självskadebeteende/självmordsförsök men visar mig ändå. Jag är jag och jag duger som jag är.
  • Fjäril kär
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-18 09:49:13 följande:

    Du kanske inte är singel, men jag tror att många singelkvinnor på uteserveringar kollar in män.

    Jag tycker att folk glor när jag är ute, är jag ensam om att uppleva det så?

    Ingen av tjejerna jag gillat var perfekta, och jag kommenterade inte det. De hade "skönhetsfel".

    Jag måste vara unik då, för mig är det ok att klanka ner på. Jag vet inte varför det är så.


    Jag är singel.

    Att en del tittar in andra män betyder inte att alla gör det. Jag själv är totalt ointresserad av den sortens beteende och så även mina vänner.

    Att du tycker att folk glor betyder inte att de gör det, du tror det utifrån ditt dåliga självförtroende. Du har komplex för din kropp och tror genast att folk har något personligt emot dig. Att nån möter din blick tolkar du direkt som att de tycker illa om dig. Ser du inte själv vart problemet är?

    Dåligt självförtroende omvandlar allt prat om utseende till personlig kritik. För att det är det du hör. Men det är inte det de faktiskt säger.

    Jag har kämpat med ätstörningar i 30 år och vet exakt hur såna demoner låter och fungerar. Det är demoner som talar om hur fet, ful och oattraktiv jag är och att jag inte duger. Detta började i min barndom då min inte så pedagogiska pappa kom med kritik av mitt uppförande. Idag har jag kämpat mig igenom terapi i flera år och lärt mig tänka annorlunda och äntligen kan jag acceptera mig själv och den jag är.
  • Fjäril kär

    Jag kan tillägga att jag självklart blivit brutalt dumpad av män som inte klarat av att deala med en kropp ärrad efter tre barn och där min kropps historia inte varit önskvärd. Har jag blivit ledsen? Ja givetvis men att några få inte gillat mitt utseende har bara betytt att jag inte kan attrahera alla. Precis som att jag inte attraheras av alla män.

    Jag har gråtit ett tag men sen gått vidare och hittat andra bättre män.

  • Fjäril kär
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 07:59:11 följande:

    Bara jag som mår dåligt av utseendefixeringen? När en släkting tog studenten och det var bal, då regnade kommentarerna. "Du är så vacker", och hennes kavaljer "han är så stilig".

    Skönhet uppmuntras och beundras. Detta är unga människor.

    Men det fortsätter upp i åldrarna. En tjej jag hade kontakt med. 46 år. Hon hade lagt upp bilder där hon sminkat upp sig, ny frisyr. Hennes väninnors kommentarer: "nu måste du ju träffa nån", "nu får killarna se upp".

    Hon kunde alltså inte träffa nån innan, men nu när hon gjort sig extra fin?


    Det är inte fel att ge komplimanger, det betyder inte alls att någon är fixerad vid utseendet.

    Förstår du verkligen inte skillnaden?
  • Fjäril kär
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 09:33:41 följande:

    Jo, men jag är less på att så mycket av ens värde som människa beror på utseendet.

    Som i mitt exempel med tjejen jag känner. Det hävdas att utseendet inte är så viktigt i vår ålder, 45+.

    Hon var 46, och la upp bilder där hon sminkat upp sig, ny frisyr. Då plötsligt "måste hon ju träffa nån", "nu får killarna se upp".

    Hon var söt innan. Men nu när hon fixat sig lite extra, då var hon snygg nog för att kunna attrahera män och träffa nån.

    Inte inbillning från min sida att kvinnor håller på såhär. Har systrar och hört sen jag var liten hur utseende uppmuntras. "Du är så fin" osv.

    Tror inte det är helt taget ur luften att kvinnor då har krav på hur en man ska se ut. Och även en mans kropp, hur tränad han är, har betydelse.


    Fast vi har i all oändlighet förklarat att utseendet inte är viktigt. Att nån sminkar sig och gör sig fin betyder inte per automatik att man plötsligt vill ha en skitsnygg man.

    Alla uppskattar att man fräschar till sig, är hel och ren och kan klä sig snyggt. Men det har inget att göra med några krav.

    Jag älskar kläder och sminkar mig gärna men har inga krav alls på att en man ska se ut som en filmstjärna. Tvärtom faktiskt.

    Att en kvinna är noga med sitt eget utseende säger ingenting alls om vilka krav hon har på en man.
  • Fjäril kär
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 10:11:19 följande:

    Nej, inte jag i alla fall. Jag har gillat runda kvinnor med små bröst. Jag skulle aldrig säga att hon är för tjock eller att hon borde fixa brösten. Till mig har kvinnor sagt att jag är för smal och har för lite muskler.

    Jag tror att kvinnor tycker det är mer ok att driva med män och deras kroppar. Män tar inte åt sig på samma sätt, det är inte lika känsligt för män.

    Jag har tagit illa vid mig av de kommentarerna. Eftersom jag aldrig haft tjej så förstår jag att det hänger ihop med mitt utseende. Hade tjejer inte haft problem mitt utseende så hade de inte ens kommenterat. Och absolut inte på det sättet.


    Det är ditt självförtroende det är fel på, inte utseendet. När ska du fatta det?
  • Fjäril kär
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 10:33:58 följande:

    Jag koppar det till hur jag uppfattas av kvinnor. För mig känns det bra om kvinnor uppskattar mitt utseende och min kropp. Att få negativa kommentarer känns inte bra för mig. Det gör mig osäker. Och leder till att jag får sämre självförtroende. Jag tycker själv att jag ser ok ut. Jag trivs med min kropp som den är nu. Men kvinnor har problem med det. Så pass att de måste tala om det för mig.


    Fast det är ju tack vare dålig självkänsla som du tolkar alla åsikter personligt.

    Alla kvinnor du träffar hela tiden kan omöjligt tycka att du är ful? Ser du inte det orimliga i det?

    Din UTSTRÅLNING signalerar osäkerhet och kvinnorna nobbar dig pga det. DU tolkar det som att det är utseendet det beror på men det är ju fel!

    Exakt hur många NYA kvinnor kommenterar ditt utseende negativt varje dag eller vecka?

    Hur längesedan blev du ordagrant nobbad av utseendet?
  • Fjäril kär
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-23 09:13:13 följande:

    Att vistas bland folk tolkar jag lite som att "vara i farten". Fester, resor m.m. Jag är tillbakadragen och har svårt att ta plats. Och då är det svårt att hitta rätt. Och om de som är tvärtom mot mig, och är ute mycket bland folk, ändå har svårt att hitta rätt, då känns det inte speciellt hoppfullt för mig.


    Jag är social via mitt jobb och de uppdrag jag har via kyrkan. Ständigt i farten och massor på gång. Det betyder inte att jag festar. Tvärtom.

    Jag är singel efter ett långt äktenskap och jag är idag mycket noga med att hitta rätt personlighet/egenskaper eftersom jag tex inte är flyttbar så han måste kunna tänka sig att flytta till mig. Han måste acceptera ett hemmavarande barn som är hos mig varannan vecka, noll alkohol, han måste ha förståelse för mitt engagemang i kyrkan som gör att jag reser på olika uppdrag i hela landet - vilket i sig gör att jag helst ser en troende man som aktuell. Detta gör att jag har en mycket begränsad mängd män att söka bland och jag får finna mig i att vara singel ganska länge och då spelar mitt utseende ingen som helst roll.
Svar på tråden Kvinna 45+, hur ska en man se ut?