• Brumma

    Fråga till er smala/tjocka

    Jag är lätt överviktig och får ibland höra av "välmenande" vältränade människor hur jag ska göra för att komma igång med träning, hur viktigt det är och "jag förståååår inte människor som inte tränar".

    Ganska irriterande och JAG i min tur förstååååår inte människpr som anser sig ha rätten att tala om för andra vad de "borde" göra..

    Hade de varit nära vänner hade det varit en sak, men pratar om bekanta på arbetsplatsen o vänskapskretsen..

  • Brumma
    Meebo skrev 2019-04-19 11:35:28 följande:

    Är kort med 6-7kg övervikt och ganska stor muffinmage då all vikt över min ideal hamnar där men får ändå alltid höra trams som "ska du inte äta mer?" "ta nu lite mer mat, du är sååååå tunn" "ta fet sås/mycket dressing till maten nu" osv.

    Men nej jag skulle inte precis kalla 54,3 kg till 152 cm för tunn när jag har konstant ont i ryggen av det som jag aldrig hade när jag låg på 47-48kg.

    En del av vi som är smala får alltid kommentarer om vår vikt av folk i vår närhet som är större.

    Jag har börjat svara tillbaka lite elakt med "så hur går det med din viktminskning då?" vilket får tyst på en hel del.

    Det är väldigt tråkigt att man ska behöva få kommentarer för sin vikt oavsett vilket håll man ligger på om det inte är en själv som startar samtalet frivilligt.


    :/

    Fick kommentaren på jobbet vid fikat - "ska du verkligen ha en kaka till, du borde kanske tänka på vad du äter"...
  • Brumma
    Anonym (kräsen) skrev 2019-04-21 00:24:40 följande:

    Min kropp är mitt tempel och jag vill att den ska hålla länge. Därför är jag normalviktig och vill att min partner försöker hålla efter trivsel-fläsket också. Håller man inte med behöver man inte leva med mig.

    Vänner får väl se ut som de vill, jag tänker inte ligga med dem. Men i några fall beklagar jag deras män lite, som gifte sig med en helt annan person. Och samma när tidigare snygga män tappar greppet och bara förfaller, givetvis.

    Men sen vet jag klart att det är olika lätt/svårt att göra något åt sin vikt, och en del hade nog behövt ät-terapi och att förstå sin egen psykologi, mer än träning.


    Det här är just en av de åsikterna man får höra som oftast ligger i förutfattade åsikter och oförmåga att se att andra människor har andra önskemål och åsikter.

    Du börjar med att skriva hur DU vill ha det - vilket är helt upp till dig och som du säger din partner väljer själv om hen vill leva med dig. Men ditt "beklagande" och dina åsikter om att man gifter sig med en annan person, förfaller osv - de visar bara tecken på oförståelse för att alla inte vill ha det du vill ha.

    Jag och min man var vältränade båda två när vi träffades - sedan har vårt fokus och våra INTRESSEN ändrats. Ingen av oss är mindre attraherad av den andra bara för att vi fått extrakilon, vi önskar inte oss tillbaka till den vi träffade eftersom vi utvecklas o växer hela livet- jag är inte samma människa som för tjugo år sedan, varken mentalt eller kroppsligt. Jag har andra intressen idag.

    Så om vi inte önskar ngt annat eller "ser ner" på vår partner - med vilken rätt har du då att göra det?

    Jag tycker din inställning känns sorglig, att kärleken och attraktionen enbart skulle bero på hur man ser ut. Att man inte utvecklas tillsammans..

    Även din sista mening där du låter som om du förutsätter att alla VILL göra ngt åt sin vikt. Att de inte trivs utan ditt sätt att leva på ngt sätt vore bättre.. jag tror människor som du, dvs människor som anser sig "veta bättre" är de som borde förstå sin egen psykoligi. Varför du/ni tror sig ha bättre insikt om andras liv än de själva har.
  • Brumma
    Anonym (Smalisen) skrev 2019-04-20 07:19:57 följande:

    Jaha, kanske av omsorg om det kan tänkas närma sig att vara ohälsosamt?

    Nej, inte jag heller. Är förövrigt fortfarande smal :)


    En falsk omsorg isåfall. "Jag vet bättre"..

    Jag är inte rädd för folk som är smala, men irriterar mig på en del människors åaikter om att jag som är överviktig "borde". Och dessa människor med åsikter är i nästan alla fall smala eller vältränade ;)

    En tanke - om du tror att folk bara kommenterar överviktiga av "omsorg" - och att det därför på något sätt skulle rättfärdiga deras kommentarer - har du någon gång uttryckt sådan omsorg? Tänker att det kan vara förklaringen?

    Jag har en vän som ENBART kan orata om träning, vikt och mående. Även om hon inte uttrycker att jag "borde" blir kontentan av hennes "jag förstår inte människor som inte tränar", "man måste träna för att må bra" osv just att det är ngt alla "måste" göra. Det är rätt tröttsamt att bemöta.. Hon skulle däremot inte hålla med om att hon "lägger sig i", för hon ser inte själv sitt beteende.
Svar på tråden Fråga till er smala/tjocka